Geboortekaartje uitkiezen: wat past bij jullie en je kindje?

Oooh wat is het genieten weer, zo'n lief klein minimensje in onze armen. En ondanks het bloedverlies na afloop van de bevalling, de vele spuugdoekjes, luiersessies en gebroken nachten, kan ik mijn geluk niet op met ons kleine dametje Lorelei. Ze hoort er helemaal bij. En Noah doet het zo goed als trotse, grote broer. Hij wil haar graag kusjes geven, zo vaak als kan. Omdat hij haar zo lief vindt en om stiekem soms net wat later in zijn bedje te liggen. 😉 En nu we langzaam wennen aan elkaar en ik aardig herstellende ben, mag ook heel de wereld weten dat Lorelei Alexis er is. Natuurlijk gaat dat tegenwoordig super snel via allerlei social media kanalen, maar de leukste en meest officiële manier om Lorelei's status als wereldburger te verkondingen, blijft in mijn ogen toch echt het geboortekaartje. Maar hoe kies je nou een leuk geboortekaartje? Een geboortekaartje uitkiezen is bij de meeste aanstaande ouders niet in een avondje gedaan. Ik heb ook aardig wat rondgeneusd op internet, voordat we onze keuze maakten. Er is ook zoveel keuze in geboortekaartjes qua stijl en afwerking. Wat past bij jullie en bij je kindje? En hoe zorg je nu dat je het leukste of meest originele geboortekaartje vindt en toch binnen je budget kan blijven? Ik vertel je er meer over in dit blog en laat je meteen zien met welk geboortekaartje wij Lorelei's geboorte bekend hebben gemaakt!

Geboortekaartje uitkiezen: wat past bij ons?

Je hebt ze in allerlei kleuren en maten, geboortekaartjes. Een goed begin, is het halve werk zeggen ze. Dus mijn tip zou zijn om eerst eens lekker te browsen op het internet op verschillende websites waar je kaartjes kan laten maken. Daarnaast kan je je natuurlijk ook laten inspireren door geboortekaartjes die je gekregen hebt van familie of vrienden met een kleintje, om te bepalen welke stijl bij je past. Wij wilden het dit keer in ieder geval puur en simpel houden. Wat ik vaker in de brievenbus kreeg de afgelopen maanden en mooi vond, waren namelijk de kaartjes met alleen de naam erop of van die prachtige letterpress kaarten. Letterpress kaarten zijn kaarten met vaak één of twee kleuren, waarbij de letters letterlijk in het papier (iets dikker kartonachtig) zijn gedrukt. Er wordt dus geen inkt bij gebruikt, maar van die oude drukplaten, waardoor het reliëf ontstaat.
Al gauw bleek op internet dat de letterpress kaarten zouden afvallen, want daar betaal je zeker het dubbele voor. En dat laat ons budget niet toe. 😉 Hoe dan toch een mooi simpel, maar betaalbaar geboortekaartje vinden? Wij mochten ons kaartje laten drukken via Geboortepost.nl. Op deze website heb je geboortekaartjes in heel veel verschillende stijlen, van hip en modern tot Arabische geboortekaartjes en kaartjes voor als er een tweeling geboren is. Ook kan je zelf je kaartje ontwerpen. Dat hebben wij bij het kaartje van Noah gedaan. En het grappige was, dat wij het kaartje van Noah ook via Geboortepost.nl hebben laten drukken destijds! Dat was ik helemaal vergeten. Wij kozen toen voor deze website omdat dat toen de goedkoopste aanbieder was. Dat had mijn vriend uitgezocht destijds. Wat ik me nog herinner van de vorige keer, met Noah's geboortekaartje, is dat ze netjes alles op tijd leveren. Destijds hadden ze bij ons 2 kaartjes te weinig geleverd. Wij hebben dat toen laten weten, omdat we niet uitkwamen. En een dag later hadden we kosteloos 20 kaarten extra in de bus!

This slideshow requires JavaScript.

Tips voor het laten drukken van je geboortekaartje

Je kan vaak een gratis proefdruk laten maken als je je kaartje via internet besteld. Dat is heel fijn. Zo krijg je alvast een idee hoe het eruit komt te zien, zeker fijn als je je kaartje bijvoorbeeld zelf ontwerpt. Via Geboortepost.nl krijg je je proefdruk standaard in zowel mat als glans thuisgestuurd, zodat je goed kan vergelijken. Een andere tip is de enveloppen eerder laten komen, om alvast de adressen erop te schrijven of te stickeren. En je adressenbestand tijdig updaten! Dat is wel echt een aanrader. Wij hadden dat niet gedaan. Daardoor hadden we onverwacht een aardig klusje in onze kraamweek en moest ik allerlei mensen gaan benaderen via whatsapp om hun adres te vragen, in plaats van mijn rust te houden. Want in 3 jaar tijd blijken best veel mensen te verhuizen. 😉

Hoe hebben jullie je keuze gemaakt voor het geboortekaartje? En heb jij voorkeur voor een bepaalde stijl? Ik ben benieuwd! Ook wat je van Lorelei's geboortekaartje vindt! Laat je het me weten in een reactie?

Liefs,

Chantal

Dit blog is geschreven ism Geboortepost.nl

No Comments Yet.

Leave a comment

CommentLuv badge