Hangop met bramensap

  • DSC_0441
  • DSC_0443

In onze tuin was het tot voor kort nog één grote bende vol onkruid. Overal groeide paardebloemen, klimop en... de bramenstruik van de buren. Inmiddels ziet ons tuintje er weer piccobello uit doordat mijn vriend en ik alles gesnoeid hebben. We hebben tegenwoordig zelfs een mini pool (lees: opblaasbadje) in de achtertuin op ons zelf aangelegde kunstgras!  Je begrijpt, wij hebben groene vingers (not). 😉 Maar ons harde zwoegen wierp letterlijk zijn vruchten af, want van de bramentakken kon ik mooi plukken voordat we ze hebben opgebonden tegen het hek. En daarom als beloning voor ons harde werk, heb ik voor het eerst in mijn leven zelf hangop gemaakt met verse bramensap. Hier hoef je gelukkig ook niet een enorme keukenprinses voor te zijn. Het is super makkelijk en feestelijk voor als je bijvoorbeeld eters hebt!

Voor 2 à 3 porties hangop met bramensap heb je nodig:
  • 1x pak volle yoghurt
  • 1x oude, schone theedoek
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 125 gr bramen
  • halve eetlepel suiker
En zo maak je dit heerlijke toetje:

Maak de theedoek vochtig (met de nadruk op vochtig 😉 - ik had de theedoek te nat gemaakt en kon de volgende ochtend meteen dweilen bij de koelkast. Wring de theedoek goed uit en leg hem in een vergiet. De vergiet hang je op zijn beurt weer in een grote kom. Schenk nu de yoghurt in het vergiet en laat dit in de koelkast 5 à 6 uur uitlekken (of gewoon een hele nacht) tot de massa dik en romig is. Nu heb je eigenlijk al hangop gemaakt! Schep de hangop over uit de theedoek in een andere schaal en meng het met de twee zakjes vanille suiker.

Om de saus te maken doe je de bramen met 100 ml water en de halve eetlepel suiker in een steelpannetje. Breng alles aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten pruttelen. Daarna af laten koelen en je kan aan de slag met je toetje. Je kan alles in laagjes in een glas doen zoals ik, maar er is vast meer leuks te bedenken! Een blaadje munt erop maakt het bijvoorbeeld al heel feestelijk. Geniet ervan! 🙂

No Comments Yet.

Leave a comment

CommentLuv badge