Huidverzorging: Dexeryl = ideaal!

 • Dexeryl tube voorkant
 • Dexeryl tube achterkant

Het vriest nog niet. Maar met het winterse weer buiten kan je huid vaak wel wat extra verzorging gebruiken. Zo ook die van je kleintje. Noah heeft helaas mijn genen meegekregen wat betreft zijn gevoelige huid. Dus als het buiten guur en koud is, heeft hij een extra droog huidje met hier en daar ook wat eczeem. Ik smeer daar liever geen hydrocortison op als het niet hoeft. Hydrocortison is een hormoonzalf die ontsteking van de huid tegengaat, wat eczeem feitelijk is, maar daarbij de huid ook dun en kwetsbaar maakt.

Wat dan wel? Om te voorkomen dat ik in de aanval moet met hydrocortison, is het belangrijk de huid goed vet en soepel te houden. Ik heb daar bij Noah al van alles voor geprobeerd. Bodylotion van merken als Zwitsal of Nivea is verzorgend, maar niet vet genoeg. Pure vaseline is vet, maar niet verzorgend. En de zonder recept verkrijgbare vaseline cetomacrogolcrème van de apotheek is 'm ook niet. Het is vet en verzorgend, maar zo dik en onhandig. Het smeert voor geen meter! Wat nu? De ideale oplossing heb ik nog niet gevonden, maar.. Dexeryl komt er wel bij in de buurt!

Dexeryl is een ongeparfumeerde crème die je al voor €6,10 in een grote tube van 250 ml bij de apotheek kan bestellen. Geen fratsen, qua ingrediënten en qua prijs niet. Een vriendin die zelf ook erg last had van haar eczeem rade het mij aan. Ik gebruik het nu al een paar maanden en Noah's huidje doet het er goed op. Echte eczeemplekken gaan er niet van over, maar het is een goede basiscrème om zijn huidje soepel mee te houden. Het trekt snel in en laat een klein vettig filmpje achter op de huid om deze te beschermen. Ik ben er vooral zo tevreden over omdat het ook gemakkelijk smeerbaar is en niet afgeeft op zijn kleding, in tegenstelling tot de dikke vaseline cetomacrogolcrème. Deze gebruik ik nu alleen nog voor de echt in en in droge plekken. Een soort mix 'n match. 😉

Ik ben zelf wel nog op zoek naar iets om ook die hele droge plekken op zijn huid gemakkelijk en goed te kunnen verzorgen die hij soms heeft. Als ik het gevonden heb, horen jullie het! Tips zijn heel welkom uiteraard. Zet ze vooral in een reactie onder dit stukje, zo helpen we elkaar. 🙂

8 Responses

 1. Dominique
  Hoi, Ik weet niet of dit een oude post is, maar mijn dochtertje van 1 jaar heeft deze winter ook zeeeeer droge plekken op heel haar romp. Ze krabt haar te pletter, is echt zonde. Ik gebruikte lipoclar van la roche possay, hielp voorheen wel maar nu dus niet. De kinderarts heeft deze wat jij aanhaalt nu voorgeschreven, ik hoop dat het snel betert. Ze heeft vroeger ook exceem in haar gezichtje gehad, die is (meestal) onder controle. Ik gebruik liever ook geen cortisone. Interessante blog, merci!
  • Hallo Dominique, wat fijn dat je iets hebt aan dit blogje. Ik heb het inderdaad al een tijdje geleden geschreven, maar ik gebruik Dexeryl nog steeds. Het is geen wondermiddel, maar wel echt goed tegen het voorkomen en behandelen van een droge huid. Zowel bij mezelf als bij mijn zoontje Noah gebruik ik het. Hoe gaat het met je dochtertje nu? Wil de Dexeryl aanslaan? Veel sterkte! Groetjes, Chantal
 2. Ja het lijkt te werken, ik wrijf haar voorlopig wel elke dag in en maar 2x/week in bad...
  • Ah goed om te horen. Wij deden Noah ook echt maar 2x per week in bad of de douche, dat deed wonderen voor zijn huidje. Water droogt ècht uit als je iedere dag ermee in contact komt. Hopelijk gaat het vanaf nu beter, succes!
 3. Anon
  Het werkt ook goed bij oppervlakkige brandwonden (zolang de huid intact is en geen wonden heeft. Geneest heel snel als je het constant vet houd met deze crème!
  • Wat goed, dat wist ik niet! Leuk om te horen. Ik gebruik het nu zelf ook als een soort dagcrème omdat de mijne op is, en mijn huid erg droge plekjes heeft in mijn gezicht. Werkt ook daar prima voor. Het is niet vet en wel echt onderhoudend voor de vet- en vochtbalans van de huid. Sterkte met de brandwonden!
 4. hoi hoi... ik weet misschien nog wel iets voor hele droge plekken,het is een cetomacrogol Zalf.. wel via de huisarts bestellen het wordt vergoed en smeert ook fijn.. het is wel vet,maar trekt wel snel in
  • Goeie tip! Is dat zo iets als Lanette crème, zo'n tube met dikke, witte zalf? Dank voor de tip in ieder geval!

Leave a comment

CommentLuv badge