Marokkaanse kipstoof

  • ingrediënten Marokkaanse kipstoof stoofschotel
  • Ras-el-hanout en paprikapoeder
  • Ras-el-hanout en paprikapoeder gemarineerde kip
  • braden Ras-el-hanout en paprikapoeder gemarineerde kip
  • Marokkaanse kipstoof
  • Marokkaanse kipstoof met couscous
  • babyhapje babyvoeding Marokkaanse stoof kipstoof stoofpotje
  • Marokkaanse kipstoof met couscous

Dit heerlijke gerechtje zag ik staan in het blad Ouders van nu. Ik heb altijd al eens zoiets willen maken, maar ik dacht dat het heel veel werk zou zijn. Dat je eigenlijk een Tajine nodig hebt.. Wel nee! Het klaarmaken valt dus reuze mee! Ik ben dit weekend in een heerlijk herfstzonnetje met Noah naar Mabrouk (Marokkaanse slager in Leiden) gefietst voor een paar lekkere kippendijen 😉 en wat ras-el-hanout. De rest van de ingrediënten gewoon in de supermarkt gekocht. En weet je wat helemaal zo fijn is aan dit gerecht? Iedereen lust het! Mijn vriend is nog al een moeilijke eter, om maar niet te zeggen een enorme aardappelvreter. Je kent ze wel, van het type wit brood en een flinke schep suiker in de thee. Haha! Maar dit gerecht daar likte hij zijn vingers bij af, net als Noah overigens. En het is nog gezond ook! Dat is nou wat je noemt een happy family aan tafel, even geen gepiep met lange tanden van mijn twee mannen als ik weer iets nieuws uitprobeer en lekker smullen samen van deze Marokkaanse kipstoof! Ook zin in een relaxt avondje tafelen? Dan heb je hiermee het juiste recept te pakken. 😉

Voor een relaxt avondje tafelen met het gezin (3 à 4 personen) heb je nodig:
  • 4 kippendijen (geen kipfilet, dat wordt erg droog als het doorgaart)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel ras-el-hanout
  • 2 uien, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, gesneden
  • 100 gram tutti frutti (liefst abrikozen en pruimen)
  • 1 kaneelstokje
  • 1 zoete aardappel
  • 140 gr couscous
  • 250 ml bouillon
  • 1 theelepel couscous kruiden of 1/2 theelepel komijn en een halve theelepel kaneel
  • 4 eetlepels olijfolie
En zo maak je de Marokkaanse kipstoof:

Meng de paprikapoeder met de ras-el-hanout kruiden en drie eetlepels olijfolie. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Marineer de kip in dit mengsel. Het is het lekkerst als je dit al een paar uur van te voren doet, waarna je het in de koelkast zet zodat het goed lang kan intrekken. Pak een stevige braadpan met dikke bodem. Doe hier de gemarineerde kip in. Braad de kippendijen ongeveer 5 à 10 minuten en doe dan de ui en de knoflook erbij. Bak dit nog een aantal minuten mee. Zodra de uien wat zachter zijn, kan je de tutti frutti, het kaneelstokje en de bouillon erbij doen. Laat alles nu op laag vuur een kleine 20 minuten met de deksel op de pan stoven. Doe tot slot de zoete aardappel erbij en laat het geheel nu nog 20 à 30 minuten stoven zonder deksel (of met deksel als je van wat meer vocht erbij houdt) totdat alles gaar is. Ondertussen kan je de couscous klaarmaken zoals aangegeven op de verpakking. Wanneer je het kokende water bij de couscous doet, meng dit dan eerst met de couscouskruiden en een eetlepel olijfolie. That's it! Door de ras-el-hanout is de Marokkaanse kipstoof lekker kruidig, maar niet te zout. En het is erg voedzaam door de abrikozen, pruimen en de zoete aardappel.

Eet smakelijk!

2 Responses

  1. Wat een heerlijk recept! Bedankt voor het delen. Dit staat bij ons regelmatig op tafel!
    • Wat lief dat je dat laat weten en leuk om te horen!! Heb je kindjes en lusten die het ook? Dank je voor je leuke reactie en geniet ervan.

Leave a Reply to Chantal V.