Muesli koekjes vol lekkers!

  • Benodigdheden ingrediënten muesli koekjes
  • muesli koekjes mixen honing boter noten chizaad kokos
  • muesli koekjes honing boter noten chizaad kokos bakplaat
  • muesli koekjes honing boter noten chizaad kokos bakplaat
  • DSC_0300
  • muesli koekjes homemade afgebakken kokos noten
  • muesli koekjes homemade afgebakken kokos noten
  • muesli koekjes homemade afgebakken kokos noten
  • zelfgemaakte muesli koekjes ingepakt als cadeau

Als je een keer zin hebt om zelf iets te bakken, maar geen uren de tijd hebt (lees: mama bent 😉 ), dan is dit het ideale recept! Ik weet niet meer hoe ik erop kwam om koekjes te gaan bakken. Misschien kwam het doordat ik bij de Hema een koekstempel in de aanbieding had gekocht of omdat ik gewoon zin had in iets lekkers. Ik ging in ieder geval aan het rommelen in de kastjes thuis en bedacht dat ik vroeger met mijn zus wel eens muesli koekjes gemaakt had. Maar hoe ook al weer?

En dan blijkt internet weer een fijne bron van informatie! Na een paar nuttige kliks kwam ik een super simpel recept voor muesli koekjes tegen op het geweldige foodblog chickslovefood. Een leuke ontdekking erbij dit blog! Ik heb het naar smaak aangepast en naar wat wij in huis hadden. 😉

Ik was echt blij verrast toen ik de ovendeur na maar een kwartier tijd open deed. Heerlijke homemade koekies! En nog gezond ook! Dus als je eens zin hebt in een heerlijk geurend huis in no time, go retro en bak ook deze super lekkere muesli koekjes.

Je hebt nodig:
  • 70 gram krokante muesli met rozijnen
  • 15 gram chia zaad
  • 25 gram noten (bijvoorbeeld gehakte amandelen)
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram witte of bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel honing
  • 50 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel kokosrasp of kokosboter
  • 4 gedroogde abrikozen in stukjes
  • snuf grof zeezout

Je kan trouwens het type noten en zaden naar eigen smaak bepalen, zolang je maar de 'droge' en 'natte' ingrediënten in dezelfde verhouding gebruikt.

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de boter met de honing, de kokosboter, het zout en de suiker in een pan op het vuur. Haal de pan van het vuur als alles helemaal gesmolten is en roer er dan het zelfrijzend bakmeel er doorheen. Voeg de stukjes abrikoos samen met de krokante muesli, noten, zaden (en de kokosrasp, als je die gebruikt in plaats van de kokosboter) aan het botermengsel toe.

Nu kan je het beslag in 16 kleine porties verdelen met voldoende ruimte ertussen op een stuk bakpapier. Bak de koekjes in 15 à 20 minuten gaar in het midden van de oven en laat ze wel even afkoelen voor je aanvalt. Is lastig kan ik je vertellen. 🙂

O ja! Als de koekjes uit de oven komen, lijken ze in eerste instantie zacht te zijn. Maar zodra ze zijn afgekoeld verharden ze. So no worries, even geduld voor die crunchie bite. 😉

Lekker voor bij de thee met visite of, leuk idee van chickslovefood: geef ze mooi verpakt als cadeautje!

Veel bakplezier!

IKenIK_banner_300x250Flessenactie Algemeen

4 Responses

  1. Ga ik zeker proberen! Bedankt voor de tip :)
    • Graag gedaan! Ik was zelf verbaasd hoe gemakkelijk en lekker deze koekjes zijn. :) Ben benieuwd hoe jij ze vindt! Fijn weekend!
  2. mamoesjka
    Ziet er lekker uit! Ik ga dit zeker eens proberen :)
    • Leuk! Ja, is echt lekker en zoooo makkelijk. Fijn weekend en bak ze bruin. ;-)

Leave a comment