Pasta met zalm

  • trostomaten
  • trostomaten zalm knoflook ingrediënten
  • tomaat bakken
  • tomaat bakken
  • pasta met zalm recept
  • pasta met zalm recept babyvoeding babyhapje

Het is een klassieker uit mijn studentenkeuken de pasta met zalm. Ik had hem al heel lang niet meer gemaakt, maar de avond van Nederland-Spanje leek me perfect voor een roze-oranje hapje! En het bleek een winner. Zowel voor Nederland als voor Noah was deze avond geslaagd. Wat hebben we gesmuld! Niet normaal om zo te winnen met 5-1 en de zalmpasta was een inkoppertje. Hele bordje ging met smaak leeg. Zo soepel als Nederland speelde, zo gemakkelijk maak je deze winnaarspasta.

Je hebt nodig voor 2 personen en een kleine dreumes:
  • 240 gr pasta
  • 4 trostomaten
  • 200 gr gerookte zalm
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr crème fraîche
Zo maak je de pasta met zalm:

Kook de pasta. Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes en evenzo de knoflook. Fruit kort de knoflook in wat olie in een hapjespan. Doe de stukjes tomaat erbij en laat ze zacht worden. Snijd nu de zalm in stukjes en voeg deze toe vlak voordat de pasta gaar is. Giet de pasta af en roer daarna de crème fraîche door de tomatensaus. Even doorwarmen en klaar! Voor de allerkleinsten kan je de knoflook achterwege laten en bijvoorbeeld de saus met wat pasta pureren.

Warning: after eating this you will win whatever comes across 😉 

1 Response

  1. Madeleine
    Hmmmmm! Lekker.... Snel en simpel!

Leave a comment