Pastinaak-radijsjessoep

  • pastinaak radijs sjalot
  • pastinaak snijden
  • pastinaaksoep radijsjessoep pastinaak-radijsjessoep met loof
  • pastinaak-radijsjessoep met loof en radijs

Huh watte? Dat is een gekke soep! Oké, ik zal jullie eerlijk bekennen: dit is een bedenksel van mijzelf in samenwerking met onze groentelade. Daar lagen nog wat radijsjes te rillen in de kou. En ik had laatst een pastinaak gekocht om mee te gaan experimenteren. Nog nooit had ik deze 'vergeten groente' zelf gebruikt in de keuken. Dat is nu goed gelukt. Met deze soep heb ik geëxperimenteerd en beide groenten een warm thuis gegeven. 😉 En ze hadden het nog leuk met elkaar ook! Het romige van de pastinaak met de pittige smaak van de radijsjes vullen elkaar goed aan zo bleek. Ook zin om te experimenteren of gewoon zin in een gezonde soep?

Voor een halve liter pastinaak-radijsjessoep heb je nodig:
  • Een halve liter groentebouillon (Eet je kleintje mee? Maak het dan van natriumarme bouillonblokjes, die bestaan!)
  • één bosje radijsjes met blad
  • 1x pastinaak
  • 1x sjalotje
  • een halve eetlepel mierikswortel
  • 200 ml crème fraiche

Snij het sjalotje, de radijsjes en de pastinaak in kleine stukjes. Bewaar het loof van de radijsjes. Was dit goed uit en snij ook het loof fijn. Fruit het sjalotje in wat olie of boter in de soeppan op het vuur. Voeg dan de gesneden pastinaak en radijsjes toe. Even kort meebakken en giet vervolgens de groentebouillon erbij. Laat dit alles ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Voeg in de laatste 2 minuten van de kooktijd het loof van de radijsjes toe. Nog even laten garen, pureren en je soep is klaar! Je kan de soep nog wat op smaak brengen met peper, zout en eventueel wat mierikswortel gemengd met crème fraiche erop doen als je het serveert.

Eet smakelijk!

Ps: wil je je kindje ook eens laten kennismaken met pastinaak? Probeer dan eens een lekker pastinaak-wortelstamppotje met vis.

No Comments Yet.

Leave a comment