Pittige pompoensoep met kokosmelk

  • soep koken pompoen kokos pittig
  • gesneden pompoen zoete aardappel wortel soep
  • Pittige pompoensoep met kokosmelk
  • Pittige pompoensoep met kokosmelk

Je ziet ze weer overal liggen, de pompoenen. Is het nu niet meer voor Halloween, dan wel voor een herfstig tafereeltje. Maar ik hou er toch het meest van als ze in de soep zitten. Ik maak mijn pompoensoep altijd met een beetje verse gember voor een fris accent en wat pit. Maar vandaag gooi ik het eens over een andere boeg. Ik heb nog een beetje kokosmelk in de koelkast, zonde om weg te gooien toch? Zo was al snel het idee geboren voor een pompoensoep met kokosmelk. Een culture mix, daar komen mooie dingen van. En dan heb ik het niet alleen over eten. 😉

Voor 1,5 liter pittige pompoensoep met kokosmelk met je nodig:
  • 1x flespompoen
  • 2x zoete aardappel, geschild en in stukken
  • 2x winterpeen, geschild en in stukken
  • 200 à 400 ml kokosmelk (afhankelijk van je liefde voor kokos 😉 )
  • 1 liter groente- of kippenbouillon
  • 1 eetlepel Kurkuma
  • 2 uien, gesneden in stukken
  • 2 tenen knoflook, gesneden
  • 1/4 gedroogde rode peper, in stukjes gesneden, zonder de zaadjes
En zo maak je de soep:

Slacht de pompoen. 😉 Het slachten van de pompoen ging dit keer overigens een stuk minder rigoureus, haha! Lees hier over mijn eerdere strijd met de pompoen.

Tip: leg de flespompoen in een pan met een laagje kokend water die je op laag vuur zet met de deksel op de pan. Draai na één minuut de pompoen om. Na weer een halve minuut haal je de pompoen uit de pan met water. Laat hem even afkoelen en je hebt een boterzacht pompoentje. Deze tip kreeg ik van Suze Nane Poppe. Je kan de pompoen nu schillen met een dunschiller en in stukken snijden. It's so easy.

Fruit in een grote braadpan de ui, knoflook, gedroogde rode peper en Kurkuma (geelwortel) ongeveer 2 minuten. Voeg dan de stukken pompoen, winterpeen en zoete aardappel toe. Bak ze even mee en voeg tot slot de bouillon en de kokosmelk toe. Alles in 15 minuten gaar laten koken en pureren maar! Om de soep helemaal af te maken, kan je hem garneren met wat koriander. Ik had het helaas niet in huis, maar ik denk dat het er heel goed bij past.

Eet smakelijk!

Ben je net zo'n soepklant als ik? Kijk dan vooral even hier voor meer spannende of juist klassieke soepen!

 

2 Responses

  1. Hmm klinkt heerlijk! Lekkere variant..
    • Dank je! Lekker was het zeker, zelfs onze Noah vond het om te smullen. Niet te pittige en lekker zoet van de pompoen en kokoksmelk. :-)

Leave a comment