Zoete aardappel met groene asperges

  • Zoete aardappel met groene asperges 2
  • Zoete aardappel met groene asperges

Dit recept is super gemakkelijk, feestelijk en iedereen kan ervan mee eten. Je maakt de zoete aardappels en groene asperges tegelijkertijd klaar in één grote ovenschaal waar je alles in doet zonder er meer naar om te kijken. Het originele recept is van Nigella Lawson. Ik heb het een klein beetje aangepast, zodat het hele gezin ervan kan genieten en het niet te ingewikkeld is. Nigella gebruikte bijvoorbeeld koolzaadolie in plaats van zonnebloemolie. Koolzaadolie is heel gezond, maar niet heel gemakkelijk verkrijgbaar. Zonnebloemolie is een goed alternatief omdat iedereen het wel in huis heeft en het verbrand niet zo snel als bijvoorbeeld olijfolie, zodat de ingrediënten hun pure smaak behouden

Voor 2 personen en een kleine dame of heer heb je nodig:

  • 3 zoete aardappelen (gewassen en drooggewreven, maar niet geschild), elk in kleine stukken gesneden
  • 200 g blokjes gerookt ontbijtspek
  • 300 g groene asperges
  • 6 teentjes knoflook
  • een paar takjes verse tijm of 1 theelepel (5 ml) gedroogde tijm
  • 3 eetlepels (45 ml) zonnebloemolie

Verwarm je over voor op 220 °C / gasovenstand 7. Pak een braadslee waar alle ingrediënten in kunnen. Leg de stukken zoete aardappel in de braadslee en leg dan de asperges ertussen, de teentjes knoflook en, ten slotte, strooi je de spekblokjes ertussen. Strooi ook de tijm erover, besprenkel alles met de olie en zet de braadslee zo'n 30 minuten in de oven.

Na een half uur is alles gaar en klaar. Mijn vriend bakt er graag een biefstukje bij en ik een visje. Zo eten we allebei wat we het lekkerst vinden. Voor Noah haal ik er 2 asperges en 3 stukjes zoete aardappel uit die ik pureer. De knoflook en spekblokjes laat ik achterwege, dat is nog wat te heftig voor hem. We hebben er echt van zitten smullen met zijn drietjes. Heel gezellig om alledrie hetzelfde te eten met elkaar aan tafel! Het is overigens ook een prima bijgerecht voor een feestdag. Geniet ervan. 🙂

No Comments Yet.

Leave a comment