Portfolio Tag: recept

Recept voor stevige ontbijtkoek (suikervrij)

Wat een ellende altijd weer: het ontbijt. Begrijp me niet verkeerd. Ik hou echt van ontbijten, maar die eeuwige boterham ben ik zat! Van alles heb ik al geprobeerd: van kwark met speltmuesli tot soja- en geitenyoghurt. De populaire bakken havermout heb ik ook geprobeerd, in de verschillende smaken van de regenboog. Het wordt ook…
Lees verder

Courgettesoep op zijn best!

Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik van soep hou. Vooral bij de lunch eet ik graag gezellig een soepje met Noah. Doordeweeks of in het weekend, er is altijd tijd voor soep. Ik heb een aantal favoriete soepen. Vroeger was dat de kippensoep van mijn moeder en tegenwoordig ben ik…
Lees verder

Tulband: feestelijke cake met cuarenta y tres

Ik wilde altijd al eens een tulband cake maken. Wat? Niet de meest spannende meisjesdroom, I know. ;-) Maar toen ik langs de Dille & Kamille liep, kon ik daarom de mooi donkere tulband cakevorm in de etalage echt niet weerstaan. Zo'n tulband heeft iets magisch en feestelijks tegelijk. Het herinnert me ook aan vroeger, toen…
Lees verder

Feestelijke Kerstcupcakes

Deze Kerstcupcakes heb ik gemaakt voor mijn schoonzusje die in verwachting is. Ik ging bij haar op bezoek en dan vind ik het altijd leuk om iets mee te nemen. Nou wist ik dat ze van worteltjescake en worteltaart houdt, dus maakte ik mijn eigen feestelijke versie hierop met dit recept: kerstcupcakes met wortel. Het is…
Lees verder

Kerstkoekjes voor in de boom

De Sint heeft ons land weer verlaten met zijn pepernoten, taaitaai en ander lekkers. En wij? Wij gaan gezellig verder met bakken, want de Kerstman staat al weer bijna voor de deur! En met dit recept kan je meteen beginnen aan het versieren van je huis. Deze kerstkoekjes zijn perfect voor aan een lang kerstlint of voor…
Lees verder

Pittige pompoensoep met kokosmelk

Je ziet ze weer overal liggen, de pompoenen. Is het nu niet meer voor Halloween, dan wel voor een herfstig tafereeltje. Maar ik hou er toch het meest van als ze in de soep zitten. Ik maak mijn pompoensoep altijd met een beetje verse gember voor een fris accent en wat pit. Maar vandaag gooi ik…
Lees verder