Fruithapje – Peer framboos met liga

 • frambozen
 • frambozen met stukjes peer
 • Verkruimelde Liga
 • Fruithapje peer framboos met Liga
 • Noah smult van hapje peer framboos liga

Jaaaaa! Eindelijk iets totaal anders bedacht dan een hapje met banaan voor Noah! Ik was deze week naar de markt gegaan voor fruit en groente, maar ook naar de Lidl voor rest van de boodschappen. Mijn schoonouders wonen vlakbij de Lidl. We moesten Noah bij hen ophalen van een nachtje logeren en konden toen mooi meteen daar eens boodschappen doen. Ik had een doosje frambozen gehaald op de markt eerder die week, maar ze waren met een dag bedorven. 🙁 Zo zonde! Nu zag ik bij de Lidl een zak ingevroren frambozen van 500 gr voor €2,50. Goeie deal leek me zo, te meer omdat ze zo veel langer goed blijven en we dus altijd verse framboos in huis hebben voor smoothies, toetjes en .. een fruithapje voor Noah! Jaja, ik ben aan het experimenteren geslagen. Frambozen kunnen soms wat zuur zijn, maar met een zachte, zoete peer en wat liga om het hapje steviger te maken, is het een goede combinatie zo blijkt. Noah vond het lekker! het enige nadeel is dat je iets beter op moet letten met het knoeien, want het geeft prachtige vlekken natuurlijk, zo'n donkerroze framboos. 😉

Nodig voor één kleurig fruithapje peer-framboos-liga:

 • een handje vol frambozen (vers of even laten ontdooien)
 • een zachte peer
 • 1 Liga koek (geschikt voor de leeftijd van jouw kindje)

Doe de frambozen in een schaaltje en laat ze even ontdooien als je net als ik diepvriesfruit gebruikt. Schil de peer, ontdoe hem van zijn klokhuis en snij hem in stukjes. Je kan één of twee stukjes apart houden voor je kindje zodat hij die lekker uit zijn knuistje kan eten. Ik vind het altijd leuk om Noah zelf te laten proberen en prutsen. Dan moet je wel tegen geklieder kunnen zeg ik er vast bij. 😉 Doe de overige stukjes peer bij de framboos en lekker grof prakken (of pureren, afhankelijk van de leeftijd van je kindje). Tot slot kruimel je er één liga overheen en roer je alles doorelkaar. Peer wordt namelijk nogal vloeibaar als je het prakt of pureert. De liga maakt het hapje makkelijker van een lepeltje te eten. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een soepstengel of wat paneermeel als je nog geen zoete koek wil geven. Staat jouw kleintje ook open voor dit nieuwe hapje? Ik ben benieuwd!

6 Responses

 1. Iris
  Als je minder geknoei met de stukjes peer wilt, kun je een biologische peer kopen en de schil er om heen houden. Op die manier glibbert de peer minder weg. (wij zijn van de Rapley en weten wel raad met knoeien)
  • Slim! Dat ga ik eens doen. Bedankt voor de tip. Ik heb ook nagedacht over de Rapley methode. Uiteindelijk niet voor gekozen, maar Noah krijgt van mijn dus tijdens het eten wel ook grotere stukken om zelf mee te oefenen, zoals broccoli of een zacht worteltje. Vindt hij echt geweldig! Mijn vriend minder, vanwege de troep hahaha! Hoe bevalt de Rapley methode jullie?
 2. Marlous
  Hier ook verse fruithapjes, warme hapjes ook vers. Ik maak altijd teveel want ik heb ook nog een zoon van 13, die graag mee smult als hij thuis is ;-) De hapjes kunnen inderdaad vreselijke vlekken maken, ik gebruik daar Dasty voor van de Wibra! Gele fles, ik krijgen eigenlijk alles overal wel uit. Bijvoorbeeld bietjes en gras vlekken uit kleding, ook van die moeilijke vlekken.
  • Grappig dat je zoon van 13 ook graag mee smult van de babyhapjes, gezellig. Ik neem aan dat hij wel zelf zijn lepeltje vasthoudt? ;-) En vers is toch het lekkerst denk ik altijd. In ieder geval wennen ze zo goed aan echte smaken en niet die uit een potje. Oh en dat klinkt trouwens als een wondermiddel, die Dasty! Haha! Ik ga eens kijken of ik het kan vinden bij de Wibra. Dank voor de tip!
 3. Jakko S
  Hoi Chantal, lekker spelen met eten is ook heerlijk voor ukkies. Spelenderwijs moeten ze alles leren eten. Dat je vriend wat minder blij is met het geklieder en geknoei moet hij maar op de koop toe nemen. Doekje of stoffer&blik gebruiken en de bende is weer opgeruimd;-)! Wij hebben met Jiska nooit gebruik gemaakt van potjes, altijd alles vers. Enige nadeel ervan is wel dat het echte lekkerbekken worden;-)! Overigens zelf al eens de potjesvoeding geproefd? Echt niet te eten;-)!!
  • Hahaha! Inderdaad, niet te eten die potjes. Ik kan echt niet herkennen wat erin zit, ook al staat dat op het etiket. Hier dus ook alles vers. En dat hij een lekkerbek gaat worden, neem ik op de koop toe. Hoop het zelfs, want samen eten is zo leuk en gezellig. :-) En mijn vriend moet er maar aan wennen hoor, het geklieder. Stiekem vindt hij het ook leuk, maar het opruimen laat hij liever aan mij over haha. ;-) Dank voor je berichtje Jakko! Mijn eerste mannelijke comment, haha. Leuk!

Leave a comment