Monkeybos in Meijendel: klimparadijs voor kids

  • waterspeelplaats tapuit bezoekrscentrum meijendel
  • DSC_0051
  • water zuiveren dunea meijendel tapuit bezoekerscentrum
  • DSC_0055_groot
  • voetsporen speurtocht monkeybos
  • DSC_0059
  • DSC_0071
  • tunnels monkeybos
  • Houten-Aap-van-monkeybos_groot
  • Welkom in monkeybos

Het Monkeybos in Meijendel is voor mij de ontdekking van deze vakantie. Nu Noah naar school gaat, heeft hij ook echt vakantieweken zoals de meivakantie. Ik heb daarvan één week vrij genomen en de andere week gaat hij drie dagen naar de BSO. Maar in zo'n week vrij, kan je niet 7 dagen binnen gaan zitten natuurlijk. We hadden al een Koningsdag met kermis gelukkig en ik ben een middag gaan zwemmen met zijn neefjes en nichtjes, waarbij ook Lorelei voor het eerst naar het zwembad is gegaan. Maar verder kwam ik niet. Tot ik me ineens bedacht dat een buurvrouw me laatst vertelde dat ze haar zoontjes even had uitgelaten in het Monkeybos van Meijendel. Jongens moeten gewoon lekker kunnen rennen en klauteren namelijk. Helemaal mee eens. Geef Noah papier en een stift, ook al is het een kleurplaat van Spiderman, hij laat het links liggen. Maar als het heeft geregend, roert hij maar wat graag met een paar takken in onze oude bloempotten om heksensoep te maken. Dus Monkeybos, kom maar op!

Het Monkeybos in Meijendel: Klimparadijs voor kids

Het Monkeybos in Meijendel ligt in Wassenaar en is ontwikkeld met de hulp van kinderen van een Montessori school daar. Het ligt naast het bezoekerscentrum 'De Tapuit' van Dunea (waterbeheer), waar je ook nog eens van alles kunt beleven. Beide zijn gratis toegankelijk. In het Monkeybos hangt een slingertouw, een kabelbaan en je kan er hutten bouwen of wegkruipen in één van de vele buizen die er liggen. Ook is er een uitkijktoren en liggen er heel veel takken en boomstammen om op te klimmen. Bij bezoekerscentrum 'De Tapuit' kan je leren hoe Dunea ons water zuivert in de duinen, maar ook vind je er informatie over de dieren (bijvoorbeeld dierensporen) die leven in het Meijendelse bos. En je kan er een kleine speurtocht voor in het bos ophalen, waarbij je bordjes moet zoeken en daarbij vragen beantwoorden. Voor Noah (4 jaar) waren de meeste vragen nog iets te moeilijk, maar alleen al het bordjes zoeken was leuk voor hem! En wat helemaal in de smaak viel, was de waterspeelplaats. Bij ons was helaas de pomp stuk, dus geen water. Maar ik kan me goed voorstellen dat dit bij zomers weer een geweldig spetterfeest is voor kleine en grote kinderen. Noah vond het nu al leuk en er lag maar een klein beetje water in. Tot slot is er nog een hele grote zandbak met een speelplaats (glijbaan, schommelmand, klimtoren) en kan je een prima pannenkoek eten bij het zelfservice restaurant dat ook op het terrein staat. Wij zijn niet eens aan alles toegekomen, maar je kan ongetwijfeld ook heerlijk wandelen en fietsen in dit gebied.

Al met al hebben wij een heerlijke ochtend met pannenkoekenlunch gehad samen! Echt een aanrader als je lekker even in de natuur wil zijn buiten met je kinderen en geen zin hebt in dure pretparken of andere drukte.

Liefs en alvast veel klimplezier als je gaat!

Chantal

No Comments Yet.

Leave a comment