Nieuwe app: Snugger!

  • Snugger app logo
  • Snugger_iPad mamazing
  • Snugger_iPad2 mamazing

Snugger is een app van NBD Biblion die ouders, grootouders en docenten in het basisonderwijs wegwijs wil maken in de overvloed aan spelletjes, app's en andere media voor kinderen. In feite doet NBD Biblion hiermee voor ouders en kinderen, wat het al jarenlang doet voor de Nederlandse openbare bibliotheken. Het levert jaarlijks miljoenen boeken, films, spelletjes en andere uitleenbare media aan bibliotheken en schoolmediatheken. De redactie beoordeelt deze media jaarlijks in 20.000 onafhankelijke recensies. Vanaf nu doen ze dat ook voor kindermedia in de stores van Google en Apple.

Ik heb de app op onze Samsung Tab geïnstalleerd en uitgeprobeerd. Het eerste dat me opviel was de prettige vormgeving met een duidelijke indeling in catergoriën (apps, games, e-books en films). Je kan hier gewoon op klikken om in de gewenste catergorie te zoeken naar iets dat geschikt is voor jouw kind, maar je kan ook een eigen zoekprofiel maken. Hiermee zoek je meteen op leeftijd en bijvoorbeeld op een thema (dieren en natuur, dagelijks leven, puzzels en spellen, etc..) dat je aanspreekt. Het duurde even voordat ik doorhad hoe het werkte met het profiel, omdat je eerst nog een mailtje krijgt waarin je door op een link te klikken moet bevestigen dat je een profiel wil maken. Ook moet je even weten dat de filters waarmee je kan zoeken geen swipe filters zijn. Je moet met je vinger de filter aantikken om hem aan te zetten en ermee te zoeken.

De recensies zijn kort en duidelijk. De kwaliteit van de recensies verschilt wel. Ik vind het vooral erg fijn dat er soms extra informatie bij staat voor ouders zoals 'Ouders moeten rekening houden met in-app aankopen, want je kunt met punten een auto 'pimpen' maar ook met echt geld. Daarnaast kan er een link gelegd worden met social media, zoals Facebook. Kinderen kunnen op die manier geconfronteerd worden met vreemden.' Dit is de informatie die je zoekt als ouder voordat je iets download voor je kind!

Je kan je abonneren op de gratis versie van Snugger waarbij je inzicht hebt in totaal 263 reviews. Er is ook een betaalde versie waarbij je de nieuwste recensies van 2014 ook kan inzien. Ik heb zelf alleen de gratis versie bekeken. Dat is geen hele grote database om in te zoeken vond ik, maar ik heb er wel leuke ideeën op gedaan voor verantwoorde apps. Dus het is zeker een kijkje en het downloaden waard!

Mijn tip voor de makers: iets meer relevante zoekwoorden toevoegen aan de items in de app. Je kan nu beter zelf door de verschillende categoriën lopen om te zien wat er is, dan echt zoeken, want dan vind je vrij weinig. Er is bijvoorbeeld maar één app als je zoekt op het woord 'leren', terwijl er toch veel meer leerzame apps instaan. 😉

Je kan de app gratis downloaden in de App Store of via Google Play. Veel kijk- en speelplezier!

Dit blog is geschreven ism AppEvent

 

No Comments Yet.

Leave a comment