Wiebel Biebel – Alphen aan den Rijn

  • trampoline spelen bij Wiebel Biebel Alphen aan de Rijn
  • blokken bouwen grote lego wiebel biebel alphen
  • blokken bouwen
  • klimmen op vrachtauto
  • binnenspeeltuin Wiebel de Biebel
  • Wiebel de Biebel Alphen aan de Rijn
  • restaurant
  • Wiebel de Biebel – Alphen aan de Rijn

Wat was de Kerstvakantie fijn! Niet dat we toen ineens konden uitslapen. 😉 Maar er is meer tijd voor elkaar en daarmee ook voor leuke uitstapjes. Noah en ik zijn bijvoorbeeld naar Wiebel Biebel geweest, een binnenspeeltuin in Alphen aan den Rijn. Warm binnen met dit vieze weer en uitdagend voor Noah. Lekker klimmen en klauteren. Ik ging samen met een vriendin en haar kinderen. We zien elkaar een stuk minder nu we moeder zijn, maar we doen altijd ons best om één keer in de maand elkaar te zien met een etentje of een speeldate voor de kinderen. Dit keer kwam mijn vriendin met het idee naar Wiebel Biebel te gaan. Ik kende het nog niet, maar het is een prima concept. Voor €3,50 per kind (onder de 3 jaar) ben je binnen en kan de pret beginnen. 🙂

Er is een afgeschermd speelgedeelte voor de kleinere kinderen met bouwstenen, een glijbaan en een speelhuisje (zie foto's). Het stelt niet heel veel voor, maar het grote voordeel is dat je er pal naast kunt zitten met een lekkere kop koffie en een lieve vriendin om weer eens gezellig bij te kletsen. Let wel even op wanneer je een glaasje water vraagt bij de koffie. Daar rekenen ze 2 euro voor (Spa) bij Wiebel Biebel en kraanwater hebben ze helaas niet. Ook zijn eigen snacks uit den boze. Ik moet eerlijk bekennen dat wij wel onze eigen tussendoortjes voor de kinderen meehadden. Ik wist het niet, maar ik ben liever ook niet afhankelijk van alle overdreven zoete dingen die je kan bestellen. Tip: gewoon aangeven dat je kind een suikervrij dieet heeft en zijn eigen koekjes eet. 😉 Dat werkte prima bij ons. Voor de grotere kinderen is er iets meer te doen: van een mini rodelbaan tot trampolines. Noah wilde maar wat graag daar ook een kijkje nemen. En onder begeleiding mag dat gewoon. Ik heb hem lekker laten springen met de kinderen van mijn vriendin op de trampolines en we zijn samen in een stoere bak de rodelbaan afgegaan. Hij kraaide het uit van plezier!

Na zo'n ochtendje Wiebel Biebel was niet alleen Noah, maar ook ikzelf flink moe, haha! Ik had onze kids toch wat onderschat. 😉 We hebben bijgekletst mijn vriendin en ik, maar met zo'n speeldate rennen we ook wat af. Dus die etentjes bij leuke restaurantjes just for mama zijn ook echt een must! Haha!

Alvast veel speelplezier!

PS: Wil je nog meer uitgaanstips? Kijk dan eens op de Places pagina van Mamazing bij Mama&Kids.

No Comments Yet.

Leave a comment