Portfolio Tag: zout

Appel-rozijn pannenkoeken als gezond ontbijt

Vaak eet ik 's ochtends een boterham of yoghurt met fruit. Noah is inmiddels ook van de pap af, dus hij eet ook vaak een boterham. Maar soms heb ik daar gewoon even geen zin in. En Noah wil toch vaak het liefst iets zoets op zijn boterham. Wat niet erg is, maar ik vraag…
Lees verder

Kerstkoekjes voor in de boom

De Sint heeft ons land weer verlaten met zijn pepernoten, taaitaai en ander lekkers. En wij? Wij gaan gezellig verder met bakken, want de Kerstman staat al weer bijna voor de deur! En met dit recept kan je meteen beginnen aan het versieren van je huis. Deze kerstkoekjes zijn perfect voor aan een lang kerstlint of voor…
Lees verder

Zelf Taaitaai bakken!

Sinterklaas en zijn pieterbazen lopen weer over de daken. Tijd om zelf veel Sinterlekkers te maken! En dat is gemakkelijk beste lezers, dus gauw aan het beslag. Ik hoop dat het u smaken mag! :-) Voor een bakplaat vol heerlijke mannetjes van Taaitaai heb je nodig: 250 gr. bloemenhoning 2 eieren 350 gr. bloem (gezeefd) 1 eetlepel kaneel…
Lees verder

Tomatensoep voor het hele gezin

Ik eet het bijna nooit, maar tomatensoep beschouw ik altijd wel als een gouwe ouwe die je in je repetoire moeten hebben, net als de good old kippensoep die ik eerder eens maakte. Dit weekend ben ik daarom naar de markt gegaan voor goed rijpe, goedkope tomaten. Herfst betekent voor mij eerst lekker uitwaaien buiten en…
Lees verder

Muesli koekjes vol lekkers!

Als je een keer zin hebt om zelf iets te bakken, maar geen uren de tijd hebt (lees: mama bent ;-) ), dan is dit het ideale recept! Ik weet niet meer hoe ik erop kwam om koekjes te gaan bakken. Misschien kwam het doordat ik bij de Hema een koekstempel in de aanbieding had gekocht of omdat ik…
Lees verder