Appel-rozijn pannenkoeken als gezond ontbijt

  • img_9476
  • pannenkoeken bakken gezond recept
  • appel rozijn speltpannenkoek
  • appel rozijn kaneel speltpannenkoek met suiker

Vaak eet ik 's ochtends een boterham of yoghurt met fruit. Noah is inmiddels ook van de pap af, dus hij eet ook vaak een boterham. Maar soms heb ik daar gewoon even geen zin in. En Noah wil toch vaak het liefst iets zoets op zijn boterham. Wat niet erg is, maar ik vraag me wel eens af hoe we nou lekker, maar ook gezond kunnen ontbijten. En ik heb soms ook gewoon geen zin in die oer-Hollandse boterham. Als ik minder tijd heb, maar wel gezond wil ontbijten, maak ik de gehypte banaan-ei pannenkoekjes. Die maak je heel makkelijk door één geprakte banaan met twee eieren te mengen. Maar sinds kort hebben we een nieuwe favoriet in huis: appel-rozijn pannenkoeken! Ik maak ze zelf van speltmeel, dus dat is helemaal gezond en verantwoord. De appel en de rozijn maken het lekker zoet, dus geen beleg meer nodig. Maar eerlijk is eerlijk, wij doen er vaak nog lekker een klein beetje poedersuiker op. 😉

Dit heb je nodig:
  • 1 appel
  • handje rozijnen
  • snufje zout
  • halve theelepel kaneel
  • 2 eieren
  • melk
  • speltmeel
  • bakboter
Zo maak je de appel-kaneel pannenkoeken:

Schil de appel en rasp de appel grof. Wel het handje rozijnen even kort in wat lauw-warm water uit de kraan. In een beslagkom doe je vervolgens wat speltmeel met de twee eieren. Kluts dit alvast een beetje en voeg dan naar eigen inzicht melk toe. Hoe meer melk, hoe dunner je appel-rozijn pannekoeken worden. Maak ze niet te dun, want dan zijn ze niet stevig genoeg om om te draaien in de pan met de appel en rozijn. Wil je liever zeker zijn van de verhoudingen, kijk dan even naar mijn recept voor speltpannenkoeken. Doe tot slot zout, kaneel, appel en rozijnen (zonder het water) erbij. Roeren maar en je mix is klaar. Zorg dat je niet te veel mix in de pan doet, lekker de pan ronddraaien om alles goed te verdelen en de appel-rozijn kan je met je opscheplepel een nog verder verdelen over de pan om overal de juiste verhouding te hebben in je pannenkoek. Aan twee kanten bakken en klaar is je appel-rozijn speltpannenkoek. Heerlijk als ontbijt of lunch.

Eet smakelijk!

4 Responses

  1. Mmmm die banaan-ei-pancakes ga ik meteen proberen???
    • Ja doen! Dat is echt zo makkelijk, gezond èn lekker! Nu ik meer tijd heb in mijn <a href="http://www.mamazing.nl/mama-time/zwangerschapsverlof-10-tips-om-te-relaxen/" target="_blank">zwangerschapsverlof</a>, ontbijten Noah en ik daar ook best regelmatig mee. Je kan er ook goed mee variëren om het nog gezonder te maken. Je kan bijvoorbeeld wat gebroken lijnzaad, kaneel of rozijntjes toevoegen. Of ze eten met blauwe bessen en honing erover. Njoy!!
      • Oooo krijg nu al trek;-)))
        • Hahaha! Ja, lekker bakken en smullen met dit koude, vieze weer buiten.;) Tot gauw! X

Leave a comment