Winterse kruidcake – spice it up!

  • kruidcake bij koffe
  • kruidcake op broodplank
  • recept kruidcake
  • winterse kruidige kruidcake
  • kruidcake op schotel
  • blij cake kruidcake eten

Hoe simpel kan het leven zijn. Een kopje koffie met opgeschuimde melk en iets lekkers, het kan mij in ieder geval heel gelukkig maken. Iets lekkers is in dit geval winters gekruide kruidcake. Nou heb ik ook niet te klagen met zo veel maanden verlof natuurlijk. De juffen op de crèche vragen me altijd weer gekscherend met wie ik koffie ga drinken als ik Noah breng. Maar ook als je geen verlof hebt zoals ik, zou ik zeggen, gun het jezelf. Even dat rustmoment. En deze kruidcake. Want echt, neem van mij aan, het houdt nooit op. De was, het koken en het regelen van allerlei zaken waar je je als vrouw des huizes verantwoordelijk voor voelt. Dus pak een bak, kwak deze ingrediënten erin en je hebt in een handomdraai een heerlijk geurend huis èn iets lekkers voor bij jouw kopje koffie, jouw zen-moment.

Ingrediënten voor de kruidcake
  • 180 gr bloem
  • 180 gr lichte basterdsuiker
  • 180 gr boter
  • 1 el bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 2 tl kardemompoeder
  • 3 tl gemberpoeder
  • 3 eieren
En zo simpel het, zo maak je deze winters gekruide kuidcake

Verwarm je oven voor op 180 graden. Doe de suiker met de boter in een kom en mix het tot een romig geheel. Vervolgens doe je de eieren erbij. Mix dit kort totdat alles goed gemengd is. Vervolgens kan je de bloem, bakpoeder, eieren en alle kruiden erbij doen in de kom. Dit lekker goed mixen met de mixer ongeveer een minuut. Zorg dat je een cakevorm ingevet hebt of (nog makkelijker) bekleed hebt met een stuk bakpapier. Stort de boel erin en hopla in de voorverwarmde oven voor ongeveer 60 minuten. Klaar en smullen maar!

Ook heel leuk om met je kindjes te bakken, want het wegen en mengen van de ingrediënten is heel simpel. Noah had er de grootste lol in zoals je ziet! Je kan er ook 12 cupcakes van maken, die je dan afbakt in ongeveer 20 minuten.

Have fun en be zennnnn.

Liefs,

Chantal

No Comments Yet.

Leave a comment