Portfolio Category: Voor het hele gezin

Winterse kruidcake – spice it up!

Hoe simpel kan het leven zijn. Een kopje koffie met opgeschuimde melk en iets lekkers, het kan mij in ieder geval heel gelukkig maken. Iets lekkers is in dit geval winters gekruide kruidcake. Nou heb ik ook niet te klagen met zo veel maanden verlof natuurlijk. De juffen op de crèche vragen me altijd weer…
Lees verder

Kerststol van speltmeel – makkelijk recept

Net als de feestelijke tulband cake die ik vorig jaar maakte, heb ik altijd al eens een kerststol zelf willen bakken. En nu Lorelei iets meer in een ritme komt en langer slaapt, had ik mooi de tijd om dat samen met Noah te doen! Ik ben nog steeds herstellende van mijn bevalling en veel thuis,…
Lees verder

Perencake met kaneel: herfstige verwennerij!

Nu ik ieder moment ons tweede kindje verwacht (inmiddels 40 weken zwanger) en de nesteldrang wel over is, ben ik aan het bakken geslagen. Afgelopen zondag heb ik deze verrukkelijke perencake met kaneel gemaakt. Ik bak bijna wekelijks iets nu, te meer omdat onze Noah ook regelmatig thuis is. Hoe lief hij ook is, het…
Lees verder

Appel-rozijn pannenkoeken als gezond ontbijt

Vaak eet ik 's ochtends een boterham of yoghurt met fruit. Noah is inmiddels ook van de pap af, dus hij eet ook vaak een boterham. Maar soms heb ik daar gewoon even geen zin in. En Noah wil toch vaak het liefst iets zoets op zijn boterham. Wat niet erg is, maar ik vraag…
Lees verder

Speltpannenkoeken met kaneel (suikervrij)

Doordeweeks ontbijt ik de laatste tijd vaak met zelfgemaakte ontbijtkoek van speltmeel met allerlei noten en vruchten erin. Daarnaast vers fruit, super lekker en gezond. Maar ook dat ben je soms even zat. Dus wat doe je dan met je zak speltmeel in het weekend? Juist! Speltpannenkoeken bakken. Zondigen mag op zondag toch? ;-) Met speltmeel…
Lees verder

Recept voor stevige ontbijtkoek (suikervrij)

Wat een ellende altijd weer: het ontbijt. Begrijp me niet verkeerd. Ik hou echt van ontbijten, maar die eeuwige boterham ben ik zat! Van alles heb ik al geprobeerd: van kwark met speltmuesli tot soja- en geitenyoghurt. De populaire bakken havermout heb ik ook geprobeerd, in de verschillende smaken van de regenboog. Het wordt ook…
Lees verder