Dagje dierentuin (met winactie!)

In de herfstvakantie zijn mijn vriend en ik voor het eerst met Noah naar de dierentuin geweest. Hij keek zijn ogen uit! Logisch, hij is natuurlijk ook geen baby meer die zich braaf sabbelend laat rondrijden. Maar dat hij het zo leuk zou vinden.. Als er geen plexiglas voor het krokodillenzwembad zat, zou hij er zo bij in zijn gesprongen. En maar slaan op die ruiten en gillen. Die krokodil dacht vast: 'niet wééér zo'n lekkere mals jongetje, ze maken me gek hier'.

Nu ik dit opschrijf, begrijp ik ineens waarom een schrijfster ooit krokodillen kijken blijdorp ik zou wel een kindje lustenhet idee kreeg een kinderboek te schrijven met de titel: Ik zou wel een kindje lusten. Ik vond het altijd een ongelooflijk stomme titel voor een kinderboek. Maar nee, nu ik dit weet, is zo'n titel heel normaal. 😉

In Blijdorp is echt veel te zien. We waren dan ook niet de enigen die daar op af kwamen. Tip: koop je kaartjes voordat je gaat. Dat kan gewoon via internet. Mijn vriend had dat voor ons alvast gedaan, de slimmerik. Zo hoefden we op die drukke dag (zondag, herfstvakantie) niet in de lange rij te staan. En konden we meteen een bezoek brengen aan meneer Neushoorn. Die stond wel wat ver weg om goed te kunnen zien voor Noah. Bij de giraffen ging dat beter. Die maakten indruk met hun lange nek. Noah zei mij de hele tijd na met het woordje 'nek'. Ineens was hij echt aan het oefenen met leren praten. Zo schattig! Waar een dagje dierentuin al niet goed voor is. 😉

This slideshow requires JavaScript.

De onderwaterwereld vond hij ook prachtig. Hij strekte zijn armpjes uit omhoog en keek reikhalzend de haaien en buikschuivende roggen na, alsof hij met ze mee wilde op avontuur. Kwallen die licht lijken te geven, pinguins die ineens voor je neus opduiken; Blijdorp is echt een leuk uitje voor kleintjes. Omdat Noah zo enthousiast was en lekker aan het oefenen was met woordjes leren, wilde ik dat blijven stimuleren. Ik heb toen een dag later meteen een schattig boekje gekocht: Dikkie Dik in de dierentuin. Dat is een heel leuk, hardcover boekje met flapjes waarachter allerlei dieren verstopt zitten die Dikkie Dik aan het zoeken is, van olifant tot aap. 🙂 En van de webwinkel Rosti Mepal mocht ik die week toevallig iets uitzoeken voor een review. Natuurlijk kon ik toen het dierentuinservies van Dick Bruna niet weerstaan! Het servies bestaat uit een bordje, bakje en twee bekers van stevig plastic. Alles kan in de vaatwasser. En er staan verschillende dieren op, zoals olifanten en een leeuw. Er hoort ook een mooi bestekje bij met giraffen erop. Noah kan het bestek goed zelf vasthouden. Omdat het lepeltje iets is afgeplat, schept hij ook gemakkelijk zijn eigen eten erop. Kunnen we mooi meteen oefenen met zelf leren eten. Al eet hij de laatste tijd liever met zijn handen, als hij al iets eet. In mijn vorige blog 'Wil je kind niet eten aan tafel' kan je lezen hoe wij daar mee omgaan. Maar ik moet zeggen, uit zijn eigen dierbeker drinken doet hij graag!

Heb je ook zin gekregen om met je kleintje naar de dierentuin te gaan of om nieuwe dieren(woorden) met hem of haar te leren? Doe dan vooral mee met de winactie. Ik mag van Rosti Mepal namelijk één setje dierentuinservies met één setje bestek weggeven. Zo kan je alvast thuis van start met de dierenpret voordat je naar de dierentuin gaat. 🙂 Het enige dat je hoeft te doen, is:

 1. Like de Facebookpagina van Mamazing.
 2. DSC_1121 - kopieDSC_1136 - kopieLaat een berichtje achter onder dit blog of op Facebook bij de winactie waarom je het dierentuinservies met bestek graag wint.

That's it! Ik ben benieuwd naar jullie reacties! 🙂

Liefs,

Chantal

Ps: de winactie loopt tot 8 december, op 9 december 2014 maak ik de winnaar bekend op de Facebookpagina van Mamazing! De winnaar wordt bepaald door middel van een loting en ontvangt een persoonlijk bericht van mij hierover.

dierentuin servies dick bruna winactie

PPs: Wil je meer weten van ons leventje? Volg ons dan ook op Instagram! We zijn ook te vinden op FacebookBloglovin en Twitter. Gezellig je daar ook te ontmoeten!  🙂

 

Dit blog is geschreven ism Rosti Mepal.

 

18 Responses

 1. Leuk zo'n dierentuinbezoek! Ik ben al een tijdje niet meer geweest. <span class="cluv">Vlijtig Liesje recently posted...<a class="841ca2c1ef 611 p" rel="nofollow" href="http://www.huisvlijt.com/2014/12/gordijnen-en-de-temperatuur-je-huis.html">Gordijnen en de temperatuur in je huis</a><span class="heart_tip_box"><img class="heart_tip p 611" alt="My Profile" style="border:0" width="30" height="20" src="https://www.mamazing.nl/wp-content/plugins/commentluv/images/littleheartplus.png"/></span></span>
  • Jaaaa, is echt heel leuk! Ik was zelf ook haast vergeten hoe leuk het is. ;-)
 2. elisabeth maria martina
  mooi kado voor kleinzoon tije
  • Zeker! Ik zet je erbij voor de loting! :)
 3. Rianda
  Ik verheug me al op ons eerste dierentuinbezoekje als ik jouw ervaringen zo lees, echt leuk! Flore is dol op eten en krijgt steeds meer verschillende hapjes dus met het vrolijke dierentuinservies en bestek zou ze heel blij zijn denk ik :)
  • Aaah schattig dat ze nu lekker mee gaat eten. Dan is dit setje zeker fijn. Ik zet je erij! Toi toi toi :)
 4. Dit is geweldig voor Lasse, die eet heel graag aan tafel en trommelt/slaat graag het mepal servies is daar volgens mij heel geschikt voor!!!!!
  • Hahahaha, dat is heel herkenbaar! Het Rosti Mepal servies kan inderdaad veel hebben weet ik uit ervaring. ;-) Ik zet je erbij Iris, leuk!
 5. Maryse
  Hi, Wat leuk he de dierentuin. Vooral om die met je kinderen te bezoeken. Ik zou het servies graag aan mees willen geven. Die is al net zo gek op dieren als zijn grote broer
  • Ja, heel leuk! Ik heb het echt herontdekt. :) Ik zet je erbij voor je lieve mannetje Mees! Nu duimen..
 6. Irizzz
  Wij zijn afgelopen zomer met onze Daan naar de dierentuin geweest. Hij was toen pas 11 maanden, dus hij begreep nog niet heel goed dat een zebra niet hetzelfde is als een koe :) Het dierentuinservies zou ook hier erg goed in de smaak vallen.
  • Haha, wat leuk! En toch best slim hoor van Daan, allebei zwart-wit. ;-) Ik zet je erbij voor de winactie, leuk dat mee doet. :-)
 7. Leuk zo,n dagje dierentuin. Je hebt ook mooie foto,s gemaakt. <span class="cluv">Debbie recently posted...<a class="d9648ba3f3 623" rel="nofollow" href="http://day-dreamer.nl/de-maand-van-de-magische-momenten/">De maand van de magische momenten</a><span class="heart_tip_box"><img class="heart_tip u 623" alt="My Profile" style="border:0" width="30" height="20" src="https://www.mamazing.nl/wp-content/plugins/commentluv/images/littleheartplus.png"/></span></span>
 8. Fijn dat Noah het zo leuk vond in Blijdorp! En wat drinkt hij al knap uit een bekertje. Wij komen al sinds Nim zo'n 2,5 maand is redelijk vaak in Blijdorp, wonen er praktisch om de hoek ;). Met een abbonnement sta je zo binnen en Nim vind het reuze leuk daar. Serviesje is heel erg leuk! Ik doe mee voor Nim, kan die de diertjes van de dierentuin aanwijzen en benoemen tijdens het eten ;). <span class="cluv">Pauline recently posted...<a class="260a5c6140 636" rel="nofollow" href="http://psnim.blogspot.com/2014/12/in-de-kast-van-nim-outfit-black-friday.html">In de kast van Nim: Outfit Black Friday</a><span class="heart_tip_box"><img class="heart_tip u 636" alt="My Profile" style="border:0" width="30" height="20" src="https://www.mamazing.nl/wp-content/plugins/commentluv/images/littleheartplus.png"/></span></span>
  • Hey Pauline! Wat leuk dat je meedoet en zo dichtbij Blijdorp woont. Die Nim is maar een geluksvogel. :) Nu nog hopen dat hij wint. Ik zet hem erij in ieder geval!
 9. Anne
  Wat leuk dat Noah de dierentuin zo leuk vond! Lena is er ook dol op, we zijn al best vaak naar Artis geweest en een keer naar Blijdorp. Blijdorp was toch wel net iets leuker, daar hebben de dieren een stuk meer ruimte. Maar ja, Artis is voor ons weer een stuk makkelijker.. En nu ik hier toch een comment achter laat; wij doen ook graag mee met de win actie, ik weet dat Lena heel erg blij zal zijn met dit dieren setje!
  • Hey An, wat leuk een reactie van jou! Lena is vast helemaal gek van dieren als jullie zo vaak gaan. :) Lieve, grote meid is het toch. Ik zet je erij voor de winactie. Duimen! Hopelijk tot gauw weer eens ziens! En geniet nog lekker even van de zwangerschap en de groetjes aan Im.

Leave a comment

CommentLuv badge