Naar school: Eerste wendag en My Mepal Lunchbox winactie!

Twee weken geleden is Noah voor het eerst gaan wennen een ochtend op de basisschool. Hij leefde er echt naar toe. Ik had zelf een aftelkalender voor hem gemaakt, die je hier gratis kan downloaden, en hij was maar wat blij dat hij het laatste cijfertje mocht afkruisen! Hij had er zo veel zin in. Bijna het hele jaar is hij ermee bezig geweest, groot genoeg zijn voor school. Omdat hij nu echt bijna gaat, hebben we zijn schooltas compleet gemaakt met een gepersonaliseerde lunchbox en beker, zo leuk! Ik mocht dit laten maken van My Mepal. En het allerleukste is dat ik precies zo'n set mag weggeven! Natuurlijk met jullie eigen foto of een plaatje vol superhelden. 😉  In dit blog lees je over Noah's eerste schoolervaring, wat je nodig hebt op zo'n eerste schooldag en hoe je mee kan doen met de My Mepal winactie.

Eerste wenochtend op de basisschool

Al dagen was Noah stoer aan het vertellen dat hij naar school zou gaan die week. We hadden die week zijn rugzak voor school gevuld met gymschoenen, sloffen, zijn eigen lunchbox met fruit en zijn eigen beker. Helemaal ready ging hij ermee op de foto. Maar aan het ontbijt aan tafel met papa, mama en Lorelei, op de bewuste ochtend wilde hij ineens niet eten. Ik merkte daardoor dat hij het toch wel spannend vond. Gelukkig konden we hem goed geruststellen. We vertelden hem dat we mee zouden gaan in de klas, dat we even bij hem zouden blijven en dat hij allemaal nieuwe vriendjes ging ontmoeten. Ook vertelden we hem dat er een leuk schoolplein zou zijn met allemaal speeltoestellen. Dat gaf de doorslag. Dat wilde hij wel eens zien. En wat schetste onze verbazing? Hij durfde samen met ons de klas in, na een tijdje ook met mama in de kring en uiteindelijk mochten we zelfs gaan zonder protest! Ik was helemaal verbaasd!

naar school My Mepal lunchbox broodtrommel foto persoonlijk lunchtrommel beker

'Mama, ik wil niet naar huis'

Mijn vriend en ik kwamen hem weer samen halen diezelfde ochtend. Enthousiast kwam hij vanuit de wc op ons afrennen toen hij onze stemmen hoorde. Hij had zoveel leuke dingen gedaan, vertelde hij. Met zand spelen, naar de gym.. En toen werd onze verbazing nog groter, want.., Noah wilde niet weg van school. Hij wilde zelfs helemaal niet naar huis. Met zijn stevige Spiderman rugzak rende hij het schoolplein op tussen de spelende kinderen. Zijn lieve buurmeisje en vriendinnetje probeerde hem nog te pakken, maar hij was watervlug. Ik zal jullie eerlijk vertellen, op het schoolplein was het nog schattig en grappig, maar in de auto niet meer. Hij zette het op een gillen, snot uit zijn ogen en tranen uit zijn neus: 'Ik Wi-Hi-Hi-iiil NIET naar HUiiiiis', 'Mama, NEEEE, niet de auto starten, mama stop nou'. Toen we thuis aankwamen heeft hij zeker wel een half uur woest op de hoedenplank van de auto zich verschanst. Die had ik niet zien aankomen. Gelukkig kalmeerde hij wel uiteindelijk en kon ik hem een dikke knuffel geven. Die avond heb ik meteen een nieuwe aftelkalender op zijn raam getekend, zodat hij kon afstrepen en uitkijken naar zijn volgende wenochtend op school!

Van zijn juf heeft hij al complimenten gekregen over zijn leuke lunchbox en beker, zelf zijn we ook heel blij met het mooie resultaat. Het is meteen duidelijk van wie de lunchbox en beker zijn doordat zijn naam er groot op staat, met een prachtige lieve foto van hem en zijn zusje gemaakt door Renate Fotografie. #smelt. De lunchbox en beker kunnen overigens gewoon in de vaatwasser, maar zet het dan wel in het bovenste rek op maximaal 40 graden.

Winactie My Mepal lunchbox en beker Campus Midi

Wil je kans maken op zo'n leuke, persoonlijke lunchbox en beker voor je kindje? Laat me dan in een reactie weten op Facebook of onder dit blog waarom je zou willen winnen. Daar ben ik heel benieuwd naar. Vervolgens even Mamazing liken op Facebook of volgen op instagram. Dan doe je helemaal mee!

lunchbox beker my mepal broodtrommel

De winactie delen is natuurlijk helemaal cool. En tag vooral mama's die een kleine mr. of mrs. hebben die binnenkort naar school gaat! Maar voel je niet verplicht. Om mee te doen, hoor ik vooral graag waarom je zou willen winnen en vind ik het leuk als je me blijft volgen.

De winactie loopt van woensdag 1 maart 2017 tot maandag 6 maart 2017, op dinsdag 7 maart maak ik op de Facebookpagina van Mamazing bekend wie de winnaar is.

Veel liefs,

Chantal

 

 

22 Responses

 1. Ons zoontje wil dolgraag een Lego Batman trommel. Hij is daar sinds een aantal weken groot fan van. (en we zijn nog niet eens naar de film geweest!) Hij heeft nu Paw Patrol, maar eerlijk is eerlijk... hij wordt daar nu toch wel een beetje te groot voor. Die Batman trommel kan je wel kopen, maar helaas niet van Mepal... en dus (helaas voor hem), koopt deze mama hem niet, want ik ben groot fan van de duurzaamheid van Mepal. Het zou natuurlijk geweldig zijn als ik hem alsnog kan verrassen met zo'n trommel met zijn superheld erop EN zijn naam! Dat maakt het natuurlijk helemaal een super speciale trommel! Ik duim voor m'n ventje
  • Leuk dat je meedoet! Noah is trouwens ook helemaal fan van Lego city en dat soort dingen. Veel stoerder dan Paw Patrol natuurlijk. ;-)
 2. Mijn kleine stoere man mag ook bijna de overstap maken en wat zou hij trots izjn met zo een mooie set! Ik zie hem al lopen met zijn stoere rugtas en dan in de pauze vol trots zijn beker en trommel pakken <3
  • Ja leuk, dat is echt een mijlpaal en bijzonder gezicht, als je hem dan ineens met die rugzak om ziet staan. Ik moest wel even slikken hoor, haha! Leuk dat je meedoet en veel plezier op school alvast voor je kleine stoere man!
 3. Ik heb je Facebook geliked! Ik zou graag een set willen winnen voor mijn dochter die begin april naar de basisschool gaat! De rugtas hebben we al gekocht, nu nog een mooi setje voor in de tas. Fingers crossed!
  • Leuk dat je meedoet! Ja dat hoort er wel echt bij, die lunchbox en beker. Heeft ze zin in school of vindt ze het erg spannend? Veel plezier alvast voor haar in ieder geval.
 4. Lunchbox en flesje winnen is altijd interessant, maar dat je deze kunt personaliseren, maakt het zoveel leuker. Ik doe graag mee voor het zoontje van een goede vriendin.
  • Leuk dat je meedoet en wat lief dat je het cadeau wil geven. Het persoonlijk maken is inderdaad echt het leuke eraan!
 5. Die trommels worden werkelijk steeds leuker! Succes met de winactie.
 6. ik zou graag winnen voor Lucas of zijn tweelingzus Eva die in december ein-de-lijk naar school mogen vinden ze zelf :D Wat zal het stil worden in huis hihi. Aan de andere kant heb ik dan ook tijd voor dingen waar ik anders niet aan toe kom :)
  • Ja, dat zal vast wennen zijn! Heb je al dromen of ideeen over wat je met de tijd die je ervoor terugkrijgt gaat doen?
   • Ik wil dan langzaam gaan proberen of ik kan sporten. Dat moet ik begeleid gaan doen omdat ik ms heb en een cyste in m'n hoofd. Proberen kan altijd toch :) En daarnaast wil ik wat meer knutselen, kaarten maken en andere leuke dingen. En ik wil wat vrijwilligerswerk doen op school zoals leesmoeder enzo. Op de dagen dat ik energie heb wil ik me wel een beetje nuttig maken :)
    • Jeetje wat pittig voor je, dubbel pech zeg. Phoe. Fijn idee lijkt me dat je nu weer langzaam tijd krijgt om iets op te bouwen voor jezelf. Klinkt goed zoals je het schrijft, op de dagen dat je meer energie hebt. Want jijzelf kan dat het beste inschatten en je hoeft niet ineens verplicht van alles te gaan doen omdat je kinderen nu eenmaal naar school zijn. Blijf goed luisteren naar je lichaam en veel plezier/sterkte ook alvast met opbouwen van sport en vrijwilligerswerk. Liefs!
     • Dank je, komt goed. Met positiviteit kom ik een stuk verder in het leven :-)
     • Ah ja, dat snap ik! En mooi dat je het zo kunt zien! <3
 7. Zooo leuk om te lezen, onze oudste mag in oktober voor het eerst naar school. Een nieuw tijdperk dient zich aan, spannend voor moeder en kind ;) Nu 'alleen' nog even zindelijk worden, misschien dat zo'n leuke lunchbox en beker hem over de streep kunnen trekken
  • Oooh dank je, ja echt spannende tijd hoor voor ons beiden. Noah is sinds eind zomer zindelijk, zo fijn! Scheelt echt de helft, maar nu af en toe weer even een ongelukje. Ik denk omdat er zo veel gaat veranderen voor hem. Mocht je nog tips willen voor zindelijk maken, lees dan vooral mijn blogje <a href="https://www.mamazing.nl/mijlpaal/zindelijk-in-korte-tijd-met-tips/">Zindelijk in korte tijd</a>, hopelijk heb je er iets aan! En leuk dat je weer meedoet met de winactie!
 8. Ik zou dit graag voor een lief prinses winnen. Superleuk!
  • Leuk dat je meedoet Claudia! Volge je me al op Facebook? Of instagram? Dan doe je zeker mee. :)
 9. Ohh dit zou zo fijn zijn voor mijn zoontje Sep. Hij is net een half jaar naar school en had ook een broodtrommel van mepal, maar is deze alweer kwijtgeraakt op school. Dit zal niet zo snel gebeuren als zijn naam erop staat.
  • Oooh wat sneu dat hij zijn trommeltje kwijt is! Hopelijk wordt hij nog gevonden. Helaas is de winactie al gesloten, maar binnenkort komen er weer nieuwe leuke winacties aan! Onder andere eentje met naamstickers, wellicht ook handig. ;-)

Leave a comment