Aftelkalender ‘Naar school’ – gratis printable raamtekening

Het is aftellen geblazen! Noah wordt op 4 maart vier jaar. En jullie weten wat dat betekent: naar school! Daarom heb ik voor hem een super leuke aftelkalender gemaakt. Hij heeft het er serieus al een jaar over. Ik ben groot mama. Ik wil naar school, mam. Sinds we in ons nieuwe huis wonen en zijn buurmeisje naar school gaat, wil hij dus ook groot zijn en naar school. Al maanden vertellen we hem dat als hij vier jaar is, hij naar school mag. En natuurlijk zetten we het ook wel eens in aan tafel. Want je moet wel groot zijn voor school en dat wordt je door je bord leeg te eten. 😉  Nu het dichterbij komt, dat hij voor de eerste keer gaat wennen op zijn nieuwe school, is dat leuk en spannend tegelijk. Dat merkte ik aan Noah toen hij een kaartje kreeg van zijn nieuwe juffen, waarop stond dat hij op 2 februari mocht komen wennen en wat hij mee moest nemen (sloffen, fruit, drinken en gymschoenen). Voor Noah is het best lastig om te snappen hoe lang het precies duurt voordat hij dan echt mag gaan. Om hem daarmee te helpen en het overzichtelijk te houden voor hem, ben ik op Pinterest eens gaan snuffelen naar een  leuke aftelkalender. Ik kon er een hele hoop vinden voor Sinterklaas, een verjaardag, maar geen één aftelkalender voor naar school. Dus besloot ik zelf eens creatief te zijn en er eentje te maken. En omdat ik altijd al eens een raamtekening wilde maken ( je weet wel, die je overal zag op keukenramen rond kerst met huisjes en van die slaapkamerramen vol sneeuwvlokjes en lieve wensen), is het er een geworden die je kan gebruiken voor zowel aan de muur, door hem uit te printen en op te hangen, als op het raam, door hem over te trekken met krijtstift.

Aftelkalender 'Naar school' - Gratis printable voor aan de muur of als raamtekening

Ik heb niet eerder zoiets gemaakt, maar het Dutch Lettering virus op Instagram en Pinterest heeft me aangestoken. En dus al die creatieve buren van mij, die met hun krijtstiften in de weer zijn gegaan op de ramen. Met Kerst gaf ik nog het 'Werkboek Handlettering doe je zo' cadeau aan mijn schoonzusje, nu ben ik eindelijk zelf aan de slag gegaan. Ik heb eens goed gekeken wat trending was in de buurt, op Pinterest en bij Dutch Lettering goeroe Marijke Tekent. Dat in de mix gegooid en mijn eigen sjabloon gemaakt voor een raamtekening. Want een goede raamtekening maken, doe je niet even uit de losse pols heb ik gemerkt. Zeker niet als je met letters en cijfers te maken hebt. Tenzij je ergens geleerd hebt in spiegelbeeld te schrijven. 😉
Hieronder op de foto's zie je hoe je handig een raamtekening kan maken met een sjabloon. Het sjabloon plak je omgedraaid, op de buitenkant van het raam, zodat je aan de binnenkant van het raam je patroon in spiegelbeeld ziet. Dit kan je dan simpelweg 'overtrekken' met de krijtstift. Om het mooi te doen, hielp het bij mij om een van beide ogen dicht te knijpen. Dan heb je geen last van de diepte die je ziet in het glas en kan je strakker overtrekken.

This slideshow requires JavaScript.

Bij dit blog vind je het sjabloon voor een gratis printable aftelkalender 'Naar school'. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Gebruik jij ook wel eens een aftelkalender voor je kinderen? En wat vindt je van tekenen op het raam? Ik vind het erg gezellig staan. En Noah was super blij als hij weer een cijfertje mocht afkruisen. Zo leefden we allemaal naar die bijzondere, leuke en ook spannende dag toe.

Het maken van raamtekeningen zal niet een wekelijkse bezigheid worden van mij, simpelweg omdat een sjabloon maken toch wel wat tijd vraagt. Maar ik ga het zeker vaker doen. Bij Lorelei heb ik bijvoorbeeld nu haar naam in de sierletters van het geboortekaartje op het raam getekend met krijtstift en haar geboortedatum. Dat is ook een leuk idee als je zelf of iemand anders een baby krijgt. Weer eens wat anders dan een naamsticker! Op mijn Pinterest van Mamazing vind je een leuk pinbord met allerlei inspiratie en printables voor allerlei verschillende raamtekeningen en raamdecoratie. Via de link hieronder kan je mijn gratis sjabloon voor de aftelkalender 'Naar school' downloaden als Pdf. Dan hoef je hem alleen nog maar uit te printen en kan je aan de slag!

Download Hier

 

Have fun! En o ja, gaat jouw kindje ook daadwerkelijk bijna naar school? Hou dan mijn blog in de gaten. Binnenkort komt er een leuke winactie op voor schoolgaande kindjes!

Liefs,

Chantal

 

2 Responses

  1. Leuk om het aftellen op deze manier inzichtelijk te maken voor je kind!
    • Dank je! Ja, ik hoop dat anderen er ook iets aan hebben. :)

Leave a comment

CommentLuv badge