Geen ijsvrij, maar mamavrij!

Wat was het heerlijk om afgelopen vrij-dag (ja, je leest het goed, vrij-dag) even helemaal vrij te zijn! Ik heb mezelf een dagje mamavrij gegeven. Geen werk, Noah op de crèche, geen verplichtingen, behalve dan mijn jaarlijkse tandartsbezoek en dat was zo gepiept. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik was echt even ondersteboven van zoveel vrijheid. Eerlijk gezegd heb ik Noah nog nooit een dagje naar de crèche gebracht als ik zelf vrij was van werk. Nu kwam het zo uit vanwege de tandarts. Maar het smaakt naar meer! Ben ik een slechte moeder als ik dat hardop zeg?

Ik fietste zonder haast en zonder strakke plannen door de stad. Ik keek in mijn ogen uit: vogels hoorde ik voor het eerst zo leek het, nieuwe wegen ontdekte ik in Leiden en ik ademde vanzelf diep in en uit, zo ontspannen was ik. Normaal hou je alle ballen hoog, zoals dat heet. Ik werk vier dagen per week als opleidingsadviseur/trainer. Daarnaast zorg ik natuurlijk met heel mijn hart voor Noah en schrijf ik sinds kort dit leuke (al zeg ik het zelf) blog. Dan blijft dus er maar weinig tijd over voor 'even niks'. Nou gaat niks doen mij sowieso niet zo goed af. 😉 Maar zo'n dagje als afgelopen vrijdag, waarin je je eigen tijd mag indelen, daar zeg ik geen nee meer tegen.

En zo kan een vrij dagje eruit zien..!

Mijn dag begon dus met de tandarts en eindelijk mijn schoenen eens old-skool laten opknapen bij de hakkenbar. Ik doe dat in Leiderdorp, in het Winkelhof, daar ging ik vroeger met mijn eigen moeder ook altijd heen. Het is geen aanrader om heen te gaan hoor, maar ik vind het heerlijk omdat het me aan vroeger doet denken. En alles zit er bij elkaar, van Kruidvat tot HEMA, de Digros en de hakkenbar dus, haha. Hakkenbar, heerlijk woord.

Daarna op de fiets in alle rust met een fris windje in de rug naar Leiden voor een kop koffie met Ilona. Super gezellig even bijkletsen. Zij heeft een lekker ventje van 1,5. Hij had een geweldig speelboekje bij zich, van de Dille & Kamille, mijn favoriete winkel. Ik heb het meteen na de koffie ook voor Noah gekocht. Waarom het zo leuk is, vertel ik jullie later deze week in een review! So stay tuned. 🙂 Met name via Facebook en Twitter krijg je automatisch updates van alles wat ik op Mamazing plaats, dus ook reviews en recepten. Leuk als je me daar ook volgt!

Tot slot heb ik mijn fietstour afgesloten met een bezoekje aan Oegstgeest. Eén van mijn vriendinnen heeft daar met haar zus een super mooie eetwinkel, Dames Dietz. Als je in de buurt bent, moet je zeker even langsgaan. Alle producten die ze verkopen zijn verantwoord, eerlijk, gezond en vooral lekker! Ze koken dagelijks verse maaltijden, maar hebben bijvoorbeeld ook heerlijke muffins of Pukka thee. Ik ben een thee freak, dus gekke smaakjes zijn wel aan mij besteed. Ik hou vooral van kruidenthee. Daarom heb ik mezelf verwend op deze vrije dag met Pukka lemongrass & ginger met een goede muffin en een heerlijke maaltijd voor mijn Valentijn, made by Dames Dietz. Oh ja! En bloggen doen ze ook, check 'm hier voor gezonde eet- en leeftips.

Pukka thee en muffie dames dietzValentijnsdinner

 En toen ik weer thuis was...

Heb ik heerlijk ontspannen zitten freubelen. Ik ben niet zo een DIY (do it yourself) type, geen tijd en geen rust in mijn kont. Maar lieve kaartjes schrijven doe ik gewoon graag. En helemaal als het is om een vriendin te feliciteren met haar zwangerschap! Snailmail is on it's way! 🙂 Mijn moeder stuurt mij en anderen ook altijd kaartjes om ze te feliciteren of gewoon voor de gezelligheid. Ik kan daar echt blij van worden. Het zit dus in mijn genen. Haha! En met een oude kroontjespen van de middelbare school en groene inkt van de Dille & Kamille, lijkt het al heel wat toch? Ze verkopen daar ook kroontjespennen, dus mocht je zin krijgen na het lezen van dit blog, weet je waar je zijn moet! 😉

kaartje schrijveninkt dille en kamille

Nou, dat was mij het vrije dagje wel! Veel gedaan, toch ontspannen. Ik kan het iedere mama aanraden. Op ijsvrij kunnen we lang wachten, maar mamavrij valt gewoon te regelen voor jezelf! Doen jullie ook wel eens een mama-vrij-dag? En zo ja, wat doe je dan op die dag? Ik ben benieuwd! Misschien breng je me op een idee voor mijn volgende mama-vrij-dag. Want die gaat er zeker komen. 🙂

Veel liefs,

Chantal

13 Responses

 1. Jep! Toevallig vandaag ;) kleintje op de crèche en ik lekker mama-tijd (ook wel wassen enzo maar geen stress en haast!). Ik ga d'r dan wel wat eerder halen vandaag zodat ik ook nog even extra van haar kan genieten. - en ik voel me.. opgeladen!
  • Oh heerlijk! Fijn om te horen dat je weer helemaal opgeladen bent. Heel goed! En dan heb je ook weer extra energie om lekker lang te knuffelen met je kleine. Geniet ervan! :-)
 2. Hier nog nooit gedaan, maar ze gaan ook niet naar de kinderopvang. Toen ik laatst echt niet lekker was heeft dreumes een ochtendje bij oma en opa gespeeld. Maar omdat de baby nog volledig borstvoeding krijgt en kolven niet zo makkelijk gaat (en baby girl afviel toen ze soms een flesje kreeg) wil ik dat ook zo houden. Heb een keer een uurtje boodschappen kunnen doen. Gelukkig is de baby wel erg makkelijk, dus op af en toe een voeding en schone luier na kan ik dan wel heerlijk rusten. Ik geniet vooral van de twee uurtjes dat ze allebei op bed liggen tussen de middag.
 3. Sharmayne
  Jawel hoor heerlijk even een middag of dagje niks! Ik vind de middagen dat hij naar de peuterzaal gaat ook heerlijk.
  • Oh goed dat te horen, hoef ik me er dus niet schuldig over te voelen hahaha. ;-)
 4. Marrit
  Nee eigenlijk niet echt. Nou ja in het weekend ga ik soms gewoon lekker winkelen ofzo en laat ik manlief 'oppassen'. En dan denk ik vaak: "Ach Jilles had ook eigenlijk wel gezellig mee gekund". Vooral als ik andere kinderen zie. Behalve als ik kinderen hoor huilen haha.
  • Hahaha, ja als kinderen huilen in een winkel is niet altijd even fijn. Met Noah tot nog toe geen winkeldrama gehad gelukkig! Goed geregeld hoor, manlief oppassen en jij lekker shoppen! Mijne voetbalt vaak op zaterdag, dus dat gaat dan weer niet. ;-)
 5. Ohh heerlijk is dat he. Eigenlijk zou ieder mama minimaal 1x per maand een mama-vrije dag moeten inlassen. Fijn dat je er zo van genoten hebt, je hoeft je zeker niet schuldig over te voelen.
  • Dank je voor je lieve reactie Nicky! Zo te lezen ben jij ook een hard werkende mama. Leuke blog, de mamamer. ;-)
 6. Geerke
  He wat leuk Chantal, daar ligt mijn kaartje :-). Echt superlief, thanks!!! En tuurlijk heb jij recht op wat me-time. Groot gelijk dat je daar lekker van geniet. Mijn moeder vroeg gisteren of de meiden alsjeblieft komen logeren. Tuurlijk! Kunnen wij eindelijk een keertje lekker uit eten en naar de film!
  • Ha lieve Geerke, graag gedaan! Ik werd er immers ook blij van hem voor je te schrijven en zulk super nieuws verdient ook een kaartje. :-) Lekker genieten van jullie filmavondje binnenkort en veel geluk met de zwangerschap! X
 7. annemarie
  Ha Chantal! Ik ben er nu, na de verhuizing, pas aan toe om je blog 'ns rustig door te snuffelen. Wat ontzettend leuk!!! En wat een prachtig manneke, Noah! ;) Lieve groeten, Annemarie
  • Haaaa, Annemarie, wat leuk dat je mijn blog bekeken hebt! Dank je voor je complimenten! :-) Leuk om te horen. Ik zag dat ik je oproep gemist had vandaag. Ben benieuwd hoe de eerste twee dagen training weer waren, bel je morgen even. Fijne avond!

Leave a comment