Fjord – in Rotterdam

  • Fjord Robuust
  • Fjord mascarpone met vijgen
  • Fjord kreeft
  • Sashimi
  • Fjord keuken

Afgelopen weekend was het zo ver, eindelijk op stap met mijn lieve vriendinnen! Eens in de zoveel tijd plannen we echt een weekend of nachtje weg, zoals nu. We kennen elkaar van de studietijd. Iedereen heeft inmiddels een drukke baan of gezin, dus dit soort uitjes zijn schaars en koester ik zeer! Geen verre oorden dit keer, gewoon naar Rotterdam. We konden slapen in het appartement van een bekende, op steenworp afstand van het uitgaansleven. Dat was super fijn.

Rotterdam was in mijn beleving maar een saaie havenstad, maar niets is minder waar! Toegegeven, ik heb meer met de romantische grachten van Amsterdam. Maar de rauwe scheepswerven in combinatie met de Erasmusbrug 'skyline' heeft ook echt wel wat. Het restaurant waar we de avond startten, paste daar helemaal bij.

Fjord. Een robuste, moderne inrichting met een geweldige kaart vol lekkers uit de zee. Mijn vriend lust geen vis, dus ik heb het er goed van genomen. 😉 Vooraf had ik heerlijk verse sashimi, als hoofd (voor het eerst in mijn leven!) een halve kreeft en als toetje vijgen met mascarponecrème. Echt alles was perfect geserveerd en puur van smaak. De bijgerechten waren eveneens zonder poespas: gegrilde groenten, zoete aardappel met crème fraîche en huisgemaakte friet. Je kon de bijgerechten overigens zelf uitkiezen. Voor de vleesliefhebber is er ook genoeg te lekkerbekken trouwens hoor! Van een huisgerijpte Hollandse entrecote tot een Wagyu burger.

Tot slot heeft Fjord uiterst vriendelijke en behulpzame bediening. Ik heb werkelijk waar geen minpunt om op te noemen. Zelfs je jas werd netjes aangereikt bij vertrek. Go check it out, zou ik zeggen! 🙂 Oh en mocht je daarna nog zin hebben in een dansje en een cocktail zoals wij, dan is Blender (www.blenderrotterdam.nl) een prima optie.

www.fjord-rotterdam.nl


Grotere kaart weergeven

No Comments Yet.

Leave a comment