Wortel-knolselderijstamp met worst

  • wortel-knolselderijstamp met worst
  • wortel-knolselderijstamp met worst
  • knolselderij

Eigenlijk wilde ik met pastinaak aan de slag, want dat vind ik echt een groente die bij dit herfstige weer past. Helaas waren ze op in de supermarkt. Omdat ik niet vies ben van iets nieuws proberen, keek ik om me heen en viel mijn oog op een grote bak opgestapelde knolselderij. Die zien er woest uit kan ik je vertellen. 😉 Ik pakte er één vast en dacht, dit is het gezonde leven, zo van de grond. Hahaha! Niks geen plastic zak eromheen en de aarde er nog aan. Ik ben thuis vergeten een foto ervan te maken, maar ik heb er ééntje bijgedaan van het internet.

Ik zet dit recept tussen de babyhapjes, maar uiteraard kan je er zelf ook van mee snoepen als ook benieuwd bent naar knolselderij net als ik. 🙂 Het is een heel gemakkelijk recept, dat je zo in en uit de over schuift. En je kruipt zelf met een kop thee op de bank terwijl dit gaar wordt in de oven. Daar gaan we!

Dit heb je nodig:

  • een halve knolselderij, geschild.
  • 3x flinke wortels of winterpenen
  • 1x zoete aardappel (niet noodzakelijk)
  • 1x teentje knoflook (niet noodzakelijk)
  • verse sinaasappelsap of water
  • runderworstjes of chipolataworstjes
  • zonnebloemolie

Zo maak je het:

Vet een braadslee of ovenschotel in met zonnebloemolie. Verwarm de over voor op 180 graden. Schil, was en snijd de wortel, zoete aardappel en koolraap. Zorg dat het echt kleine stukken zijn van, anders duurt het garen langer. Ik had ze iets te groot gesneden. 😉 Doe de stukken groente met de worstjes en de knoflook (gepeld) in het bakblik en besprenkel alles met wat zonnebloemolie. Schuif het bakblik in de oven en haal het 30 à 35 minuten later er weer uit als alles gaar is. Pureer de groentes met de knoflook, eventueel met wat water of sinaasappelsap (voor een frisse smaak) en serveer met de worstjes.

Tip: deze puree is ook erg lekker met een visje uit de pan!

Life can be simpel, enjoy!

 

Foto: Passie voor horeca

 

No Comments Yet.

Leave a comment