Pastinaak-wortel stamppotje met vis

  • pastinaal met wortel
  • pastinaak wortel stamppotje met witvis
  • pastinaak wortel stamppotje met witvis

Pastinaak. Het was ooit een 'vergeten groente', maar het is tegenwoordig helemaal terug van weggeweest. Ik had er laatst twee gekocht bij de groenteboer op de markt om het eens te proberen. Het is een lekker zachte, romige groente met veel smaak. Pastinaak zit vol met vitamine C en allerlei mineralen zoals calcium, kalium en ijzer. Heel gezond dus. 🙂 Voeg daar wat gezonde wortel aan toe en doe er een lekker visje bij, en je hebt een complete maaltijd voor je kindje! En als je wil, kan je er zelf ook van meesmullen. 😉

Dit het je nodig voor 2 porties stampot:
  • 1x pastinaak
  • 4x wortel
Dit is hoe je het maakt:

Schil de pastinaak en wortels met een dunschiller. Snijd ze in kleine blokjes en doe ze in een pan met kokend water. Laat de groenten in ongeveer 10 minuten gaar koken. Giet de pan af en laat nog wel wat kookvocht erin zitten. Even grof stampen met de stamper en klaar! Wat kan het leven toch simpel zijn!

Het visje maak je klaar zoals je dat zelf wilt, afhankelijk van het soort vis dat je gekocht hebt. Ik koop meestal vis op de markt, maar soms ook gewoon diepvries uit de supermarkt. De vis op de foto is een Crispino van Iglo, gemaakt van duurzaam gevangen koolwitvis. Die is met 10 à 15 minuten in de oven klaar.

Leuk weetje: als echte Leidse glibber kan ik het natuurlijk niet laten even te vermelden dat in 1574 ten tijde van het Leidens Ontzet de pastinaak al de hoofdrol speelde samen met de wortel in de iedereen welbekende.. hutspot!

Eet smakelijk! 🙂

banner 300x250

2 Responses

  1. Madeleine
    Hmmmm ziet er lekker uit! Heb nog nooit pastinaak gegeten. Lijkt me heerlijk!
    • Thx! Is het ook! Binnenkort zet ik nog een verrassend soepje met pastinaak op Mamazing, dus hou het in de gaten. Kan je lekker gaan experimenteren. ;-) Het is namelijk een hele makkelijke groente en echt smaakvol.

Leave a comment