Babyhapje: Pompoen-appelpuree

  • pompoen-appelpuree kaneel
  • babyhapje appel pompoen kaneel

Ik heb dit babyhapje vorige week voor Noah gemaakt om in één van de Squizzakjes te doen. Noah is natuurlijk geen baby meer, maar hij vond het heerlijk en had het zo op vanuit het knijpzakje. Het leek me leuk weer eens een babyhapje op mijn blog te zetten. Dit babyhapje is heel gemakkelijk en net weer even wat anders dan de bekende wortel of broccolli. Ook is het heerlijk zoet van nature, waardoor het zo in dat schattige mondje verdwijnt. En heb je geen baby maar een peuter zoals ik, dan kan je het dus ook maken. Squiz heeft heel handige, herbruikbare knijpzakjes waar je van alles in kan doen, lekker vers en uit eigen keuken. Wat wil je nog meer? Als je nieuwsgierig bent naar de Squiz knijpzakjes, kijk dan vooral even mijn zelfgemaakte filmpje om te zien hoe handig ze zijn. Daarin laat ik ook nog twee andere recepten zien. En tot 7 april 2015 kan je meedoen aan de winactie om kans te maken op een set squiz knijpzakjes! Het babyhapje pompoen-appelpuree is zoals gezegd heel simpel te maken, hieronder het recept!

Dit heb je nodig voor het babyhapje pompoen-appelpuree:
  • 300 gr flespompoen
  • 1 à 2 friszure appels
  • kaneel
Zo maak je het babyhapje pompoen-appelpuree:

Leg de flespompoen 2 minuten in een pan met kokend water. Keer de pompoen na één minuut om, zodat de schil van beide helften zacht wordt. Nu is het echt een piece of cake om die flespompoen te schillen met een dunschiller. Geloof je me niet? Kijk ook dan even het filmpje, daarin zie je me helemaal los gaan met die pompoen, hahaha! 😉 Verwijder nu de zaadlijsten met een lepel en snij de pompoen in stukken. Zet een pan op met een laagje kokend water en doe de stukjes pompoen erin die je nodig hebt. Laat dit een paar minuutjes koken alvast. De pompoen die je over hebt, kan je mooi gebruiken voor een heerlijk kopje pompoensoep of invriezen voor later gebruik.

Schil ondertussen ook de appels, verwijder het klokhuis en snij hem in stukken. Doe de appelstukjes bij de pompoen. Laat dit zo'n 5 à 10 minuten pruttelen. Giet nu het meeste water af en pureer de boel lekker glad met een staafmixer zodat je kindje het gemakkelijk weg kan slikken. Voor de smaak kan je nog een beetje kaneel toevoegen, maar zonder is het ook al lekker en gezond!

Benieuwd naar meer babyhapjes voor je kleintje? Kijk dan vooral even hier voor bijvoorbeeld wat lekkere fruithapjes of hartige babyhapjes voor het avondeten. 🙂

2 Responses

  1. Pompoen is vaak een groot succes bij kleintjes! Zo lekker zacht qua smaak. Ik kende die knijpzakjes nog niet, handig!
    • Ja hè? Echt zo lekker vinden ze dat, en <a href="https://www.mamazing.nl/portfolio-view/zoete-aardappelpuree-met-basilicum/" title="Zoete aardappelpuree met basilicum" rel="nofollow">zoete aardappel </a> doet het vaak ook goed. :-) Leuk dat ik je bekend heb kunnen maken met de knijpzakjes. Doe je ook mee met de <a href="https://www.mamazing.nl/portfolio-view/winactie-squiz-herbruikbare-knijpzakjes/" title="Winactie: Squiz herbruikbare knijpzakjes!" rel="nofollow">winactie</a>? Dan maak je kans op een setje!

Leave a comment