Wortelsoep met zoete aardappel

  • Ingrediënten Wortelsoep met zoete aardappel
  • Wortelsoep met zoete aardappel
  • Wortelsoep met zoete aardappel
  • Wortelsoep met zoete aardappel
  • Wortelsoep met zoete aardappel

Noah was een beetje ziek afgelopen week. Wat er meestal nog wel in gaat, is wat soep met brood. Ik zorg daarom altijd dat ik verse soep in de vriezer heb of kan maken. Handig als één van ons ziek is, maar vooral ook lekker voor bij de lunch of als makkelijke maaltijd in de avond. En dit keer had ik toevallig nog allemaal oranje groentes in huis. Deze soep is best al vullend van zichzelf. Met wat brood of salade erbij heb je een prima maaltijd, ook voor in de avond. Oh en een goede tip voor als je bijna uitgerekend bent: vries wat verse soep en pastasaus in. Fijn als je straks herstellende bent om aan te sterken en alle tijd met je kleine spruit zal doorbrengen. 😉

Dit heb je nodig voor 4 goede koppen soep:
  • 4 zoete aardappels
  • 6 flinke wortels
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • een beetje abrikozen- of rozenbotteljam
  • 3/4 liter bouillon (kan kip of groente zijn)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • peper en zout
  • olijfolie of zonnebloemolie
En zo maak je de wortelsoep met zoete aardappel:

Schil de zoete aardappels en de wortels. Schil ook de ui en knoflook. Snijd alles in stukjes en hak de knoflook fijn. Doe in een grote pan wat olie en fruit hierin de ui en knoflook samen met het paprikapoeder en de kurkuma. De kruiden kunnen zo goed hun smaak afgeven. Doe vervolgens 1 a 2 eetlepels abrikozen- of rozenbotteljam erbij en roer dit even goed door. Dan kan je de wortel erbij doen en de zoete aardappel. Alles heel even aanbakken, dit hoeft niet lang en je kan het het beste gewoon om blijven scheppen. Vervolgens de bouillon erbij en het geheel aan de kook brengen. Zodra het kookt het vuur wat lager zetten en de groente zachtjes gaar laten koken. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Zodra alles gaar is, kan je het vuur uitzetten en met een staafmixer alles fijn maken. Zelf hou ik er wel van als de soep wat dikker is. Dan kan je er lekker een stuk stevig brood in dopen. Mjammie! Maar als je de soep echt te dik vindt, kan je er altijd wat warm water bij doen om hem dunner te maken. Naar smaak kan er nog wat peper en zout bij.

 

 

 

 

4 Responses

  1. Sarah

    Ga ik vanavond proberen!!

  2. Sarah

    Het was echt super lekker! Mijn huisgenootje en ik hebben de hele pan leeggegeten!

    • Hahaha! Wat goed! Bedankt voor je gezellige reactie. 🙂

Leave a comment

CommentLuv badge

Read previous post:
Restaurant Lab 11 Amsterdam
Lab 111 – in Amsterdam

Een paar weken geleden ben ik met een aantal collega's uiteten geweest in Lab 111 voor het afscheid van één...

Close