Lab 111 – in Amsterdam

 • Restaurant Lab 11 Amsterdam
 • Restaurant Lab 11 Amsterdam
 • Restaurant Lab 11 Amsterdam
 • aan tafel menukaart Restaurant Lab 11 Amsterdam
 • voorgerecht Restaurant Lab 11 Amsterdam
 • hoofdgerecht Restaurant Lab 11 Amsterdam
 • toetje cheesecake

Een paar weken geleden ben ik met een aantal collega's uiteten geweest in Lab 111 voor het afscheid van één van hen. Het restaurant lag verborgen in mijn oude buurt: Oud-West in Amsterdam. Het was een doordeweekse dag en daardoor rustig. De sfeer is ontspannen in Lab 111 en een tikje industrieel door het grote oude gebouw waarin het is gehuisvest, ooit een pathologisch anatomisch laboratorium.

Wat mij positief verraste was de prijs-kwaliteit verhouding van de menukaart. Je kan bij Lab 111 echt lekker, gezond en biologisch eten voor een goede prijs. Ik vind €20,- voor een menu echt top. En je mag hiervoor dus zelfs meer dan eetcafé kwaliteit verwachten. Op Iens krijgen ze gemiddeld een 8. Enige tip die ik heb, is dat de bediening soms iets duidelijker mag zijn over de menukaart. Veel van ons hadden gekozen voor de aspergesalade met een coquille vooraf, alleen bleek die laatste ineens ingeruild voor een visballetje. Er werd wel gezegd dat de coquille op was, maar niet meer gevraagd of we dan misschien iets anders wilden. Er zouden garnalen zijn ter vervanging, maar ineens was daar een visballetje. Jammer!

O ja, voor de liefhebber: om 18u en 21u is er de mogelijkheid om bijzondere docu's te zien in de cinema die hoort bij Lab 111, ook voor een zacht prijsje. Ideale locatie voor een prima budget en cultureel verantwoord avondje uit. 🙂

Have fun!

PS: meer reviews lezen over restaurants in Amsterdam? Kijk dan even hier.

2 Responses

 1. Madeleine
  Wat leuk dat je in west heb gewoond :) Liefde voor Amsterdam. Ik woon er al m'n hele leven :) woon in de Rivierenbuurt! Wat een leuke tent, ik ga zo meteen even op hun site kijken. Leuk ook dat je docu's kan zien in de cinema!
  • Ja, Amsterdam was echt liefde ook voor mij! Heerlijke stad! En nu geniet ik van de liefde in Leiden. :-) Ik kom ook uit die buurt zelf, mocht je er eens langskomen met de trein, stap vooral al uit. Het is klein, maar zeker ook een fijne stad. Veel plzr als je naar LAB 111 gaat!

Leave a comment