Te koop – In Utrecht

 • Ceasar salad, salade bij Te koop in Utrecht
 • Voorgerecht Piepkuiken Te Koop
 • Voorgerecht vis Te koop Utrecht
 • Restaurant Te koop Utrecht Biltstraat 23
 • Bavette Restaurant Te koop Utrecht Biltstraat 23
 • Rabarber mousse Restaurant Te koop Utrecht Biltstraat 23
 • WC Restaurant Te koop Utrecht Biltstraat 23
 • Geborduurd schilderijtje Restaurant Te koop Utrecht Biltstraat 23

Te koop is een bijzonder restaurant. Alles in het restaurant is namelijk te koop! Dat verklaart meteen de naam. Van de tafels waar je aan eet tot de geborduurde schilderijtjes op het toilet. Het meeste valt in de categorie jaren '70/'80 en is lekker retro. Maar als je denkt dat je dan ook kaasfondue geserveerd krijgt, heb je het mis! Bij Te koop zijn ze, ondanks de inrichting, namelijk helemaal bij de tijd. Hun topkok combineert graag streekgebonden producten met biologische producten. Iets dat echt hoort bij de moderne keuken van nu.

Ik was er laatst met vrienden die ik al ken vanuit mijn studententijd way back toen ik Nederlands studeerde in Utrecht. Zij wonen allemaal nog in Utrecht en hadden dit restaurant uitgekozen. Een super leuke setting om elkaar weer eens te zien en bij te praten. Je hebt namelijk echt het gevoel alsof je bij iemand in de huiskamer zit, heel gemoedelijk. De borden daarentegen worden opgemaakt als een feestje, dus je krijg daarnaast wel het gevoel dat je ook echt een avond uit bent. Kijk maar eens op de foto's.

Er werken leuke, attente mensen in de bediening. En als er iets verkeerd gaat, lossen ze dat netjes op. Ik had bijvoorbeeld het hoofgerecht van het 'Menu van de Chef' besteld, maar de serveerster had het niet goed verstaan en bracht met alle hoofdgerechten ineens voor mij het voorgerecht mee van het 'Menu van de Chef'. Toen bleek dat dat niet de bedoeling was, mochten we het voorgerecht met elkaar delen en kreeg ik echt heel snel daarna ook gewoon mijn hoofdgerecht. Een mals stuk bavette, dat is gesneden uit de buikspieren van de koe. Nooit geweten. Ik ben niet zo een vleeseter, maar ik moet bekennen dat dit heerlijk was. Net als de ceasar salade met gepocheerd ei vooraf en de mousse van rabarber met yoghurt-basilicumijs als toetje. Dat laatste was echt onverwacht fris en smaakvol! Ondanks de super leuke wijnproeverij die ik laatst met dezelfde vrienden had gedaan in Rubens Proeflokaal (aanrader!), weet ik niet zo veel van wijn. Gelukkig had een van mijn vrienden beter opgelet en echt heerlijke passende wijn besteld bij Te Koop. Dat hebben ze dus ook! En dat het wat druk was op vrijdagavond en soms iets langer duurde voor we bediend werden, ach, dat neem ik op de koop toe. 😉

Kortom: als je in huiselijke sferen, feestelijk wil eten en echt eens een andere restaurant ervaring wil opdoen dan het doorsnee eetcafé, ga dan vooral naar Te koop! Het zit trouwens vlakbij de Stadsschouwburg van Utrecht, dus ideaal om te gaan eten in combinatie met een voorstelling of avondje uit.

Veel plezier!

4 Responses

 1. mamoesjka
  Dat klinkt heel bijzonder.. mochten we eens in de buurt van Utrecht zijn dan wil ik hier zeker een kijkje gaan nemen! Ik ben dol op anders dan anders...
  • Haha! Dat vermoeden had ik al. ;-) Leuk! Zeker doen zou ik zeggen! Gekke spulletjes en heerlijk eten is een goeie combi. :-)
 2. sususopa
  Aahhhh... Deze gaat op mijn "to do" list komen. Alleen al voor het behang zou ik er heen willen :P
  • Hahaha! Ja, heen gaan, jij helemaal! Retro lover ;-)

Leave a comment