Dit is nou wat je noemt een goede dreumeshap! Lekker smeuïg en zacht van smaak. Het is een heel gemakkelijk recept dat je zo op tafel hebt, en het is ook nog eens geschikt voor het hele gezin. Bij ons thuis viel het recept meteen in de smaak toen ik het voor de eerste keer maakte. Al moet ik eerlijk toegeven dat bij een weigerende, steigerende dreumes aan tafel ook dit hapje er niet in zal gaan. Wij zijn echt beland in de fase waarin Noah zijn eigen wil aan het ontdekken en vooral ook uitvoeren is. Herkennen jullie dat? Mondje stijf dicht, geen vliegtuighapje dat er meer in vliegt. Bij ons helpt het soms even een staakt het vuren te houden, dat betekent geen aandacht geven. Dan wil hij ineens, als hij zelf mag met de lepel, best wel weer een hapje nemen. Want stiekem is die kipkerrie beswel lekker, hè Noah? 😉
Voor een vliegensvlugge kipkerrie hap (2 volwassenen en 1 dreumes) heb je nodig:
- 1x kipfilet in reepjes gesneden
- 2 handen gevuld met diepvries doperwtjes
- 1x ui
- 2 stengels bleekselderij
- 175 gr rijst
- 100 ml crème fraîche
- 1 eetlepel bloem
- 1 theelepel kerriepoeder
- 125 ml kippenbouillon
- Olie om in te bakken
En zo maak je het klaar:
Maak de rijst klaar zoals je dat gewend bent. Wij hebben een rijstkoker van mijn schoonmoeder gekregen ooit, heel handig! Je kan het natuurlijk ook gewoon in een pan met kokend water klaarmaken. Fruit ondertussen de ui en bleekselderij (in kleine stukjes) 1 à 2 minuutjes in een ruime hapjespan. Voeg de gesneden kipreepjes toe en bak ze 1 minuut mee. Meng de kerriepoeder en de bloem, strooi dit mengsel over de kip en schep om tot alles goed gemengd is weer. Nu kan je al roerend telkens een scheut bouillon toevoegen. Na iedere scheut even roeren totdat de bouillon voldoende gebonden is met de bloem.
Als alle bouillon gebonden is, breng je alles aan de kook en zet je het vuur vervolgens laag. Tot slot roer je de crème fraîche erdoor en laat je alles ongeveer 10 minuten op zacht vuur sudderen. Ondertussen kan je de doperwten door de rijst scheppen in de rijstkoker of in de pan met rijst en water. Zo verwarm je ze in één keer mee! Breng de kip-kerrie op smaak met zout en peper. Voor de allerkleinsten liefst niet te veel zout, want de bouillon is al zout genoeg. Verdeel de doperwtenrijst over de borden en schep de kipkerrie erop. Ik ben benieuwd hoe snel het bij jullie thuis naar binnen vliegt! 🙂
Eet smakelijk!
4 Responses