Kasteel van Verbeelding – Van kinderdroom tot werkelijkheid

In februari 2014 lanceerde Disneyland Parijs een wedstrijd waarbij kinderen in de leeftijd van 3 t/m 8 jaar werden gevraagd om hun eigen Kasteel van Verbeelding te tekenen.

Kinderen stuurden massaal tekeningen, schilderijen en andere knutselwerken in van hun eigen fantasiekasteel. De 16 winnaars, afkomstig uit de UK, Spanje, Frankrijk, België en Nederland, wonnen een fantastische reis naar Disneyland Parijs waar het Kasteel van Verbeelding tot leven was gebracht. In dit filmpje zie je hoe de kinderen aan de slag zijn gegaan, en hoe de kastelen selecteerd en echt op grote schaal nagemaakt werden. Zo lief en wat zijn ze trots, die kleintjes!

Al vanaf het begin wilde Walt Disney dat kinderen in staat zouden zijn om hun dromen werkelijkheid te laten worden. Met het project rondom het Kasteel van Verbeelding laat Disney zien dat ze deze regel blijven volgen. Echt heel leuk om te zien dat kinderen en hun beleving serieus worden genomen.

De 16 kastelen uit het project Kasteel van Verbeelding werden tentoongesteld in de Jardin des Tuileries, midden in het centrum van Parijs. Een ongelooflijke prestatie voor deze 16 jonge aankomende architecten! 😉
 Deze advertorial is gemaakt ism met Disneyland Parijs

No Comments Yet.

Leave a comment