Naïf baby care – getest

  • Naïf baby care test pakket bodylotion crème shampoo
  • Naïf baby care test pakket bodylotion  shampoo
  • Naïf baby care test pakket crème
  • Naïf baby care test pakket crème
  • Naïf baby care – crème substantie op de hand

Een paar weken geleden ontving ik een prachtig pakketje van Naïf met een aantal producten om te testen. Naïf is een baby-verzorgingslijn die geheel milieu- en babybewust gemaakt is door twee vaders. Toen Sjoerd Trompetter en Jochem Hes vader werden, viel het hen flink tegen dat de bestaande verzorgingsproducten voor baby's kwalitatief helemaal niet zo goed waren. Dit kon zo niet langer! 😉 Ze hingen hun carrière aan de wilgen en besloten een nieuwe babylijn te ontwikkelen, zonder schadelijke of irriterende ingrediënten. En zo werd Naïf care geboren.

Leuk weetje: de vaders kozen voor de naam Naïf omdat kinderen dat van nature zijn en dit merk ook zichzelf zo ziet: eerlijk, onbevangen en onschuldig. In de producten van Naïf vind je alleen natuurlijke ingrediënten lees ik op hun vrolijke website, zoals katoenzaad olie, zoete amandel olie, macadamia olie, avocado olie en bisabolol (kamille). Daarnaast zijn de producten hypoallergeen, PH huid neutraal en dermatologisch getest en bevatten ze geen gekke dingen zoals chemische conserveringsmiddelen (parabenen). Op dit moment bestaat de NAÏF lijn uit 6 producten: shampoo, wasgel, bodylotion, massage olie, badolie en een crème. Ik mocht er drie testen:

Naïf care - Shampoo

De shampoo vonden Noah en ik heerlijk. Je hebt er maar een klein beetje van nodig en het schuimt meteen. Ik vond het fijn om te merken dat je er niet veel van nodig hebt. Je doet dan ook lang met een shampoo van Naïf. Te meer omdat ik Noah's haren ook niet dagelijks was. 😉

Naïf care - bodylotion

De bodylotion van Naïf trekt snel in en ook hier geldt: je hebt er maar weinig van nodig! Ze doen hun naam eer aan, door dat ook eerlijk op de verpakking te zetten. Wat me inmiddels wel opvalt, is dat alle producten een heel sterke geur hebben. Zowel de bodylotion, shampoo en crème die ik test, ruiken heel intens. Ik vind het een lekkere geur, maar wel een tikkeltje mannelijk en te sterk.

Eerlijk gezegd snap ik niet waarom ze voor zo een sterke geur hebben gekozen bij de ontwikkeling van deze prachtig zachtaardig vormgegeven baby-verzorgingslijn. Achterop de verpakking zie ik nu ook dat er parfum in de bodylotion zit en alcohol. Het lijkt me dat dit geen natuurlijke producten zijn en ook niet heel goed voor je baby's huidje. Parfum kan irriteren en alcohol droogt uit, tenzij het gaat om cetyl alcohol en stearyl alcohol, die houden water juist vast. Maar er staat toch echt gewoon 'alcohol' tussen. Wat mij betreft is het gebruik van zo'n sterk parfum en alcohol wel een tegenvaller voor een merk dat aangeeft geheel op natuurlijke basis te werken.

Naïf care - crème

De crème van Naïf is rijk en lekker dik, een stuk romiger dan de bodylotion. Het huidje van Noah werd er heerlijk soepel van, ook de wat drogere plekjes. Ik vind de crème echt een fijne substantie hebben (zie foto). Het trekt minder snel in dan de bodylotion, maar dat hoort ook echt bij een crème. Deze crème vind ik wel een aanrader. Ook hier zit echter parfum en alcohol in, dus als je kindje last heeft van eczeem zou ik hier wel voorzichtig mee zijn. Noah kon er gelukkig ondanks zijn gevoelige huidje goed tegen.

Naïf care is een merk dat met liefde gemaakt is, dan zie en voel je aan alles. Wel zou ik het merk nog fijner vinden als het de parfum en alcohol achterwege zou laten. Daar is vast ook een natuurlijkere oplossing voor te bedenken. Het is ook wat prijziger dan andere merken, maar je hoeft er echt maar weinig van te gebruiken. Dat maakt een hoop goed.

Deze review is in samenwerking met Naïf care geschreven

2 Responses

  1. Fijne informatie en goed geschreven, precies wat ik zocht, bedankt! Ik mis helaas wel de publicatiegegevens: naam en datum. Verder: goed bezig en ga vooral door :)
    • Dank je! Ik heb dit blog geschreven op 6 juni 2014. Dus het is al een wat ouder blog.

Leave a comment