Petit & Jolie baby verzorgingsproducten – review

  • Petit & Jolie Baby bodylotion badolie test review recensie blog
  • Petit & Jolie Baby billencrème test review

Al weer een maand bestaat ons leven uit vieze luiers, spuugdoekjes en huiluurtjes. Maar wat een heerlijke tijd is het. Ik zit lekker binnen met ons kleine dametje in een warm huis waar de kaarsjes branden, terwijl buiten de dagen donkerder worden. Een fijn, evenzo huiselijk ritueel vind ik het om ons kleine meisje in bad te doen samen met mijn vriend en Noah. Bij Noah vond ik het nog spannend en een gedoe, om alles klaar te zetten in ons mini huisje. Maar nu zie ik dat het zo gepiept is eigenlijk. Zeker als je het samen doet. En Lorelei geniet er zichtbaar van. De mannen vullen het bad 'samen', ik zoek haar kleertjes uit en leg ze alvast op de verwarming en op de commode staan de producten van Petit & Jolie klaar voor gebruik. Ik heb voor jullie getest in deze review: de Baby Badolie, de Baby Bodylotion en de Baby Billencrème.

Petit & Jolie Badolie - getest

De Baby Badolie om mee te beginnen is erg fijn in gebruik. Je hebt niet veel nodig. Een klein knijpje in het bad is voldoende en het badwater wordt meteen melkwit als je met je handen erdoorheen gaat. De Baby Badolie heeft een hele milde geur en na het badderen voelt het huidje van Lorelei fijn zacht aan. Zowel ik zelf, als Noah en Lorelei hebben een gevoelige huid. Alle producten die ik getest heb van Petit & Jolie, daar kon Lorelei goed tegen. Ze had nergens last van. Dat is ook geen wonder, want Esther Keddeman heeft deze productlijn zelf opgezet toen ze moeder werd om er zeker van te zijn dat haar kindje niet aan gekke chemische stofjes zou worden blootgesteld. Want 'wat puur is, wil je toch puur houden' is haar credo. En zo is het. De producten van Petit & Jolie zijn dan ook goed voor zowel je kindje als de natuur. Alle producten zijn uitsluitend gemaakt van natuurlijke ingrediënten en indien mogelijk zijn de natuurlijke ingrediënten afkomstig van biologische landbouw. In de producten van Petit & Jolie zitten geen parabenen, paraffine of PEG ingrediënten. Daarnaast maken zij ook geen gebruik van synthetische geur- en kleurstoffen of synthetische conserveringsmiddelen. Iets wat ik helaas bij Naïf wel in kleine mate tegenkwam tijdens het testen (Lees hier mijn review van Naïf of die over hun billencrème). Ik vond de producten van Naïf o.a. erg sterk ruiken door het gebruik van een synthetisch parfum, in tegenstelling tot de producten van Petit & Jolie waarin de geur afkomstig is van een organisch product. De geur is meer in balans vind ik. Zo krijgt je baby ook nog de kans om naar zichzelf te ruiken (zo fijn, die kersverse babyhuid ruiken!) en wordt hij of zij niet ondergedompeld een wolk parfum.

Als je trouwens meer wil weten over de boosdoeners in veel (baby)verzorgingsproducten, lees dan vooral mijn blog 'Babyskin, please take care!'. Daarin leg ik o.a. uit wat SLS is, parabenen en minerale oliën en wat ze met de huid doen. Goed om te weten daarbij is dat de babyhuid dunner is dan die van ons volwassenen en dat daardoor producten sneller worden opgenomen, the good ones and the bad ones. En kwalijke producten worden minder snel afgebroken en uitgescheiden omdat de nieren en de lever nog niet helemaal 'rijp' zijn.

Petit & Jolie Baby Bodylotion - getest

De Baby Bodylotion heeft eveneens een milde geur. Het lijkt naar bosbessen te ruiken, maar dat kan ook komen doordat ik daaraan denk bij de paarse verpakking. 😉 De geur is in ieder geval zacht en niet overheersend. Je hebt ook maar een klein beetje nodig voor je baby en het smeert gemakkelijk uit. Het trekt snel in de huid en het voelt niet vettig aan, eerder waterig. Fijn, omdat je vaak meteen de romper aantrekt vanwege de kou en de bodylotion dan ook echt in de huid trekt die het kan gebruiken en niet in de romper die je kleintje aankrijgt. Wat ik een groot voordeel vind overigens van de producten van Petit & Jolie is dat ze in tubes of knijpflessen zitten, waardoor het heel hygiënisch is in gebruik en je gemakkelijk kan doseren.

Petit en Jolie Baby Billencrème - getest

Tot slot neem ik de billencrème onder de loep. Deze is ook zacht van geur en lekker dik. Het smeert prettig en is wat stugger dan een normale crème. Precies wat ik fijn vind voor een billencrème, namelijk dat het op zijn plek blijft zitten als je het aanbrengt. Je wil namelijk dat het de huid waar je het opsmeert ook echt beschermd. Lorelei heeft nog geen luieruitslag gehad gelukkig, dus ik weet niet hoe het dan werkt. Maar het is voor dagelijks gebruik in ieder geval een prima crème die doet wat hij moet doen, beschermen. En bij een volgende luierbeurt is het niet aangekoekt, zoals soms het geval bij Sudocrème.

Nou, je leest het vast al tussen de regels door: ik ben fan! Petit & Jolie heeft mooie producten, puur en eerlijk, voor een zacht babyhuidje en voor een zachte, betaalbare prijs.

Liefs en veel badderplezier met je kleintje!

Chantal

No Comments Yet.

Leave a comment