Zoete aardappelpuree met basilicum

Normaal gesproken is Noah een goede eter. Afgelopen week was hij echter flink ziek van de waterpokken. Niets ging erin! Maar één hapje lustte hij gelukkig nog wel: zoete aardappel.

Zoete aardappel

De zoete aardappel is rijk aan zetmeel en gezonde suikers, maar hij zit ook boordevol vezels en vitamines. Zo bevatten zoete aardappelen bijvoorbeeld veel vitamine A, net als wortels. Vitamine A zorgt voor een goede weerstand. Het stimuleert ook de groei en is goed voor de gezondheid van ogen, huid en tandvlees.

Een zoet aardappelhapje is zo gemaakt. Wij hebben altijd wel wat zoete aardappelen in huis. Zoete aardappelen blijven lang goed, dus zo heb je altijd een gemakkelijk en gezond hapje op voorraad. Het is trouwens ook heel geschikt om als eerste hapje te geven aan je baby zo rond de 4 à 6 maanden!

Je hebt nodig:
  • Eén zoete aardappel
  • Een klein handje basillicum
Zo maak je het:

Schil de zoete aardappel en snijd hem in stukken. Kook de stukken zoete aardappel in ruim water gaar in ongeveer 10 minuten. Giet de aarappelstukjes af en bewaar wat van het kookvocht. Knip de basillicum boven de pan met aardappelen en pureer het geheel. Om het wat smeuïger te maken, kan je wat van het kookvocht toevoegen. Afhankelijk van de leeftijd van je baby kan je het héél fijn pureren of juist wat grover laten om te oefenen met zachte stukjes.

De basilicum is geen must. Ik heb het toegevoegd om Noah kennis te laten maken met de subtiele smaak van verse kruiden. Het is ook leuk om toe te voegen als je het geheel wat feestelijker wil maken. Basilicum past goed bij de zoete aardappel en overheerst niet.

Eet smakelijk! 🙂

 

No Comments Yet.

Leave a comment