Witlof for Kids – Het Tuck Inn systeem – review

Zoals jullie wellicht weten, had onze Noah geen eigen babykamer. We woonden erg klein en hij sliep gewoon bij ons op de kamer tot 2,5 jaar. Wat overigens echt heel goed te doen is, als het nodig is. En daarna was het natuurlijk zowel voor ons als Noah heel fijn dat hij zijn eigen kamer kreeg in ons nieuwe huis. Lorelei had meteen haar eigen kamer en ooooh oh the hormones. Ik ben helemaal los gegaan, want ik had wat in te halen blijkbaar qua inrichten, hahaha! Wel alles budget, omdat een babykamer echt niet duur hoeft te zijn. Vaak hebben de spulletjes dan ook een eigen verhaal en dat vind ik persoonlijker en leuker dan een standaard babykamer. Hoe je een budget babykamer gemakkelijk, goedkoop en naar je eigen stijl kan inrichten, lees je in mijn eerdere blog hierover. De budget babykamer van Lorelei heb ik nu aangevuld met iets nieuws: een wiegdekentje en aankleedkussenhoes van Witlof for Kids. Ook Noah heeft een dekbedovertrek gekregen van Witlof for Kids. Niet heel budget, maar wel heel mooi. Zo slapen ze samen als broer en zus in eenzelfde bedje, helemaal in stijl! Yep, those damn hormones. 😉  Noah vindt het erg leuk dat hij en Lorelei hetzelfde bedje hebben. Maar de reden dat ze hetzelfde bedje hebben, is ook vanwege het Tuck-Inn systeem dat Witlof for Kids heeft bedacht. Dat leek mij erg handig. Witlof for Kids is een nieuw Nederlands merk, dat sinds deze week net één jaar bestaat. Ik heb een aantal producten getest en laat jullie eerlijk weten wat ik ervan vind en of het Tuck-Inn systeem echt zo handig is als het lijkt.

Witlof for Kids - Tuck Inn systeem

Ik heb het al even over het Tuck-Inn systeem van Witlof for Kids. Maar wat is dat nou eigenlijk? Het woord zegt het al, vrij vertaald: het instopsysteem. Ken je dat, dat je 's avonds zelf naar bed gaat en nog even om het hoekje kijkt of je kleintje nog wel lekker onder de dekens ligt? Ik zou bijna zeggen, dat hoeft niet meer met dit instopsysteem van Witlof for Kids. Maar dat is niet waar. Want wat is er nou liefdevoller en heerlijker dan je kindje nog even extra goed instoppen en een kusje geven. Ik vind dat stiekem een heel fijn en rustgevend momentje. Ook al slapen ze, ik denk altijd dat ze de liefde door alles heen voelen en ervan groeien. Dus dat blijf ik lekker doen. Maar het Tuck-Inn systeem van Witlof for Kids zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over de nacht. Je kindje kan zichzelf niet bloot trappelen en het koud krijgen. Hieronder op de foto's zie je hoe het werkt. Het is eigenlijk heel simpel: in de hoeken van het dekbedovertrek of dekentje zit elastiek verwerkt, waarmee je het goed strak om het matras kan trekken en wat ervoor zorgt dat het dekentje mooi op zijn plek blijft.

This slideshow requires JavaScript.

Ik ben heel tevreden over zowel het dekbedovertrek als het wiegdekentje. Beide blijven goed zitten gedurende de nacht. Alleen is Noah vaak zelf nog zo aan het woelen dat hij overdwars in het bed ligt. Daar is geen enkel dekbed tegen bestand. 😉  Het wiegdekentje heeft van dat hele zachte teddyspul aan de binnenkant, waardoor je kindje heerlijk warm blijft. Voor Lorelei gebruik ik de deken zowel in haar wiegje, als in de kinderwagen. Op het dekbed van Noah zit geen Teddyspul, maar het heeft een goudkleurige, satijnachtige binnenkant. Ik vind het patroon aan de buitenkant (Moon zwart-wit) geweldig en heel stijlvol. De goude kleur aan de binnenkant is wel stijlvol, maar vind ik meer iets voor een volwassene qua uitstraling. Zelf zou ik daar gekozen hebben voor stijlvol zwart of juist een lekkere felle kleur die past bij een stoer jongetje of meisje. Maar ik ben erg blij met het geheel, anders zou ik het nooit gehaald hebben. De aankleedkussenhoes vind ik ook erg mooi. Het geeft je babykamer meteen een frisse, stoere uitstraling. Voor mijn gevoel is Lorelei's babykamer nu echt helemaal af. Het teddyspul op de aankleedkussenhoes is ook heel fijn voor je kindje. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat ik vaak een hydrofiele luier erop leg tijdens het verschonen tegen knalgele ongelukjes, hahaha! Maar goed, zacht ligt het natuurlijk nog steeds voor onze lieve Lorelei. Het enige nadeel van de spullen die ik heb van Witlof for Kids vind ik dat de bovenstof, de stof met het patroontje erop, wat stijf en voor mijn gevoel iets wat 'vaal' uit de was komt. Misschien komt dat omdat ik het dekbed wel een keer in de droogtrommel heb gedaan terwijl ze dat afraden. Of het ligt aan het soort katoen. Het is verantwoord gemaakt en kwalitatief sterk spul, maar zelf vind ik katoensatijn wat zachter aanvoelen.

Overall ben ik super blij met de spullen van Witlof for Kids! Ik zou het bijna vergeten, maar het is ook echt gemakkelijker om het wiegje op te maken. Geen gestuntel en filmpjes kijken hoe je ook al weer een babybedje opmaakt, met zo'n lakentje dat je dan iedere keer weer goed onder het dekentje moet vouwen of bij het matras er maar ergens onder propt. Ik doe zelfs soms helemaal geen lakentje meer erbij. Wel zo makkelijk en het dekentje is echt warm genoeg. O ja, en nog iets leuks: de naam. Ze maken de producten met liefde, with love, for kids en ze zijn oer-Hollands en wat is er nou meer Hollands dan witlof eten. Zo is de naam als grapje ontstaan: Witlof for kids. Leuk hè?

Ken jij het merk Witlof for Kids al? En wat vind je ervan? Ik ben benieuwd. Ook ben ik benieuwd of je je hormonen vrij baan hebt gegeven zoals ik of dat je je goed hebt weten in te houden, hahaha. Daar kan ik dan nog wat van leren!

Liefs en geniet van je kindje(s)! Ze zijn echt maar heel even zo klein..

Chantal2 Responses

  1. Nee, dit merk kende ik nog niet. Ik dacht dat er een recept kwam voor witlof voor kinderen ; )
    • Hahaha! Mooi! Het is in ieder geval wel een recept voor een goede nachtrust, deze Witlof for kids. ;-)

Leave a comment

CommentLuv badge