Bakfiets van marktplaats! (met tips)

We wilden er al langere tijd een hebben, zo'n degelijke, burgerlijke bakfiets. En toen de sterren hadden bedacht dat alles in een week tijd kapot zou gaan (auto) of gestolen zou worden (mamafiets), waren we om. Als echte speurneuzen gingen mijn vriend en ik te werk om de beste, maar vooral ook meest betaalbare bakfiets te vinden. Al gauw bleek dat ze nieuw nog steeds niet te betalen zijn voor ons, dus marktplaats bood uitkomst. Er stonden er een aantal op, maar er waren ook veel kapers op de kust waardoor de prijs vaak snel opliep. Helemaal als het een bekend merk betrof. En toen ineens zagen we deze knappe fiets, geen bekend merk, strak blauw geverfd door de vorige eigenaren. Niks burgerlijks aan in mijn ogen, een stoer ding voor een jongensmama als ik! En ik zal maar meteen verklappen, papa rijdt er ook maar wat graag mee rond. Voelt zich helemaal hip en happening als 'ie er mee naar de Digros rijdt, haha! Net als ik overigens. 😉

Ben je ook op zoek naar een bakfiets of vraag je je af of het wat voor je is? Dan heb je misschien wel iets aan de onderstaande tips voor het vinden van een betaalbare bakfiets.

tips aanschaffen bakfiets van marktplaats

Waar op letten als je een (tweedehands) bakfiets koopt?
 1. Vorm eerst eens een beeld van waar je de bakfiets allemaal voor gaat gebruiken en waar je hem wil stallen bijvoorbeeld. Is je schuur groot genoeg of heb je een afdakje? Sommige bakfietsen zijn namelijk niet zo goed bestand tegen langdurige nattigheid omdat ze van hout zijn gemaakt. Als je weet waarvoor je hem wil gebruiken en waar je hem gaat stallen, kan je vervolgens bedenken aan welke criteria de bakfiets moet voldoen.  Zoals hoeveel geld je eraan wil uitgeven en wat belangrijke voorwaarden zijn voor je: wel of geen elektrische trapondersteuning, grote of kleine bak, met of zonder huif, twee of drie wielen, etc...
 2. Op internet zijn aardig wat reviews te vinden, dus dat is sowieso een goed uitgangspunt om je te oriënteren ook. Ik vond deze erg handig van de fietsersbond. Ze testen wel alleen bakfietsen met twee wielen, maar in die categorie viel onze fiets van marktplaats ook, dus dat kwam goed uit. Ik heb overigens zelf wel eens een proefritje gemaakt op een bakfiets met drie wielen van een kennis, dat vond ik niet te doen qua evenwicht. Alles went natuurlijk, maar ze zijn zo log en groot die dingen met drie wielen. Niets voor mij!
 3. Een proefritje is natuurlijk een van de belangrijkste dingen die je moet doen, als je dan een mooie, voor jullie gezin geschikte bakfiets op het oog hebt tenminste. Nooit zo via internet kopen zonder getest te hebben, zie vorige opmerking. 😉 Wij reisden af naar een opslagpunt waar de dame van marktplaats haar bakfiets tijdelijk had gestald. Ik mocht even testen in de lange hal. Het was alsnog even wennen, maar ik kon vrijwel meteen erop fietsen. Wat een verademing! Ook even testen of de versnellingen goed werken natuurlijk, liefst door een heuvel op te rijden ergens in de buurt. En ook dat viel me alles mee met deze bakfiets met 3 versnellingen. Voor ons was de keuze toen snel gemaakt. Omdat we er geen wereldreis mee hoeven te maken, is de elektrische ondersteuning niet nodig en hij trapte licht genoeg als we ooit toch een keer wat verder gaan dan de binnenstad.
 4. Let op mankementen: Groot? Kostbaar? Zelf te verhelpen? Bij onze bakfiets had de dame er zelf met haar man twee riempjes in geniet van Yepp, die er eigenlijk niet in hoorden en niet meer te verstellen waren door de nietjes. Een tijdelijke oplossing voor hun, maar wij moesten ze laten vervangen. Gelukkige had ik al voor 20 euro twee nieuwe, veilige riempjes erin. En de standaard haperde wat, maar dat heeft mijn vriend thuis opgelost met wat olie. Die is nu weer zo soepel als wat. Verder even gevraagd hoe oud de fiets was en toen bleek dat ze net de bak hadden laten vervangen en zelf geverfd. Een leuk detail, want daardoor echt een originele bakfiets bij ons in de straat.
 5. Als je dan alle informatie verzameld hebt en langs de eerder door jullie opgestelde criteria legt, kan je je keuze gemakkelijk en snel maken. Voor ons was het een GO!

bakfiets marktplaats boodschappen betaalbaarNoah is overigens helemaal weg van de bakfiets. Als een klein prinsje kijkt hij zijn ogen uit als we ermee rondfietsen. In slaap vallen is hem ook al gelukt in de bakfiets trouwens, hahaha. Gelukkig maar dat we een paar goede, strakke riempjes er nu in hebben. 😉

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt. Heb je ook een bakfiets of ben je van plan er een te kopen? Ik ben benieuwd naar je ervaringen ermee! Laat het me weten in een reactie.

Veel liefs en veel succes met de aanschaf,

Chantal

4 Responses

 1. Fijn dat je een goede bakfiets hebt gevonden. Wat kostte deze nou?
  • Jaaa, echt zo fijn! Deze kostte zo'n 400 euro. Plus nog de riempjes.
 2. Erg leuk zeg! De tips zijn ook goed. Wij kijken ook wel eens rond, maar twijfelen uiteindelijk heel erg. De prijs valt uiteindelijk heel erg tegen, maar jullie hebben echt een goede deal.
  • Dank je! Fijn dat je iets kan met de tips ook. Het was inderdaad een goede deal. Zeker omdat hij nog in goede staat was en nog steeds verkeert. Via marktplaats regelmatig blijven snuffelen en er snel bij zijn als je iets ziet dat qua prijs en stijl bij je past is de enige tip die ik nog kan geven! Want ze zijn vaak snel weg, die bakfietsen.. Veel succes! En leuk blog heb je trouwens. X

Leave a comment