Eerste verjaardag van je kind – een onvergetelijk feestje! (met tips)

Ja, ik geef het toe. Volmondig. Ik ben een stapje verder gegaan, of misschien wel drie. Bij Noah's eerste verjaardag bakte ik één worteltjestaart en versierde ik ons minihuisje met vrolijke slingers. Nu bakte ik twee taarten, smeerden we broodjes, pan soep erbij, foto's aan de muur en jawel een heus kleurthema voor de versiering. Wie nu kotsend afhaakt met lezen, ik snap je. Had zelf ook nooit gedacht dat ik een babypartyplanner zou worden. Het lijkt wel of we een cateringbedrijf hebben, zei mijn vriend die bewuste ochtend. Maar echt, stiekem is het hartstikke leuk. Niet per se die broodjes smeren, true, maar de eerste verjaardag vieren van je kind. En dat lekker met iets meer poespas doen. Het is immers wel een flinke mijlpaal. En je dochter of zoontje wordt maar één keer één! Daarom vond ik het des te leuker om het met aandacht te vieren, zo'n magisch moment. Baby-af. Noah zegt ook dat Lorelei nu een kindje is, zo lief. Je viert met elkaar ècht het eerste levensjaar. Dat is maar één keer zo en daarin is vaak zo'n hoop gebeurd. Van de bevalling en het eerste lachje, tot het eerste tandje en de eerste keer zelf gaan staan of misschien wel al lopen. Zoveel eerste keren. Ik herinner me nog goed dat Noah op zijn eerste verjaardag zijn eerste, voorzichtige stapjes zette. Helemaal trots was ik. Zo trots was ik trouwens weer, toen hij zijn eerste podium optreden had op school laatst. Die eerste keren, smelt... En nu is onze Lorelei al weer één jaar! Met weemoed dacht ik de afgelopen dagen terug aan die eerste kraamtijd en knusse verlofweken thuis.

Ik ben trouwens lang niet all the way gegaan voor het feestje van Lorelei's eerste verjaardag, maar het was zeker een feestje in stijl. In dit blog krijg je een inkijkje in Lorelei's 1e feestje, partyplan advies en veel goedkope stijl- en versiertips voor een onvergetelijk feestje!

Eerste verjaardag: de voorbereiding

De eerste tip die ik je kan geven, die nog al voorspelbaar is: begin op tijd. Zeker als je mensen nog officieel wil uitnodigen met een kaartje. Wij stuurden overigens gewoon een appje met een leuke zelf bewerkte foto, maar toch. Niet alleen om mensen uit te nodigen, is het handig tijdig te beginnen, ook om versieringen en leuke extra's in huis te halen (die je van te voren niet altijd bedenkt)! Over die extra's gesproken. Toen ik zwanger was van Lorelei wilde ik niets van roze weten, maar nu... Roze-goud werd de kleur. En oei oei, I said yes to the dress! Ik zag hem hangen bij de Hema, zo'n kleine roze tutu met gouden ballen erop en voor ik het wist, zat hij in mijn tas. Ik moet trouwens wel toegeven dat een kleurthema het heel makkelijk maakt om je versieringen in huis te halen voor zo'n eerste verjaardag. Met dit in mijn achterhoofd, keek ik rond in allerlei winkels en online. En nam ik iedere keer iets mee. Nu lijkt het net of ik super veel tijd had om te shoppen, maar in realiteit heb ik mezelf één uurtje op de zaterdagmiddag gegund om ècht rond te kijken voor Lorelei's feestje. Verder kocht ik de meeste spullen online of als ik toevallig iets moest hebben bij de Action, dan kwam ik met een extra roze kaars voor op tafel thuis.

Versieringen voor een kinderfeestje: de eerste verjaardag van je kind

Waar kan je aan denken met versieren, naast de vertrouwde slingers? Ik keek mijn ogen uit op Pinterest en Instagram! Voor de eerste verjaardag van Lorelei kwam het goed uit dat het nu bijna Kerst is, want bij de Hema kon ik heel betaalbaar servetten en wegwerpbordjes halen met gouden sterren evenals gouden kaarsen en een wit tafelkleed met gouddraad erin verwerkt. Maar verreweg het meeste wegwerpservies kocht ik bij Daily Style, echt de beste tip ever voor goedkope, leuke party preps. Ook voor volwassen feestjes. Het kost niets en ziet er prima uit, zoals de roze schalen (60 cent per stuk) om onze broodjes op te leggen of de banner/slinger met Happy Birthday (2 euro) aan de muur. Ook de leuke roze popcornbakjes (6 voor 1 euro) komen daar vandaan. Daarnaast heb je nu ook leuke sfeergevers zoals grote confetti voor op tafel, zijdevloei confetti heet dat. Ik had het al bij de Hema gekocht, maar later zag ik dat zulk soort confetti bij die webwinkel veel goedkoper was. Ook was ik helemaal weg van de transparante ballonnen met gouden hartjes.

Behalve deze versieringen, vond ik het ook leuk om kleine lampionnetjes neer te leggen en had ik een heel lief papieren zakje met gestanst hartje, waar een kaarsje in kon, voor de sfeer neergezet (in Leiden gekocht bij Pluum). Naast slingers en confetti, kan je dus ook denken aan leuke sfeerverlichting. En dan het slotstuk: foto's! Ik heb sinds de prachtige New Born Photoshoot van Renate Fotografie, die trouwens mijn achternichtje bleek te zijn (!), het hele jaar iedere maand foto's gemaakt van Lorelei op ons bed. Soms ook gezellig met Noah erbij. Met de bedoeling er een boek van te maken, maar ineens kreeg ik het lumineuze idee (ja, na een jaar krijg je ook je hersencellen weer terug als moeder) deze foto's los te bestellen, want hoe leuk om ze neer te zetten of op te hangen aan de muur voor tijdens het feest?! Dan kon iedereen kijken en meegenieten van hoe Lorelei gegroeid was in dat jaar van baby tot klein meiske op haar eerste verjaardag. Je plakt ze gewoon met wat dubbelgevouwen of opgerold afplaktape aan de muur. Ik moet zeggen dat in de drukte niet veel mensen er bij hebben staan zwijmelen, maar ik zelf des te meer.

Cadeauwensen

Tsja, en dan een cadeau bedenken voor zo'n kleine lieverd. Omdat we al best wat in huis hebben voor Noah, duurde het even voordat we op iets nieuws kwamen. Maar deze activity kubus is het geworden. En mocht je nog geen keukentje of een loopwagentje in huis hebben, dan zijn dat ook aanraders. Noah kreeg zijn keukentje toen hij twee jaar werd, maar Lorelei staat nu al driftig in de pannen te roeren, dus dat kan prima als cadeau met 1 jaar! Om aan familie iets te vragen, vonden we best lastig. Ik hou er zelf niet zo van om met hele lijsten te komen. Maar bijvoorbeeld een houten puzzel, boekjes met flapjes, of iets praktisch zoals laarsjes, een winter- of regenjas, schoentjes, of ook gewoon kleding kan je prima vragen en vinden ze vaak ook leuk om te geven, omdat je er echt iets aan hebt.

[bol_product_links block_id="bol_5a246afb017d7_selected-products" products="1004004012678080,9200000021927376" name="Verjaardagblog" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="F96380" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="1" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="0" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]
Catering

Ja, dat klinkt nu dus alsof ik me enorm heb laten helpen door iemand, maar nee. Ik was dus zo gek om zelf twee taarten te bakken, worteltjestaart en een kokoscake met frambozen. Ik had geen zin in en geld voor een dure fondant taart en ik hou ook erg van worteltjestaart. Dus vandaar. En twee pannen soep maken, pompoensoep en courgettesoep, naar eigen recept is ook niet al te ingewikkeld. Het kost alleen allemaal wat meer tijd in de avond en ochtend voor het feestje. Maar, reality check, ik bèn natuurlijk wel enorm geholpen, door mijn vriend. Hij ging op zaterdagochtend naar de Lidl bijvoorbeeld om een lading verse broodjes te halen om ze vervolgens te beleggen (kaas-ham-honing/mosterd-sla, zalm-kruidenkaas-sla, ..). Wat daarnaast enorm handig is om te doen: grote kan limonade op tafel met bekertjes, zodat de kindjes zelf kunnen pakken en een grote pot thee in de keuken (of flessen wijn in de koelkast) voor de grote kinderen. 😉 En, jaja, alvast worstbroodjes in de oven (zelfgemaakt of uit een pak) en dan de timer aan. Als de pieper gaat, hoef je dan alleen nog maar uit te delen rond borreltijd of als afterlunch.

Nou, dit waren mijn tips voor een sfeervol, praktisch, betaalbaar en vooral gezellige eerste verjaardag van je kindje. Heb je een vraag, wil je meer weten of heb je zelf nog leuke tips, laat dan vooral een reactie achter onder dit blog! Ik ben ook heel benieuwd naar jullie ideeën!

Liefs en alvast een fijne verjaardag gewenst voor je kindje, ook namens Lorelei en Noah!

Chantal

No Comments Yet.

Leave a comment