Confessions of a mom: Part one

Ken jij die perfecte moeder? De moeder die naar je glimlacht vanaf het schoolplein op haar hakken, met een lippengestifte mond die perfect kleurt bij haar tas. Die haar schoongepoetste kinderen netjes aflevert bij de deur? De moeder die succesvol is in haar werk, maar ook de stoofpotten op het vuur weet te garen en terwijl de was draait haar kinderen een boekje voorleest? Bestaat zij? En zo ja, zou jij haar willen zijn?

Eerlijk is eerlijk. We proberen allemaal ons beste zelf te zijn als moeder. Ik in ieder geval wel. Maar de perfecte moeder bestaat niet. Bij lange na niet. Mij maak je dat niet wijs. Al willen veel moeders het je soms wel doen geloven. Of kan je misschien soms jezelf wijsmaken dat ze bestaat. En dat jij zelf meer op haar zou moeten lijken. de perfecte moeder confessions geheim mamaMaar wees eens eerlijk. Al die filmsterren op tv, dat zijn toch ook mensen? Zij krijgen rimpels van de make-up en worden stiekem vastgelegd door dikke fotografen in de bosjes die een glimp van hun rimpels aan de bladen willen verkopen. De perfecte mama. Ik ben eens in de bosjes gaan liggen. Op onderzoek uit. Te beginnen bij mijzelf. Lees hier het resultaat:

I confess..

Ik gaf net al eerlijk toe dat ik graag mijn beste best doe. Maar perfect ben ik zeker niet. Daarom eerst maar eens wat confessions van mijzelf. 😉

Ik sta 's ochtends het liefst zo laat mogelijk op. Natuurlijk moet ik opstaan als Noah wakker wordt, en mijn vriend de deur uitstapt. Dat is wel al rond 7:15u. Maar goed, eerder sta ik niet op. Luie donder? Jazeker. Soms ben ik zelfs zo lui, dat ik Noah in zijn trui en rompertje laat slapen zodat ik hem niet helemaal hoef aan te kleden de volgende dag. geheim mama moeder confessions of a mom dirty secret de perfecte moederGewoon een schone luier, broek aan en hoppa klaar.

Vaak als ik aankom bij de crèche, zie ik de papresten van die ochtend nog overal rond Noah's mondje. Dan brabbel ik gauw iets over vroege baardgroei tegen de crèchejuffen en likpoets de boel schoon voor het oog. Laatst was het zelfs zo erg dat ik zelf ook een enorme papvlek op mijn trui had. Ik ben docent. Geen student die iets zei. Kijk ik mijzelf na al het rennen van les naar les voor het eerst aan (halverwege die dag) in de spiegel.. Dat dus.

De tv, de tv, wat moet je ermee? Pedagogisch onverantwoord, maar oh zo gemakkelijk als je jezelf moet douchen of het eten staat te koken. Hij staat vaker aan hier thuis dan goed is volgens de perfecte moeder. 😉

Een momentje voor jezef is schaars weet ik inmiddels met kind. Respect voor moeders van twee, drie, vier kinderen. You rock. Ik met één kleintje kan ik soms al echt verlangen naar me-time. Ik schaam me er niet voor. Als Noah zijn middagslaapje doet, gaat bij mij de klok lopen: dit doen, dat doen, zitten is er meestal niet bij. Al moet ik toegeven dat ik daar ook niet zo goed in ben, rust nemen. Hahaha! Soms laat ik Noah zelfs wat langer liggen als ik nog even wil bijkomen van het huishouden met een kop thee. Ligt hij als ik geluk heb rustig van 12:00u tot 15:30 in zijn bedje. Schande. 😉

Als je dit allemaal wel mee vindt vallen, lees dan vooral nog even verder. De Amerikaanse website Parenting heeft eens een lezersonderzoek gedaan waaraan 25.000 vrouwen meededen. Hen werd gevraagd naar hun 'dirty little mom secrets'. Daar zijn mijn confessions niks bij.

Confessions of a mom: de geheimen van Amerikaanse moeders

Een aantal confessions van deze moeders zijn erg herkenbaar. Zo verlangen de ondervraagde moeders naar meer tijd voor zichzelf (23%). Maar er is meer: 49% van de ondervraagde moeders stuurt haar kind wel eens ziek naar school of de crèche. Van de 25.000 Amerikaanse vrouwen verkiest 53% slaap boven een lekker potje seks. Oververmoeidheid is één van de grootste klachten van de ondervraagde vrouwen. Eentje zegt zelfs: “Everyone tells you to enjoy the time you have with your kids while they are young, but sometimes I am just so tired and worn out, enjoying them just feels like more work!”. En hou je vast: van de 25.000 Amerikaanse moeders geeft 18% anoniem toe in het onderzoek dat ze hun kinderen wel eens kalmerende middelen geven voor een lange vlucht of autorit. (What??!) Zelfs 8% zegt dat ze dit thuis wel eens doen om een avondje rust te hebben.

Dus lieve (im)perfecte moeders, wees trots! Ieder heeft zijn zwakke plekken, minpunten en dirty little secrets als moeder. En wie weet vallen die van jou dan nog wel mee! 😉

OPROEP: Let's confess!

Ik ben heel benieuwd of jullie jezelf herkennen in één of meer van deze bovenstaande geheimen. Heb jij ook 'kleine of grote geheimen' als moeder die je liever niet deelt met de buitenwereld, maar die je wel eens van het hart moeten? Durf je te laten zien waar je niet goed in bent als moeder? Laat je dan horen in mijn volgende confessions of a mom blog. Ik geloof in de imperfectie van het moederschap. Moeders zouden elkaar niet moeten veroordelen, maar juist in de armen vallen van het lachen om al die kleine blunders en imperfecties.confessions of a mom de perfecte moeder mama geheim opvoeding

Met dit blog wil ik een oproep doen aan andere mama's om ook op te biechten wat hun kleine moedergeheimen zijn. Je mag dit anoniem doen of gewoon met je naam erbij. En als je zelf ook blogt, zal ik uiteraard een link naar je blog erbij zetten. Om mee te doen, hoef je alleen maar deze vraag te beantwoorden:

Wat is jouw dirty little mom secret?

Het antwoord kan je via een mailtje sturen naar: mama@mamazing.nl of als reactie plaatsen onder dit blog, tot uiterlijk 25 februari 2015. Ik zal dan alle reacties verzamelen en deze een ereplek geven in mijn blog, confessions of a mom: part two. Binnenkort kan je dus een nieuw confessions blog verwachten, en dan over de geheimen van Nederlandse moeders! Een ode aan de imperfecte mama!

Veel liefs!

Chantal

PS: Volg je Mamazing al? Kijk en vind ons ook op Instagram! We zijn ook te vinden op FacebookBloglovin en Twitter. Gezellig je daar te ontmoeten!  🙂

De illustratie van de fluisterende vrouw en de someeecard zijn beide via Pinterest gevonden. Via de hyperlinks kom je op de originele pagina. De vrouw die alles in de lucht houdt, is van Helen Dardik.

19 Responses

 1. Priscilla
  Ik heb wel wat op te biechten! Douchen is bij ons in huis altijd een strijd; kleuter wil er niet in. Helaas hebben we geen bad. Als hij 3x per week onder de douche staat is dat al haast een wonder.
  • Oooh dat is echt heel herkenbaar! Vooral het weinige douchen dan, haha. Noah vindt douchen wel heel leuk, maar wij doen hem max 2x per week eronder. Oeps. ;-) Is vooral vanwege zijn gevoelige huidje, maar ik moet eerlijk toegeven ook vanwege het gemak!! Leuk dat je een reactie geplaatst hebt en eerlijk bent. Mag ik je reactie gebruiken en verwijzen naar je blog? Mail me vooral als je nog meer 'op te biechten' hebt. Hahaha! ;-)
 2. Leuk geschreven! Ik geloof dat we best wel behoorlijk perfect zijn als moeders, maar dan voor ons eigen kind. Ik doe dingen die andere mensen heel raar vinden maar voor mijn gezin is het perfect. Ik ben niet goed in RRR.. nou ja het betekent hier wat anders: Rumoer Rotzooi en Regelmatig te laat :-) De iPad staat hier ook dagelijks aan en zelfs peuter weet al hoe ze een filmpje aan moet zetten. Oh en kleuter mag bijna wekelijks iets "nieuws" uit de kringloop kopen, omdat ik zelf ook dol ben op leuke spulletjes zoeken. En toch... functioneert het hier prima en vind ik zelf dat ik het redelijk perfect voor elkaar heb. :-)
  • Haha! Dat verwoord je mooi! Inderdaad, zo zie ik het ook. Wij doen hier ook dingen die anderen misschien niet zo snel zouden doen, maar voor ons werkt het. :-) Zou ik je reactie mogen gebruiken voor mijn volgende blog? Ik verwijs dan uiteraard even naar de jouwe! Leuk dat je een reactie geplaatst hebt in ieder geval!! En mail me vooral als je nog meer 'op te biechten' hebt. Hahaha!
   • Ja tuurlijk mag je het gebruiken :-) En nog meer op biechten... ach.. hier wordt ook niet iedere dag gedouched, maar dat is omdat de kids moeilijke huidjes hebben en het dan niet verstandig is. Iedereen heeft volgens mij wel dingen die anders gaan dan bij de buren, maar daardoor kan je juist zoveel van elkaar leren.
    • Thanks, leuk, dan kom je in mijn volgende blog! :-)
 3. Herkenbaar! Mijn biecht: Ze douchen hier minder dan ik wel zou willen. Geen zin in die strijd. En als mama moe is of niet lekker in haar vel zit, voelen ze dat aan en zijn extra vervelend?. Dan krijgen ze toch wel eens een snauw of schreeuw ik tegen ze.... Maar daar heb ik volgens mij meer last van dan de kinderen..
  • Wauw wat eerlijk van je Marijke! Ik denk dat dat heel herkenbaar is voor andere moeders. Het is toch vaak iets waar je niet mee te koop loopt, maar wat heel menselijk is. Dank je voor je reactie! Zou ik hem in mijn volgende blog mogen gebruiken en wil je dan dat ik naar je blog verwijs? Liefs, Chantal
   • JA natuurlijk mag je het gebruiken voor je volgende blog. Een verwijzing naar mijn blog is leuk. Succes met schrijven.... zag al leuke confessions voorbij komen
 4. Soms hoor ik dat ons meisje wakker is maar negeer ik dat een paar minuten omdat ik me er even op moet voorbereiden haha. Ook gebruik ik de tv ook wel eens.. Hier douchen we trouwens ook niet elke dag en ik vergeet ook wel eens de tandjes te poetsen! Ook draagt ons meisje soms een rompertje 2 dagen na elkaar *schaam* ps je mag dit gebruiken hoor :)
  • Oooh ja die tandjes hè? Hahaha, las net bij jou over de luierwisselstrijd, herkenbaar en dit is er zeker ook eentje bij ons: tandenpoetsfiasco. We komen vaak niet verder dan de voortanden 1x aaien met 3x woezelpip tandpasta dat wordt afgelikt. Breek me de bek niet open, hihihi. ;-)
 5. Leuke blog! Herkenbare confessions en ook in de reacties lees ik die weer. Mijn confessions: Ik kijk soms even weg als mijn zoontje voor de zoveelste keer een laatje of kastje opentrekt.De boeken uit de kast trekt. Alle wasknijpers uit het mandje gooit (om die er wel weer een voor een terug te zetten). Even tot drie tellen zodat ik voor de zoveelste keer uit kan leggen dat het niet mag. Soms heb ik er gewoon de puf niet voor. Merk dat er rond een uur of 16:30 uit ons beide niets meer gezelligs te halen is. Hoppa tv aan en samen met een rijstwafel/soepstengel kijken we dan tv. Ook prima toch.
  • Ook dit is herkenbaar zeg! Ik zou het haast vergeten, maar inderdaad hoe vaak je wel eens 'niet kijkt' omdat je geen zin hebt om een standje te geven of omdat je te moe bent. Dank je voor je reactie lieve Withney, ik zet hem in mijn volgende blog. :-)
 6. Ik wil ook graag de best mogelijke moeder zijn. Maar soms lijkt het alsof mijn best nog steeds niet goed genoeg is...
  • Aaah, ik snap het! Ik ben dus niet de enige. ;-) Al hoopte ik wel dat het minder zou worden naar mate ik langer moeder ben! Maar waarschijnlijk brengt iedere nieuwe levensfase van je kinderen ook weer heel nieuwe moedergevoelens en ervaringen mee. :-)
 7. Cari
  Mijn dirty little secrets: - als onze kleine meneer echt vroeg wakker is leggen we wel eens de iphone met Peppa Pig-filmpjes bij hem in bed, met een beetje geluk kunnen we dan zelf nog een half uurtje tukken! - rompers gaan bij ons wel vaker 2 dagen mee... - en dan nog eentje waar ik mezelf echt mee verbaasd heb: bijna wekelijks voor zijn kast zitten en kleertjes uitzoeken, setjes maken, wat is te klein geworden, wat missen we nog in de garderobe... En dat terwijl ik zelf een vreselijke hekel heb aan kleren shoppen! - in dezelfde categorie: huilen om commercials. Die van SOS Kinderdorpen, man... de sluizen gaan open. Haha!
  • Hahahaha heel herkenbaar! Enneh die laatste twee, niet stiekem weer zwanger toch? Hormonen die opspelen en nesteldrang? ;-)
   • Cari
    Haha, je zou het bijna denken he! Maar nee, dat is toch echt niet zo. Ik was trouwens tijdens mijn zwangerschap helemaal niet zo'n huilebalk, dat is daarna pas begonnen. Twee dagen na mijn bevalling zat ik boven op bed met het mannetje en zette mijn man beneden "Kleine Jongen" van André Hazes op, en ik wist niet wat me overkwam! Dikke tranen. Daarna is het niet meer goed gekomen... ;-)
    • Hahaha, wat een prachtig verhaal! Om te koesteren. :-) Bij mij gaan trouwens de sluizen ook een stuk sneller open sinds Noah er is. ;-)

Leave a comment