De Bossche Beul: een nachtje in Den Bosch

 • St. jan kerk
 • oplaadpunt mobiele telefoon den bosch
 • dit lunch café den bosch
 • bisque dit lunch den bosch
 • bed bed en breakfast de bossche beul
 • molenstraat 21 de bossche beul
 • winkelen den bosch
 • bedankje recensie de bossche beul den bosch bed & breakfast
 • Ontbijt in de bossche beul den bosch

In de kerstvakantie zijn mijn vriend en ik lekker een nachtje weggeweest, dit keer naar De Bossche Beul in Den Bosch. Ik heb dit als verjaardagscadeau aan hem gegeven. Dat vind ik altijd leuker dan een luchtje of mooie trui geven. En het schijnt dat je van mooie ervaringen en herinneringen nog het gelukkigst wordt, dus dat is mooi meegenomen!

Ik doe altijd mijn best iets unieks en gezelligs te vinden voor zo'n nachtje, te meer omdat ik voor mijn werk nu altijd in standaard hotels slaap. Wat super is natuurlijk, maar voor een nachtje weg wil ik dan juist iets met meer sfeer en beleving. Nou, dat vind je wel bij de Bossche Beul in Den Bosch. In dit huis aan de rand van het centrum van de stad, dat ooit onderdak bood aan de koppensneller van Den Bosch, was je je handen bij het fonteintje waar de beul ooit zijn messen schoon spoelde van het bloed en slaap je tegelijkertijd in een designkamer op het scherpst van de snede. In een heerlijk zacht, en verstelbaar bed kom je tot rust. De eigenaresse Rozalinda heeft heel creatief gezorgd voor leuke details die verwijzen naar het verleden, niks engs aan en alles met een knipoog. Zoals de zeep die je er kan kopen, om je handen te wassen en wellicht.. iemand mee om zeep te helpen? Of het mes in het hakblok waar je een bedankberichtje kan achterlaten (zie foto). Tot slot maakt ze in de ochtend een bloedstollend lekker ontbijtje voor je klaar, waarbij niets ontbreekt. En met bloedstollend bedoel ik natuurlijk niet vet, maar vet lekker. 😉

We kregen van Rozalinda een heel handige, zelf gemaakte kaart mee om buiten de grote winkelstraat om allerlei boetiekjes, conceptstores en sfeervolle restaurantjes en lunchtentjes te vinden. Geen voorbereiding nodig en missie geslaagd! De lunch bij Dit was heerlijk en evenzo het toetje en de wijntjes bij NomNom. Ga eens neuzen bij VanDaan en je komt voldaan thuis.

Sowieso een aanrader om naar het gezellige Den Bosch te gaan voor wat qualitytime. In het voorjaar en najaar schijn je zelfs met een bootje onder de stad door te kunnen varen, een heel ander soort rondvaart. Wij hebben de grote kerk nog bezocht, maar je kan er ook naar allerlei musea natuurlijk en bijvoorbeeld een expositie bekijken van Jheronimus Bosch, een bekend schilder uit de Renaissance.

Kortom: als drukke mama (of papa!) is het gewoon heerlijk om op stap te zijn met je geliefde of een vriend(in) en ècht even me-time te hebben. Dat is heel wat anders dan die kop koffie tussen twee wassen door als de kleine slaapt. 😉

Veel plezier alvast!

PS: O, ja! Als je echt niet zonder die kleintjes kan, ze mogen mee. De Bossche Beul bestaat uit twee mooie kamers op dezelfde verdieping met een fijne badkamer (douche en bad).

2 Responses

 1. Karlien
  Ontzettend leuk! Goed idee om weekendje zonder kids naar den Bosch te gaan.
  • Ja, is het zeker! Ben je ook van plan te gaan? Zo ja, dan veel plezier en de Bossche beul is echt een aanrader, maar dat had je al begrepen denk ik. ;-)

Leave a comment