Portfolio Tag: recept

Zelf Taaitaai bakken!

Sinterklaas en zijn pieterbazen lopen weer over de daken. Tijd om zelf veel Sinterlekkers te maken! En dat is gemakkelijk beste lezers, dus gauw aan het beslag. Ik hoop dat het u smaken mag! :-) Voor een bakplaat vol heerlijke mannetjes van Taaitaai heb je nodig: 250 gr. bloemenhoning 2 eieren 350 gr. bloem (gezeefd) 1 eetlepel kaneel…
Lees verder

Zelf pepernoten bakken!

Die heerlijke tijd is weer aangebroken: taaitaai, gevuld speculaas en pepernoten! Ik waarschuw alvast voor wie aan de lijn doet. Lees dan vooral NIET verder! ;-) Wij gaan er helemaal voor in de weken voor Sinterklaas en Kerst. Lekker spekken; afvallen en goede voornemens komen in januari wel weer. We beginnen met pepernoten. Die maak…
Lees verder

Marokkaanse kipstoof

Dit heerlijke gerechtje zag ik staan in het blad Ouders van nu. Ik heb altijd al eens zoiets willen maken, maar ik dacht dat het heel veel werk zou zijn. Dat je eigenlijk een Tajine nodig hebt.. Wel nee! Het klaarmaken valt dus reuze mee! Ik ben dit weekend in een heerlijk herfstzonnetje met Noah…
Lees verder

Risotto met ham en erwtjes

Oh wat hou ik toch van die simpele hapjes die je zo op tafel tovert. Dit is er weer eentje. Gewoon 20 minuten in een potje roeren en klaar! Was alles maar zo simpel. ;-) Noah is vaak moe nadat hij de hele dag heerlijk gespeeld heeft op de crèche en dan wil hij niets liever dan…
Lees verder

Wortel-knolselderijstamp met worst

Eigenlijk wilde ik met pastinaak aan de slag, want dat vind ik echt een groente die bij dit herfstige weer past. Helaas waren ze op in de supermarkt. Omdat ik niet vies ben van iets nieuws proberen, keek ik om me heen en viel mijn oog op een grote bak opgestapelde knolselderij. Die zien er…
Lees verder

Tomatensoep voor het hele gezin

Ik eet het bijna nooit, maar tomatensoep beschouw ik altijd wel als een gouwe ouwe die je in je repetoire moeten hebben, net als de good old kippensoep die ik eerder eens maakte. Dit weekend ben ik daarom naar de markt gegaan voor goed rijpe, goedkope tomaten. Herfst betekent voor mij eerst lekker uitwaaien buiten en…
Lees verder