Zelf pepernoten bakken!

  • pepernoten deeg kneden
  • pepernoten deeg kneden
  • pepernoten deeg kneden
  • pepernoten op bakplaat
  • pepernoten op bakplaat
  • pepernoten op bakplaat
  • pepernoten zelf bakken recept
  • pepernoten zelf bakken recept

Die heerlijke tijd is weer aangebroken: taaitaai, gevuld speculaas en pepernoten! Ik waarschuw alvast voor wie aan de lijn doet. Lees dan vooral NIET verder! 😉 Wij gaan er helemaal voor in de weken voor Sinterklaas en Kerst. Lekker spekken; afvallen en goede voornemens komen in januari wel weer. We beginnen met pepernoten. Die maak je echt heel gemakkelijk zelf! Je hebt er weinig voor nodig ook. Het draaien van de balletjes voor de pepernoten kost nog het meeste tijd. Maar met een paar kleine hulpjes in de keuken, is dat zo gepiet! Of je draait gewoon twee pepernoten tegelijk met je handen en vraagt je vriend om je te helpen. Wel opletten dat hij niet stiekem al het deeg op eet! 😉

Dit heb je nodig voor paar flinke handen vol:
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr lichte of donkere basterdsuiker
  • 150 gr (room)boter
  • 10 gr koek & speculaaskruiden
  • 4 eetlepels melk
  • bakpapier
En zo maak je ze:

Doe het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, roomboter en koek & speculaaskruiden in een kom. Kneed dit totdat alles goed gemengd is. Vervolgens kan je de melk erbij doen om er een smeuïg deeg van de maken waar je telkens een plukje vanaf neemt om een balletje van te draaien. Leg de balletjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk ze ietsjes plat met de palm van je hand. Leg de balletjes niet te dicht op elkaar, want dan gaan ze aan elkaar kleven. Tenzij je een pepernotenketting wil voor Sinterklaasavond. 😉

Alvast een heerlijk avondje gewenst met de Sint, zijn pieten en je eigen pepernoten!

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment