Onze vakantie (met lifesaver tips!)

Pisa toren tegenhouden

Ik voel het nog door mijn aderen stromen, het Toscaanse zonlicht. Vakantie… zucht.. De altijd vriendelijke Massimiliano van onze agriturismo, de heerlijke pasta’s en pizza’s, en het buitenleven met uitzicht over de heuvels zitten in mijn hart. In de realiteit van een drukke (maar heel leuke!) eerste werkweek bij mijn nieuwe werkgever, denk ik graag nog even terug aan die sluimerende dagen aan het zwembad en die prachtige stedentripjes met ons drietjes. Kijken en lezen jullie mee?

Ik vond het overigens weer een heel nieuwe ervaring met Noah op vakantie nu hij alles veel bewuster meemaakt als dreumes. Ook heb ik een paar handigheidjes uitgeprobeerd en ontdekt die ik graag met jullie deel voor als je nog eens met je kleintje op vakantie gaat. Maar eerst wat gezellige vakantiefoto’s!

Vlieg- en slaaptips voor met een dreumes op vakantie

Op vakantie gaan met een dreumes is heerlijk! Mits je ook echt rekening houdt met de agenda van de kleine man of vrouw. Slaapjes en voldoende (gezonde) snackjes en drinken mee zijn cruciaal. Zeker in het vliegtuig! Omdat Noah niet zo veel meer de fles krijgt als kleine dreumes, leek een drinkbeker een goed alternatief om zijn oren open te houden tijdens het stijgen en dalen van het vliegtuig. Door het drukverschil krijgen kinderen namelijk vaak last van hun oren en zetten ze het op een brullen. Ze weten nog niet dat slikken helpt, dus dan is een drinkbeker gevuld met een favoriet drankje de ideale manier om de oren open te krijgen. En om te voorkomen dat je de hele reis boze blikken op je afgevuurd krijgt. 😉 Onze majesteit wijgerde alleen zijn drinkbeker, gewoon geen dorst tijdens het stijgen. Gelukkig konden de lakeien hem iets nieuws en lekkers voorzetten: knijpfruit. Noah heeft daar altijd zin in en het is meteen een gezond tussendoortje. Ze verkochten het trouwens ook in Italië, dus voor de terugreis namen we het ook weer mee. O ja en natuurlijk zijn boekjes of een tablet ook ideale afleiding in het vliegtuig voor je kleintje. De app van Bumbo viel in de smaak bij Noah.

vliegen met kind baby dreumes tips vliegen met kind dreumes baby tips

kind slapen buggy vakantie tipsIn Toscane namen we Noah overal lekker mee naar toe, van Florence tot Sienna en Pisa. Hij sliep dan vaak in de auto of de buggy. De beste dagen waren voor Noah wel als hij gewoon zijn slaapjes kon doen. Wij wisselden een dagje stad daarom ook altijd af met een dagje rust aan het zwembad, met 2x een slaapje voor Noah. Naast het basisritme zoveel mogelijk aanhouden voor je kleintje, zijn er ook een aantal dingen die je mee kan nemen om de vakantie ook voor jullie zelf als ouders relaxt te houden.

 

 Lifesavers om mee te nemen op vakantie
 1. Sack ‘n seat: dit is een kinderstoel in een zakje! Mijn beste vriendinnetje wees me Sack 'n seat handig kinderstoel vakantiehierop en het is echt zo super handig als het lijkt. Als je op vakantie bent en je gaat bijvoorbeeld uiteten met je kleintje, moet je soms maar hopen dat er een kinderstoel is. Nu hoeft dat niet meer, want je dreumes kan op gelijke hoogte gezellig bij jullie aan tafel zitten. De zak maak je met twee klikjes vast aan een normale stoel en je kindje zit ook veilig vast. Ideaal. Wij hebben dit meerdere malen gebruikt op vakantie. Het was het geld meer dan waard.
 2. Bambix en melkpoeder: Misschien een open deur, maar voor de eerste nacht en ochtend is het fijn om alvast voor je kleintje ontbijt mee te nemen. Noah is op vakantie voor het eerst goed pap gaan eten en hij is er dol op. Het was ook heel gemakkelijk. Waren wij aan het stuntelen met Italiaans brood in het tosti ijzer omdat het na één dag al weer oud was (en we hadden helaas alleen paarden voor de deur, geen bakkertje 😉 ), Noah kon meteen eten als een bouwvakker zodra hij wakker werd. Ik was wel nog even bang dat ik op schiphol aangehouden zou worden als drugsmokkelaar met die twee zilveren zakken vol wit poeder in mijn koffer. Maar we zijn niet extra gefouilleerd en in het vliegtuig mocht Noah ook gewoon zijn eigen drinkbeker (gevuld) mee. Wel namen ze de beker even apart om te controleren, dus werden we toch nog even getest. 😉
 3. Hydrofiele slaapzak: heerlijk zijn ze, lekker dun voor bij zomerse temperaturen en heel licht voor in de koffer! Noah slaap thuis ook altijd nog in een slaapzakje, dus zo konden we ons ritueeltje aanhouden. Ik heb de mijne gekocht bij Hydrofieledoeken.nl, waar ze ook handige hydrofiele strandlakens hebben. Het strandlaken kan je voor van alles gebruiken, bijvoorbeeld ook als hoeslaken als je ineens geen hoes voor het kinderbedje hebt zoals wij op vakantie. 🙂
 4. Slaapritueel: vaak denk je aan de favoriete knuffel. Bij Noah is dat zijn giraf die muziek maakt als je aan zijn staart trekt (op de homepage van Mamazing kan je hem bewonderen!). Maar denk vooral ook aan het favoriete voorleesboekje van de dreumes of kind. Dat helpt enorm bij het slaapritueel en maakt de onbekende omgeving meteen wat vertrouwder. Wij lezen iedere avond het schattige boekje Ik wil een knuffel! over de beer Doris die op zoek is naar een knuffel (groot, klein, lang) en uiteindelijk uitkomt bij zijn mama voor de warmste en liefste knuffel ooit!
 5. Regenhoes voor de buggy: wij hebben die van ons gewoon bij de Kruitvat gekocht voor een paar euro, wat een lifesaver! Want ja, helaas regende het ook in Toscane af en toe. Zo konden we toch met Noah het stadje blijven bekijken waar we waren, en af en toe wel lekker schuilen voor een cappuccino met verse, regionale ricciarelli koekjes (my new favorite!).
 6. Stapelbekertjes: als je vliegt kan je niet al te veel speelgoed meenemen. Bij Noah zijn de stapelbekertjes (stacking cups) nog steeds een hit. Het leuke ervan is dat je er op vakantie alle kanten mee op kan. Ze kunnen mee naar het zwembad of onder de douche om water meer te scheppen, naar het strand om zandkastelen mee te bouwen en natuurlijk gewoon om torens mee te bouwen in het appartementje waar je zit of steentjes in te verzamelen. 😉
 7. Hydrofiele doeken: ik kan er geen genoeg van krijgen, sorry voor deze moeke opmerking! Haha! Deze vakantie hebben we ze gebruikt als theedoek en als handdoek voor Noah, in de luiertas gingen ze mee voor als Noah ergens verschoond moest worden en in de auto tegen de zon. Er zijn nog veel meer manieren waarop je een hydrofiele doek kan (her)gebruiken, als je nieuwsgierig bent, lees dan vooral mijn eerdere blogje hierover.

Tot zover de tips en vakantiefoto’s! Ik hoop dat jullie ervan genoten hebben, zoals wij van onze vakantie. 🙂 O ja, en als je nog leuke of handige vakantietips hebt, vul vooral de mijne aan hieronder in de comments!

Liefs,

Chantal

mamazing mama kindPS: Wil je nog meer leuke, lieve en grappige foto’s van onze vakantie zien? Volg ons dan ook op Instagram! We zijn ook te vinden op FacebookBloglovin en Twitter. Gezellig je daar ook te ontmoeten!  🙂

 


10 responses to “Onze vakantie (met lifesaver tips!)”

 1. Leuke foto’s 🙂 wij gaan volgend jaar met een dreumes op vakantie. Ben nu al benieuwd hoe dat is. Ik vind een tripje naar mijn ouders al een halve vakantiereis.

  • Hahaha, herkenbaar! Het maakt soms niet veel uit of je je nou 1 kilometer of 1000 kilometer verplaatst met een kleintje, je hebt altijd een grote tas met spullen bij je ‘just in case’ 😉 Hopelijk heb je iets aan de tips voor volgende jaar!

  • Dank je! Dat klopt! Het was heel fijn zo even helemaal weg van huis en met het eigen gezinnetje zijn. 🙂 En de zon en Toscaanse sferen hielpen ook goed mee natuurlijk. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *