Zoete spruiten kinderkookboek: recensie en winactie!

Zoete spruiten kinderkookboek 24Kitchen recensie

Hopelijk gaat het kinderkookboek Zoete spruiten jullie net zo inspireren als ons. Zoete spruiten is geschreven door Roberta Pagnier, zelf moeder en kok bij 24Kitchen, en Jochem van Gelder. Bij ons zorgde dit boek in ieder geval voor meer variatie aan tafel en enthousiaster proeven en eten bij Noah. Ik heb er wel eens een blog aan gewijd, onze lastige eter. We worstelen er al langer mee. Dus ik was blij toen dit boek op de mat viel. Iets nieuws om uit te proberen! Er zijn periodes dat Noah best aardig eet, maar veel spannender dan wortel, aardappel en pasta wordt het meestal niet. Ik ben niet zo gek dat ik apart voor hem ga koken. Hij krijgt gewoon wat de pot schaft. Waarbij we soms dan wel iets weglaten voor hem (zoals een saus) als hij het niet lust. Maar ja, zo zit je wel in een vicieuze met elkaar aan tafel. Want iets nieuws eten, doet hij niet. Daarom hebben we laatst wel de regel ingesteld dat Noah iets wat hij bijvoorbaat denkt niet te lusten, moet proeven. Zoete spruiten kookboek kinderen 24Kitchen recensieMinimaal één hapje. En dan mag de rest blijven liggen op zijn bord. Of hij krijgt zijn deel zonder de saus en in het beste geval wordt het natuurlijk opgegeten, als het zijn goedkeuring kan wegdragen. Bijvoorbeeld een nieuwe groente, of een nieuw wokgerecht mèt saus. Maar goed, zoals je leest is het dan alsnog een heel gesteggel. Dit boek heeft daar nou niet per se een einde aan gemaakt, want nog steeds kan Noah regelmatig af en toe hoeveel hapjes hij nog moet eten. Het zorgde wel voor meer uitproberen, proeven en meehelpen in de keuken. Van dit kinderkookboek Zoete spruiten mag ik er eentje weggeven. Dus wil je ook weer wat meer variatie en plezier aan tafel, koken met je kinderen of gewoon nieuwe inspiratie voor jezelf in de keuken, ik zou zeggen doe lekker met deze winactie mee. 🙂

Onze favoriete recepten uit Zoete spruiten:

Met stip op nummer één staat voor Noah de Zoete Ketjap-kip. Misschien zijn het de Indo genen, maar hier at hij echt alles van op. Al kwam er wel een piepstemmetje van de bank tijdens het koken: ‘ Mama, wat stinkt daar zo, iel dat stinkt echt!’. Dat was de trassi bakar die erin gaat. Klinkt ingewikkeld, maar verkopen ze in iedere supermarkt. Het is een soort kruidenpasta gemaakt van garnalen, die heel intens ruikt. Ik vond het eerlijk gezegd ook stinken, hahaha. Het grappige van dit boek is trouwens dat je achterin bij alle gerechten kan aankruisen of het een go (blije smiley in groen) of no go (verdrietige smiley in rood) is. Zoete spruiten kookboek kinderen 24KitchenZo weet je wat je in de herhaling kan gooien en wat niet. Dat maakt het nog leuker voor kinderen om met eten bezig te zijn, net als de proeftestjes en spelletjes die in dit boek staan. Zo kan je, aldus Jochem van Gelder in Zoete spruiten, samen op smaaksafari gaan. Leuk en handig, want hoe meer je je kinderen betrekt bij wat er op tafel verschijnt, hoe meer ze ervan willen eten. Zo vragen wij af en toe nu aan Noah zelf wat hij wil eten. Wij maken altijd een boodschappenlijstje voor de gehele week en plannen in wat we die week eten. Klinkt misschien saai, maar het is echt makkelijk dat je er niet meer over na hoeft te denken de rest van de week èn nog belangrijker, je bespaart jezelf een hoop geld! Noah mag vanaf nu 1 dag in de week bepalen wat we eten. Soms weet hij het niet, maar hij heeft al een keer macaroni op de weeklijst gezet en rode kool (!), wat hij sinds kort door het ene hapje proeven heeft ontdekt. Heel lekker vindt hij dit met een appeltje en wat kaneel erdoor. Verder lustte Noah ook wel de Woeste Worst Wrap en de kip met patat with love (met witlof salade dus), al bleef het voor Noah bij de appel en rozijnen uit de salade na een hapje proeven. 😉

Onze no go’s uit Zoete spruiten:

Waar ik me niet aan gewaagd heb, zijn de gamba’s. Dat vond Noah alleen al vies en gek om naar te kijken. Wie weet over een paar jaar. Ook de Brandslangtaart (bladerdeeg met ricotta en spinazie) was geen succes, ondanks de leuke naam. Deze vonden we zelf ook niet lekker. De smaak was eenzijdig en het werd een droge boel van binnen na het bakken in de oven.

We hebben niet alles uitgeprobeerd, maar de meeste gerechten zijn leuke variaties op gemakkelijke bekende gerechten (zoals knapzakken in het gras, stamp in de pot met zelfgemaakte vissticks) of echt weer eens wat anders (toffe taco’s met salsa).

Zoete spruiten winactie!

Zoete spruiten kinderkookboek recepten kinderen kookboek kinderen 24KitchenBen je nieuwsgierig naar dit boek of enthousiast geworden? Ik zou zeggen, waag een kansje! Als je op het Facebookbericht reageert met wat het favoriete gerecht is van jouw kind(eren) en waarom je graag dit boek Zoete spruiten zou willen voor in jullie keuken, doe je al mee. Simpel toch? Zo inspireren we elkaar weer om iets nieuws op tafel te zetten en maak je ook nog eens kans op het kinderkookboek Zoete spruiten. Enorm leuk als je Mamazing ook nog wil blijven volgen op Facebook of Instagram, maar dat is aan jou natuurlijk!

 

Veel succes en plezier aan tafel en in de keuken! Wij gaan vanavond de Pastasurprise uitproberen. 🙂

Liefs,

Chantal

PS: De winactie loopt van zondag 28 januari t/m zondag 4 februari, op maandag 5 februari maak ik de winnaar bekend via de Facebookpagina van Mamazing. Toi, toi, toi!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *