Babyfoon kiezen – review Gynoii Move babyfoon (met tips!)

Eén van de Big Five noem ik het, de aanschaf van een babyfoon. Waar aanstaande ouders zich het meest druk om maken voorafgaand aan de geboorte van hun kleine spruit, oftewel 'The Big Five' in babyland, is toch wel de aanschaf van: de kinderwagen, een autostoeltje of maxi-cosi, de box, de uitzet voor de kinderkamer en niet te vergeten - een babyfoon. Een babyfoon kiezen heb je niet zo snel gedaan met alles wat er te vinden is tegenwoordig, weet ik uit ervaring. In ons oude huis hadden we er geen een nodig, omdat we dus zo klein woonden dat je overal het gejank kon horen. Hahaha! Maar nu, in ons goed geïsoleerde nieuwbouwhuis, is dat andere koek. Met de tv aan beneden, horen we de luidste brul en kleinste kikjes niet meer. En die wil je nou juist wel horen (of zien) om te weten of je je in je supermom/dad pak moet hijsen om je kleintje te redden van zijn naarste dromen of zijn milk cravings. Maar hoe kies je nu de beste babyfoon? En is alleen geluid voldoende of is met beeld, nu het kan, een absolute must? Ik neem jullie mee in onze zoektocht naar een goede babyfoon en beantwoord deze vragen zodat je hopelijk net als ons een goede babyfoon kiezen kan. Tot slot vertel ik je alles over de nieuwste babyfoon van Gynoii die ik mocht testen.

Babyfoon kiezen - waar let je op?
 1. Allereerst is het belangrijk dat je babyfoon voldoende bereik heeft. Een babyfoon, of het nu een babyfoon is met alleen geluid of een babyfoon met camera, moet je in en om het huis kunnen gebruiken. Want ook in de tuin wil je kunnen zonnen in de zomer zonder telkens, zwetend van de onrust in plaats van de zon, weer naar binnen te moeten. Kijk bij een babyfoon kiezen dus goed naar wat het bereik is van de babyfoon die je op het oog hebt. En wees gewaarschuwd, de makers doen het bereik zonniger voorkomen dan het in werkelijkheid is. Niet omdat ze je willen oplichten per se, maar in de werkelijk heb je nou eenmaal met verstorende factoren te maken, zoals (te) dikke muren in een nieuwbouwhuis. Zo had mijn buurvrouw een prachtige babyfoon van Luvion gekocht met camera, best getest door de consumentenbond. Maar bij haar had deze babyfoon niet eens bereik tot in de tuin! Terwijl de babyfoon zonder camera van Alecto bij weer andere buren van ons het daar nog prima deed. Mijn persoonlijke tip: vraag eens rond wat je buren gebruiken en hoe het bereik is. Of test een babyfoon die je op het oog hebt uit in je eigen omgeving door hem te lenen van vrienden, als dat mogelijk is natuurlijk.
 2. De hamvraag voor ons en misschien ook voor jou, als een babyfoon kiezen nog op je to-do lijstje staat: kiezen we een babyfoon met of zonder camera? Ik heb me daar dusdanig in verdiept, door o.a. de test van de consumentenbond te lezen en internet af te speuren voor reviews, dat ik kan zeggen: de kwaliteit van het geluid en het bereik is over het algemeen beter bij een babyfoon met alleen geluid dan bij een babyfoon met beeld. Beeld gaat ten koste van bereik zou je kunnen zeggen. Maar beeld heeft ook zo zijn voordelen natuurlijk. Je kan goed zien of je baby er rustig bij ligt en wat huilt om zo in slaap te vallen of dat hij huilt, maaiend met zijn armpjes, omdat zijn knuffelvriendje over hem heen gevallen is. Wij hebben nu de Gynoii Move babyfoon met camera op Lorelei's kamertje staan. Waarbij overigens het bereik geen probleem is, zolang je op een 3G netwerk bent aangesloten of de wifi thuis. Na een paar weken herken je de huiltjes van je kindje prima, ook zonder beeld, maar wij kijken toch vaak even op het beeld om onszelf gerust te stellen dat ze nog goed ingestopt ligt en niet om iets anders huilt dan de slaap als we haar even willen laten huilen. Lorelei heeft dat vaak nodig, die 5 à 10 minuten huilen, om in slaap te vallen soms. Haar dan oppakken zou alleen maar voor meer onrust zorgen of een 'ik-slaap-alleen-in-je-armen' syndroom, zoals bij Noah, die we rond 8 mnd echt moesten afleren bij ons in slaap te vallen omdat hij simpelweg te zwaar werd en wakker werd zodra je hem wilde neerleggen. Een camera is dus handig om te beoordelen of je het kamertje in gaat of niet, zonder het risico te lopen dat je baby juist door jouw binnenkomst en het licht nog meer wakker wordt of opgetild wil worden. Ik vind een camera geen must, maar wel heel handig en soms is het ook gewoon leuk nog even bij de kindje te spieken. 😉
 3. Tot slot zitten er allerlei extra functies op een babyfoon. Ja, dat maakt een babyfoon kiezen nog een hele uitzoekklus als je niet uitkijkt. De extra functies variëren van nachtlampje en slaapliedje, tot terugpraatfunctie. Om heel eerlijk te zijn, gebruiken wij al die snufjes niet. Alleen de terugpraatfunctie was handig, toen ik in mijn kraambed lag. Kon ik bij mijn vriend de bestelling doorgeven, hahaha! Eén glas water alsjeblieft en wil je meteen haar luier verschonen als je boven komt? 😉 In ieder geval helpt het bij het kiezen om te bedenken wat je fijn lijkt om erop te hebben zitten, en dan genoegen te nemen met wat nodig is in plaats van de perfecte babyfoon proberen uit te kiezen.

Ik vond een babyfoon kiezen best lastig en een tijdrovend klusje. Mij helpt het altijd om aan de hand van persoonlijke ervaringen van anderen met een bepaald product een keuze te maken, daarom heb ik voor jullie de Gynoii Move babyfoon getest en zal jullie in een korte review de voor- en nadelen van deze babyfoon vertellen.

Review: De Gynoii Move babyfoon met camera getest

Ik mocht de Gynoii babyfoon uittesten. Daar was ik erg blij mee. Zelf hadden we net na lang wikken en wegen namelijk een babyfoon zonder beeld aangeschaft, te meer om kosten te besparen. En ik was erg benieuwd hoe een babyfoon met camera zou zijn! Ik ben nog steeds erg blij met de babyfoon die alleen geluid weergeeft. Hij is van Avent, doet het prima met goed bereik, alleen gaan de batterijen erg snel op. Maar wat een luxe om je kindje ook op beeld te kunnen zien! Zoals ik al zei, helpt het ons echt om in te schatten of we haar nog even laten huilen of niet wat betreft slaaptraining. Slaaptraining, het klinkt wat streng, maar het gaat vooral over wennen in te slapen in haar eigen bedje. Na 6 weken kan je daar mee beginnen, omdat je kindje meer in een ritme komt. We laten haar nooit langer dan 10 minuten huilen, en ze hoeft ook echt nog niet altijd in haar eigen bed, maar af en toe oefenen kan geen kwaad. Anders weet ze straks echt niet beter dan dat mijn arm haar bedje is, zoals bij Noah destijds. 😉

Voordelen en nadelen Gynoii Move babyfoon

Eén van de grootste voordelen van de Gynoii Move babyfoon vind ik dat hij met je eigen telefoon aan te sturen is. Je hoeft alleen maar een gratis app te downloaden, inloggegevens aan te maken en jouw babyfoon te verbinden met de wifi, en dan kan je hem via je telefoon bedienen. Je kan de camera alle kanten op laten kijken door simpelweg te swipen over het beeld dat je ziet van je baby in je telefoon. En natuurlijk heeft hij nachtvisie. De beeldkwaliteit is super goed en kan je ook zelf instellen naar een lagere resolutie als je ergens bent waar de wifi minder goed is bijvoorbeeld. Verder kan je ook de bewegingsmelder en geluidsmelder instellen op hoog, gemiddeld, laag of uitzetten. Wat overigens een groot voordeel is van de wifi-verbinding, is dat je vriend bijvoorbeeld af en toe kan meekijken vanaf zijn werk! Of jij zelf als je weer gaat werken en iemand op je kindje past. Ik vond dat een hele grappige ontdekking. Mijn vriend kan zelfs praten via de terugpraatfunctie die erop zit. Er zit wel wat vertraging in beeld en geluid, afhankelijk van de wifiverbinding, dus je kan niet hele gesprekken voeren, maar leuk is het wel!

Leuke extra opties bij deze babyfoon: je kan uit jouw eigen muziek (van je telefoon) een liedje kiezen dat de Gynoii Move babyfoon dan afspeelt op de kamer van je kindje. Je kan foto's maken, zoals deze waarop je mij Lorelei ziet oppakken, en timelapse video's. Daarnaast vind ik de Gynoii Move babyfoon ook mooi vormgegeven. Hij misstaat niet op de babykamer.

Een nadeel van de Gynoii babyfoon vind ik de vele push berichten die je op je telefoon krijgt als je baby aan het huilen is. Bij een normale babyfoon is natuurlijk ook altijd zichtbaar (oplichtende lampjes) en hoorbaar dat je kindje huilt, maar hierbij kan je het geluid uitzetten en alleen de lichtjes aanhouden als je wil slaaptrainen of de babyfoon in zijn geheel uitzetten als je hem niet gebruikt. Bij de Gynoii kan dat ook, de meldingen uitzetten, maar dan heb je meteen helemaal geen informatie meer (dat zou ik niet willen) en je moet dat via de app doen (wat ik vaak vergeet) ipv via een fysieke knop. Je telefoon is namelijk het hoofdstation. Doe je dat niet, dan blijf je ook push-berichten krijgen als je vriend bijvoorbeeld de luier aan het verschonen is of als je zelf naar boven loopt. Hierdoor kijk je de hele tijd op je telefoon en dat vind ik zelf best irritant. Maar dat is eigenlijk het enige. En het komt meer door mijn eigen luiheid, dan door de Gynoii natuurlijk. Verder ben ik erg tevreden over deze babyfoon.

Ik hoop dat je iets aan deze tips en gebruikerservaring hebt. Reageer vooral onder dit blog als je nog vragen hebt over hoe je en goede, betrouwbare babyfoon kiezen kan, of als je meer wil weten van de Gynoii Move. Ik ben ook benieuwd welke babyfoon jijzelf hebt of overweegt. Laat je het me weten in een reactie?

Succes met het uitkiezen van je babyfoon en met de (aankomende) slapeloze nachten. 😉  Tips voor een goede nachtrust kan je ook vinden in mijn blog 'Slaap, kindje slaap..' of lees eens het boek 'Slaap lekker' van Arna Skula. Een review over dit boek lees je hier.

Liefs!

Chantal

PS: dit blog is geschreven ism Gynoii Nederland

12 Responses

 1. Ik ben ook opzoek naar een nieuwe babyfoon. Deze lijkt me heel prettig! Wel jammer dat dit merk nog niet zo bekend is.
  • Ja, het is inderdaad iets minder bekend. Ik kende het ook niet voordat ik deze review schreef, maar ik ben er oprecht tevreden over, deze babyfoon. Ben je er al uit of je er eentje met of zonder camera wil? Wij hebben er ook een van Avent met super goed bereik buiten, is ook erg fijn. Succes met je zoektocht en als je een specifieke vraag hebt over de Gynoii of Avent, laat vooral weten. :)
 2. Ik heb dezelfde mogen testen, maar zou het nooit aanschaffen om de simpele reden dat het met Wifi werkt. Ondanks dat wij heel goed wifi hier in huis hebben, had de babyfoon heel vaak geen verbinding en moest de hele boel weer gereset worden. Daarnaast is de babyfoon bijvoorbeeld nutteloos op vakantie, want daar is niet altijd Wifi. Zelf hebben wij een Luvion en die kan ik echt iedereen aanraden! Fantastisch ding!
  • Oh wat jammer, ja dat kan ik begrijpen dan. De hele tijd moeten resetten is niet fijn! Bij ons werkte hij zonder problemen op de wifi. Maar deze babyfoon staat of valt inderdaad wel met een goede wifi-verbinding. Dus eventueel op vakantie moet je die ook wel hebben. De Luvion krijgt super veel goede recensies, is ook een goed ding denk ik. Het ligt echter wel aan je huis, hoe dik de muren zijn e.d., tot hoe ver hij bereik heeft. Bij mijn buurvrouw in onze nieuwbouwwijk viel dat helaas erg tegen. Maar fijn dat jij er zo tevreden over bent!
 3. Mijn test-mama heeft hem ook uitgetest voor mijn blog. Ik zie hier wel wat dingen terugkeren van haar bemerkingen. :)
  • Ah wat grappig! Ik ben benieuwd wat herkenbaar was voor haar. Staat het review er al op?
 4. Werkt wel met wifi maar een stuk goedkoper!!! https://www.tewauw.nl/produkt/baby-camera-met-intercom-nachtvisie-en-temperatuursensor/
  • Leuk, bedankt voor de tip!Inderdaad goedkoper ook. Heeft hij ook goed bereik?
 5. Hallo. Ik weet de gebruikersnaam van mijn Gynoii niet meer. Weet U hoe ik Gynoii toch weer kan gaan gebruiken ?
  • Nee helaas niet, misschien even contact opnemen met de winkel of fabrikant? Succes!

Leave a comment