Zwemmen: een olympische uitdaging!

Afgelopen zondag zijn we voor het eerst met Noah naar het binnenbad gegaan. Leuk weer een keer als gezinnetje erop uit te gaan! Maar zoals je zelf 'even' op stap gaat en het bad in plonst, zo anders is het met onze kleine (en grote) man erbij! 😉

Mijn vriend was nog brak van zijn zaterdagavond met vrienden, en wat is er nou leuker om dan naar een zwembad te gaan vol gillende kinderen? Lekker een extra galm door je hoofd voor bij die hoofdpijnbeat. 😉 Maar beloofd is beloofd, dus hij ging de uitdaging aan. De te grote zwemtas  werd ingepakt: handdoeken, hydrofiel luiers om mee af te drogen, gewone luiers, zwemluiers, zwembroek, bikini, zeep, shampoo, zalf tegen het uitdrogen en niet te vergeten: het euromuntje voor de kluis. Een half uur later.. Hebben we alles? Yes? Ok, let's go!

Met een half uur achterstand op ons schema bij het zwembad aangekomen mochten we 5 euro per persoon afrekenen. 'Ook voor de kleine?', vraag ik nog voorzichtig. Ja, ook die. Ik dacht dat kinderen onder de één altijd overal gratis in mochten, behalve in de achtbaan waar ze gewoon niet in mogen. Het is dat ik weet dat dit zwembad het moeilijk heeft het hoofd boven water te houden.. 😉 Ik betaal dus de volle mep en dan, scheiden onze wegen. Mijn vriend gaat de mannengang in en ik met twee tassen en Noah op de arm, de vrouwengang. Slik. Hoe ga ik dit doen met Noah en al die spullen? Normaal kleed ik me snel om in zo'n klein hokje voor mezelf, nu moet ik toch echt de groepskleedkamer in. Horror.

Als ik de deur open doe is het een drukte van jewelste. Gelukkig, er is nog een aankleedkussen vrij! Op de ander is een doorgewinterde zwemmama druk in de weer haar kleintje aan te kleden. Ik zet Noah er naast en realiseer me dat ik niet meer weg kan lopen, anders valt hij er misschien af. Oooh, dit voelt als een examen waar ik niet voor geleerd heb tussen al die ervaren zwemmama's! Ik kleed Noah eerst maar uit, want hij zit nu eenmaal toch al op dat aankleedkussen. En ik doe hem zijn zwemluier en -broekje aan. Gelukkig was ik wel zo slim alvast mijn eigen bikini onder mijn kleding aan te doen. Tijdwinst! Dus rats rats, alles uit en prop prop, in de tas terwijl Noah met mijn autosleutels speelt. (Die krijg ik nooit meer tè-rug!) Mijn vriend staat al te wachten bij het kluisje en ik loop zeker nog 3x heen en weer om mijn jas te halen, en o ja, de handdoeken en wat ik nog meer vergeet in de haast.

We made it! Ooooh wat is dit leuk! Noah krijgt zijn 'little swimmer' aan en kan heerlijk dobberen in het kikkerbadje tussen de andere kindjes. Hij kijkt zijn ogen uit naar het gespetter en gespring in het water. We gaan nog even met hem in de stroomversnelling, waar hij het uitkraait van plezier. De lichtkoepel boven het zwembad krijgt ook zijn volle aandacht, de bubbels en die gekke papa en mama die steeds onder water verdwijnen voor zijn neus en er dan met grote spetters water ineens weer zijn!

Na het zwemfestijn is de uitdaging dubbel zo groot om met een nat boefje alles voor elkaar te krijgen. Natuurlijk vergeet ik dat de luiers in de tas bij papa zitten. Daar kom ik pas achter op het moment dat ik met alle spullen weer in het grote hok ben en Noah op het aankleedkussen geparkeerd heb. Gelukkig is daar opnieuw een aardige zwemmama die mij met veel plezier een luier geeft. Leuk om te merken dat je direct zoveel aanspraak hebt van andere mama's in het zwembad. Daar hoef je dus niet voor naar de zwangerschapsgym. Ga gewoon zwemmen met je baby en de rest gaat vanzelf. 😉

Tot slot eten we nog lekker een frietje met mayo. Dat hoort voor mij echt bij het zwemmen. Lekker met je natte haren even snacken. Noah krijgt zijn fles en geniet zichtbaar van de ontspanning na alle indrukken. En dan is het tijd voor de prijsuitreiking: een heerlijk slaapje, als beloning voor ons alledrie.. 😉

Is bovenstaande herkenbaar voor jou of ben jij een echte zwemmama? Laat het me vooral weten! Handige trucs voor in de kleedkamer ook altijd welkom, haha!

Liefs,

Chantal

 

10 Responses

 1. Ik vrees dat ik door mag gaan als echte deelname. We gaan zeer regelmatig zwemmen, onze dreumes heeft dus ook al twee teddybeerdiploma's en zelfs onze zoon van 10 weken. Omkleden doe ik dan alleen met twee kinderen (en inderdaad zelf al zwemkleding aan) en in zwembad met papa erbij. Maar zelfs dan vergeet ik nog wel eens een luier...
  • Wauw, een echte zwemmama dus! Leuk hoor dat ze het zo goed doen in het water! Ik ben altijd alleen op maandag vrij en dan is er bij geen enkel zwembad in de buurt babyzwemmen hier. Dus vandaar dat ik nog niet zo ervaren ben, hahaha. ;-) Maar gelukkig vergeten ook ervaren mama's in het zwembad wel eens een luier, hihi. En ik wil toch vaker gaan zwemmen in het weekend, want het is echt super leuk nu Noah wat groter en steviger wordt. :-) Bedankt voor de omkleedtip!
   • Jammer dat er niets open is op maandag, hier is in het ene zwembad drie dagen babyzwemmen en de ander ook een aantal keer. Maar ga het nu met twee toch minder vaak doen, in ieder geval tot de oudste iets zelfstandiger is.
    • Oh ja, dat lijkt me helemaal een uitdaging met twee tegelijk! Ik snap het hoor. Misschien is voor jullie het weekend dan beter, als gezinsuitje zoals wij deden. Kan papa meehelpen. ;-)
 2. Marrit
  Haha goed gedaan hoor! Ik zie het helemaal voor me :)
  • Hahaha! Dank je Marrit! ;-) Gaan jullie vaak zwemmen met Jilles?
 3. Geen zwemmama maar tijdje terug tijdens een weekendje weg wel een gelijkwaardig scenario. Zwetend voorhoofd in de al zo warme omkleedruimte, haha. Gelukkig waren daar gezinshokjes dus ik had papa als backup. Wel zo handig als je blootsvoets en handenvol alle zwarte haren op de grond probeert te ontwijken ;)
  • Hahaha, wat leuk dat je het herkent en ik herken dan dus weer die zwarte haren op de grond. ;-) Was het een leuk weekendje weg? Waar zijn jullie geweest?
 4. Amber
  Herkenbaar stukje & leuke foto zeg!:) Zwembad de Does heeft iedere (werk)dag babyzwemmen, ook op maandag! Echt een aanrader, ga regelmatig met Lotte. Én héél veel aankleedkussens:)
  • Dank je Amber! :-) En wat leuk om te horen dat het wel kan op maandag in de Does!! Ik dacht dat ik goede research had gedaan. Had op allerlei websites van zwembaden in de buurt gekeken en kwam helemaal in Noordwijk uit voor een maandag mogelijkheid. Ik ga meteen kijken straks op de website van De Does. Leuk! Ik moet toch een keer een ervaren zwemmamadiploma kunnen halen. ;-) Wie weet tot gauw in De Does en leuk dat je m'n blog leest. :-)

Leave a comment