5 dingen waar ik van hou als mama

Ik schrijf altijd vanuit mijn hart de meest eerlijke dingen op mijn blog over het moederschap, vaak met een knipoog. Bekkenklachten, slaapproblemen of een dramadreumes die alleen maar nee zegt, het hoort er allemaal bij. Het moederschap is vaak zoveeleisend, dat je soms haast vergeet waarom je moeder geworden bent! En dat is nu juist waarom het allemaal gaat. Die kleine dingen, die je van te voren hoopte of niet eens had kunnen bedenken. Daarom zet ik ze hier lekker op een rij, mijn 5 dingen waar ik van hou als mama. Ik ben benieuwd naar de jouwe!

5 dingen waar ik van hou als mama

1. Stoeien met Noah. Eén van de heerlijkste momenten die ik heb met Noah samen is vaak na het eten of als mijn vriend aan het koken is. Dan spelen we samen en daar hebben we niets bij nodig. Noah pakt me dan bij mijn hand, trekt mijn hand naar beneden en roept dan heel hard 'Oooooh ooooh', waarna ik heel langzaam op de grond val. Dan kruipt hij bovenop me en stoeien we wat af. Dat ik nu met Noah kan stoeien als zijn mama vind ik echt geweldig. Dan ben ik echt een jongensmama. Soms laat ik hem vliegen op mijn benen of gaat hij ineens op mijn hoofd zitten met zijn dikke luier als ik op de grond lig en roep ik 'Neeee, Noah neee, mijn hoofd is geen stoel!'. Dan schatert hij het uit van het lachen en vult mijn hart zich met liefde.

2. Koken voor mijn gezin. Jaaa, lekker kneuterig in de keuken prutsen en stoven of een nieuw recept uitproberen. Heerlijk. Ik ben koken en het belang van gezond eten maken voor jezelf en je gezin meer gaan waarderen sinds we met zijn drieën zijn. Ik zou soms wel willen dat er meer tijd zat in een dag om te genieten met elkaar van allerlei lekkers aan tafel! Of dat mijn vriend meer van soep en vis houdt, hahaha! Ik kan helaas niet alles aan hem kwijt. 😉 Het is een rustpunt in mijn dag, aan tafel, geen tv aan en alleen elkaar. Niet voor niets is in veel culturen het samen eten zo essentieel, je viert als het ware je samenzijn. Zo zie ik het tenminste. 🙂

3. Buiten zijn met Noah. Of we nou de eendjes gaan voeren of twintig keer van de glijbaan gaan of de buurtpoes gaan zoeken, het is ongelooflijk rustgevend en het maakt me ongelooflijk gelukkig om Noah zo vrij te zien rondrennen. Zo intens blij als hij kan zijn stampend in een plas water, of als we samen liedjes zingen, dat is echt onbetaalbaar.

4. Praten met andere mama's over kinderen en opvoeden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet heel veel behoefte heb aan theeclubjes van mama's die alleen maar over hun kind praten. Misschien komt dat omdat ik voor een deel mijn verhalen al kwijt kan op dit blog of omdat ik in sommige gevallen vrij nuchter ben. Maar ik ben bijvoorbeeld wel altijd nieuwsgierig naar de aanpak van andere mama's en de ontwikkeling van hun kind. Niet om het met Noah's ontwikkeling te vergelijken; het is oprechte interesse. Het is voor mij eerder een soort oneindige ontdekkingsreis in de wereld van het moederschap. Want die blijft me fascineren, en dat is maar goed ook als mamablogger. 😉

5. Voorlezen aan Noah. Ik ga altijd helemaal op in de verhalen van Kikker, Nijntje en Mama kwijt. Stemmetjes doen, de spanning opbouwen of juist heel liefdevol het verhaaltje voorlezen; Noah geniet er zichtbaar van en kent zijn pappenheimers. Eerst dit boekje, dan dat boekje en voor je het weet ben je een half uur verder! Haha! kind lezenIk ben ook altijd zo trots wanneer Noah weer nieuwe woordjes leert, vaak met een nieuw boekje weet hij de tweede keer al woordjes voor te zeggen op de juiste bladzijde, voordat ik ze heb kunnen uitspreken. 'Grappig, grappig', zegt hij dan ineens. En ja hoor, 'Dat vond kikker wel grappig' lees ik dan vervolgens voor. Heerlijk, een leergierig kindje, ik hou ervan. Om op te eten.

mama kindEn zo kan ik nog wel even doorgaan met mijn liefde voor het mama zijn. Want ik hou van nog veel meer naast deze 5 dingen. Deze 5 dingen waar ik van hou als mama heb ik uitgekozen om aan jullie te laten lezen. Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd wat jullie 5 dingen zijn. Waar hou jij het meest van als mama? Laat het me weten in een reactie of schrijf ook een kort blog met jouw 5 dingen waar je van houdt als mama en laat het me weten. Dat zou helemaal leuk zijn!

 

Veel liefs en mama zijn is Mamazing!!!

Chantal

10 Responses

 1. oh wat een lieve blogpost. Ik kan het begrijpen! Het lijkt mij ook zo mooi en wonderbaarlijk. Geniet ervan! Op instagram geniet ik lekker mee ;)
  • Thanks!! Lief van jou! En super leuk om te horen dat je er ook van kan genieten met ons op instagram hihi! :-)
 2. Nummer vier op het lijstje, praten met andere moeders, is een van mijn favorieten. Dat doe ik elke maandagochtend al 10 jaar lang.
  • Hahahaha heerlijk!! En dan toch lekker dat kopje thee of koffie erbij denk ik? Ik ben stiekem wel benieuwd: wat is nou het meest besproken onderwerp bij jullie tijdens het praten met elkaar als mama's?
 3. Daze
  Zo heerlijk om te lezen en zo herkenbaar de meeste dingen
  • Aah dat is leuk om te horen! Dank je voor je lieve reactie Daisy! :-)
 4. Wat een ontzettend leuke en lief geschreven blog! Ik vind voorlezen ook zo leuk, vooral als het een boekje is wat ze al vaker gehoord hebben en het dat stiekem een beetje verdraaien en kijken hoe snel ze het doorhebben! Haha
  • Dank je! Hahaha, wat schattig! Even die hersentjes testen. ;-) Welke boekjes zijn bij jullie favoriet?
 5. Cari
  Mijn favo moment: aan het eind van de dag, als hij voor het naar bed gaan nog even tv mag kijken en dan het liefst op schoot zit/ligt met zijn handje op mijn hand - zo schattig!
  • Wat een lieve reactie om te lezen, heerlijk. Na een lange dag tovert dit echt een glimlach op mijn gezicht!! Lekker genieten van je mannetje en dit soort momenten. :-)

Leave a comment