Reportage: de Negenmaandenbeurs 2014

Afgelopen vrijdag ben ik voor het eerst in mijn leven naar de Negenmaandenbeurs geweest. Samen met een zwangere vriendin, en het fototoestel van mijn vader als een echte pro om mijn nek, ging ik op pad. De Negenmaandenbeurs wordt tegelijk gehouden met de huishoudbeurs. Het was daardoor niet te missen waar we naar binnen moesten. Bussen vol met vrouwen met van die oma-karretjes liepen leeg bij de RAI. Voordat we binnenkwamen, moesten we ons dus eerst even wagen aan de nieuwste Olympische sport: trolley-horde lopen. 😉 Toen we binnen waren, namen we een kop koffie/thee met een stuk taart als gezellige start van onze middag. Lekker bijkletsen en kijken naar al die mooie zwangere buiken die voorbij kwamen. Ik had mezelf voorgenomen buiken van zwangere dames te fotograferen voor mijn blog, maar eigenlijk vond ik dat ook best spannend, zo maar wildvreemde vrouwen vragen of ik hun buik op de foto mocht zetten!  Uiteindelijk bleek bijna iedere vrouw het juist heel erg leuk te vinden. Ik vind het altijd zo bijzonder, die prachtige bollende buiken waar een helemaal echt en uniek kindje in zit. Kijken jullie mee?

Het was heel leuk om de aanstaande moeders te spreken over hun bolle buik. Nu ik zelf een kindje heb gekregen, kijk ik daar heel anders tegenaan. Ik was altijd al blij als iemand zwanger was in mijn omgeving, maar nu voel ik het helemaal mee vanuit mijn mamahart. Ieder schopje dat je voelt, iedere keer dat je het hartje mag horen. Het is zo puur, ongrijpbaar en tastbaar tegelijk, hoe een kindje in je groeit.. Op de negenmaandenbeurs heb ik natuurlijk naast prachtige buiken nog veel meer gezien! De hal stond vol met stands van bekende merken. Ik wil daar niet al te veel aandacht aan besteden in mijn blog, want die merken kennen jullie vast wel. Wat ik leuker vind, is in beeld te brengen wat ik nog niet kende (en jullie misschien ook nog niet) en wat je allemaal kan beleven op zo'n beurs. Alles, alles, alles dat met mama zijn en baby's te maken heeft, vind je er: van geboortekaartjes tot luieremmers en verantwoorde babyhapjes. Je kan er echt een middag zoet mee zijn als je daar rondloopt. Er zijn winspelletjes en raadacties (hoeveel muisjes zitten er in deze buis?), maar je kan bijvoorbeeld ook je voeten laten masseren of je buik prachtig laten beschilderen als je dat leuk vindt.

Negenmaandenbeurs buik beschilderenNegenmaandenbeurs voetmassage

Wat ik zelf de leukste plek op de beurs vond, was Puur Baby Plaza. Natuurlijk is dit ook gericht op het promoten van producten, maar het verschil is dat het hier gaat om verantwoorde en met name duurzame, biologische producten voor moeder en kind. Je kon hier bijvoorbeeld ook een workshop volgen over borstvoeding geven. Dat zou ik meer willen zien op een Negenmaandenbeurs in plaats van een grote winkelketen die 'reclamekadootjes' door de lucht gooit om te vangen! 😉

Wat ik zelf binnenkort eens ga uitproberen is 'HIPP'. Dit is een Duits merk dat volledig biologisch geproduceerde babyvoeding maakt, zonder toegevoegde conserveringsmiddelen. In principe kook ik altijd al het babyvoeding voor Noah gewoon zelf en vries ik het in zodat ik altijd iets voor handen heb. Echt lieve mama's, het is zo makkelijk om zelf te zorgen voor babyvoeding. En in mijn beleving krijg je er goede eters van, omdat je kindje meteen de pure smaken leert kennen in plaats van een onherkenbare prutjessmaak. Maar laatst was de vriezer op en hadden we een drukke week, dan kan een potje ook best eens handig zijn. Ik ben pro borstvoeding en zelfgemaakte hapjes, maar ik ben geen mama-maffiatype. Jullie dus horen binnenkort of dit eten uit de HIPP pot is aangeslagen bij onze Noah.  😉

HIPP babyvoeding Negenmaandenbeurs HIPP babyvoeding Negenmaandenbeurs potjes

Tot slot hebben mijn vriendinnetje en ik een leuk kraamkadootje gescoord voor een gezamenlijke vriendin die net bevallen is, van Sam. Hier kan je zien welk felicitatiekaartje ik haar gestuurd heb destijds. We hebben haar een speciaal kussentje van Kipkep gegeven. Dat merk kende ik ook nog niet zo goed. Je kan het kussentje opwarmen in de magnetron en vervolgens op het buikje van je kindje leggen tegen krampjes. Maar je kan er bijvoorbeeld ook het bedje of wiegje mee voorverwarmen zonder te hoeven stuntelen met die heet water kruiken. Ik weet nog niet of het ook echt zo handig is als het klinkt, maar zo ja, dan horen jullie het nog van me! Volgens mij heb ik lang niet alles gezien op de beurs, dus wie weet volgend jaar weer. Voor nu had ik in ieder geval meer dan genoeg gezien. 😉 Ik ben benieuwd of jij ook wel eens naar de negenmaandenbeurs geweest bent als (aanstaande) mama. Of misschien ben je ook wel pas geweest! Wat vond jij ervan? En wat zou ik volgende keer echt moeten bekijken? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,

Chantal

 

16 Responses

 1. Claire K
  Wat een mooie foto's. lijkt me ook erg spannend om zomaar vreemde mensen aan te spreken haha. Ik hoop volgend jaar ook naar de negenmaandenbeurs te kunnen.. helaas dit jaar ook weer niets van gekomen :/ Tis ook zo'n eind vanuit Brabant met baby van 5 maanden. Dus hopelijk volgend jaar want het ziet er super uit!
  • Dank je Claire! Ja ja, waar het fototoestel van mijn vader al niet goed voor is. ;-) Ik snap dat het voor jullie wat ver is hoor en ik zou het je kleintje eerlijk gezegd ook niet aandoen, al die drukte. Volgens mij heb je wel voedingsruimtes ook op de Negenmaandenbeurs, maar ondanks dat alles in teken van baby's staat, is het niet echt chill daar voor baby's. ;-)
 2. Mooie buikfoto's hoor, snap helemaal wat je bedoeld met dat mamagevoel. Zelf heb ik kennis gemaakt met hipp bij de ikea, bij een menu kreeg je gratis een potje babyvoeding. Thuis kreeg ze ook zelfgemaakt, maar in de winkel is dit wel fijn.
  • Hey wat leuk dat je HIPP al kent! Je was er dus wel tevreden over? Het leek me inderdaad wel handig voor onderweg of als reserve in huis te hebben. Komt meer in de buurt van echt eten dan Olvarit heb ik het idee. Je hoort nog van me hoe ik het ervaren heb met Noah. :-)
   • Voor die paar keer dat ik het heb gebruikt ben ik zeker tevreden. Zelfs toen ze van mijn bord mee at, nam ik een potje mee voor achter de hand thuis of voor als mijn petekind kwam (en wel potjes gewend was).
    • Ah ok, goed om te horen. Wij gaan er nog mee aan de slag binnenkort! :-)
 3. Marrit
  Vorig jaar zijn wij (zwanger nog) op de beurs geweest. Ik vond het heel erg leuk. En heb een kwart van de dag bij Puur Baby Plaza rondgehangen. :) Ook HIPP wordt hier zo nu en dan gegeten. Het wordt hier zeker gewaardeerd (nou ja op het moment wil hij helemaal geen warm eten ;) )! Trouwens je hoeft je niet te verontschuldigen dat je Noah soms een potje geeft hoor! Is hartstikke handig als de vriezer leeg is en bovendien zijn er genoeg potjes met bijvoorbeeld alleen groente of nog mooier biologische groente (zoals HIPP!). Maar wat mooi al die zwangere buiken! Daar krijg je toch zelf ook meteen weer de kriebels van? :)
  • Wat leuk dat je ook echt geweest bent toen je zwanger was! Er komt echt veel op je af dan lijkt me. ;-) Hahaha thx voor de steun. Gaan wij vol vertrouwen ook eens zo'n hip HIPP potje gebruiken. :-) En inderdaad, ik kreeg echt meteen de kriebels, zo mooi die buiken!! Wie weet ooit in de toekomst.. Voor nu in ieder geval nog lekker alle aandacht voor Noah. :-D
 4. Sam
  Hij is super leuk geworden je artikel!
  • Dank je Sam! Super leuk dat te horen! :-D
 5. Marlous
  Ik ben nog nooit op de beurs geweest, spreekt mij niet zo aan. Vriendin van mij is geweest en zij vond het enorm tegenvallen. Maar dat neemt niet weg dat jou ervaring erg leuk is om te lezen! Wel lef hoor! ;-) De foto's zijn mooi geworden en je blog leuk om te lezen :-)
  • Kan ik me voorstellen hoor! Het is ook een beetje gekkenwerk daar, zo druk, niet echt fijn voor een (ongeboren) baby ook, haha! Maar ik ben inderdaad wel een ervaring rijker. ;-) Ik hou van uitproberen en leren, dus deze kan weer van mijn lijstje. Thanks voor je compliment over mijn foto's en stukje! Dat geeft weer een boel extra energie en zin om te bloggen als het zo enthousiast gelezen wordt. :-D
 6. Barbara
  Ik was er ook voor mijn werk, om te helpen op de stand. Natuurlijk ook even zelf een rondje gelopen, maar het is niks voor mij. Snap eigenlijk niet dat mensen hier zelfs 20 euro toegang voor willen betalen....
  • Oh, pittig dat je er moest werken de hele dag en je bent zwanger ook nog. dan kan ik me voorstellen dat je er klaar mee bent die beurs. ;-) Wat stond je met name tegen?
 7. Het zit erop! De beurs van 2014 is weer voorbij. @ Puur Baby Plaza
  […] aandacht aan Puur Baby Plaza. Zo kwamen Citymom en Suzanne Heuts van Voor de Wereld van Morgen, Mamazing en Mama’s goud  op bezoek en schreven een blog over het […]
 8. Janice
  Hey Chantal, ik heb de Kipkep pittenzak voor Jayda. Heb hem eigenlijk niet zo veel gebruikt, alleen af en toe als ze krampjes had. Ik had wel het idee dat ze de warmte op haar buik lekker vond als ze krampjes had. Heb de pittenzak nooit gebruikt om haar wiegje te verwarmen, omdat ik twee kruiken veel warmer vond dan één zo'n zakje. Nu (al weer vier maanden) heeft ze gelukkig helemaal geen last meer van krampjes. En in haar ledikantje gebruik ik ook geen kruiken meer maar slaapt ze lekker onder de warme dekens en met een slaapzakje aan. Ik ben trouwens nog nooit naar de negenmaandenbeurs geweest, wilde dit jaar wel maar t is er niet van gekomen. Misschien volgend jaar. Vind het erg leuk om je ervaringen te lezen!
  • Wat leuk dat je mijn blog leest Janice! En zo fijn om te horen dat alles goed gaat met Jayda en dat ze weinig last meer heeft van krampjes, echt een fase verder al dus. Wat gaat het hard, al weer 4 maanden. Ik zeg vaak tegen Jer dat we echt eens langs moeten gaan nu, maar je kent de Mata-boys hè? Plannen en afspreken, ho maar, hahaha! Ik ga er weer even achteraan, want ik kom Jayda graag bewonderen. En die Kipkep, dat viel wel mee dus hoe Multifunctioneel die is. Maar wel lekker warm en verzachtend voor de krampjes, handig om te weten, dank je voor je reactie! En hopelijk tot gauw! :-)

Leave a comment