Goede voornemens of een hart dat spreekt?

Ineens was hij daar. Die gedachte. Gewoon op een avond, in de trein naar huis. 'Beter dan dit wordt het niet'. Als je deze zin zo leest, kan hij van alles betekenen. Je legt je ergens bij neer. Uit machteloosheid, acceptatie van de situatie of juist uit dankbaarheid misschien? De meesten van ons streven altijd naar iets meer of beter, of het moet juist helemaal anders. Ik ben daar geen uitzondering in. Vaak half bewust ben ik mijn toekomst aan het vooruit plannen: baankansen, gezinsplanning.. Maar op dat ene moment stonden alle denkradertjes stil. Er was een stokje tussen gestoken. 😉 En jawel, daar sprak mijn hart. Ik hoorde haar luid en duidelijk in mijn hoofd, met die ene zin.

'Beter dan dit wordt het niet'

Er was niet iets wereldschokkends gebeurd die dag. Ik zat gewoon in de trein, naar huis. Even geen verslagen om na te kijken of een training voor te bereiden, geen boek bij de hand. Geen jengelend kind aan mijn rokken. Just me and my thoughts. Of beter nog: me and my heart. Wij zijn altijd samen, maar op de een of andere manier spreken we elkaar niet vaak. We begrijpen elkaar wel altijd, zonder woorden. Maar meestal zit mijn hoofd er nog tussen. Als een kwebbelende buurvrouw, die zich bemoeit met alles. Druk ding, dat hoofd van mij.

Dit was anders, krachtiger. Deze zin maakte me nederig en dankbaar voor alles dat ik heb in dit leven: een gezond lichaam, een lieve vriend, een prachtig kind waarmee alles goed gaat, familie & vrienden waar ik zielsveel van hou en een goede baan. Basale dingen die je leven heel erg in de war kunnen gooien als je ze mist. Om mij heen maak ik dat van dichtbij mee.

Terwijl deze zin mijn hele wezen vervulde, voelde ik tegelijkertijd ook mijn angst toenemen. Want als dit het is, dan heb ik ook heel veel te verliezen. Toch deed het me vooral goed om ook hier even bij stil te staan. De laatste dagen heb ik dat vaker, dat het tempo in mijn gedachten afneemt en ik stilsta bij wat ik heb, hoe waardevol dat voor mij is. Misschien komt het door de tijd van het jaar. De jaarwisseling is meestal een goed moment om eens stil te staan bij het afgelopen jaar en wat nu echt belangrijk voor je is. Doe jij dat ook, in deze tijd van het jaar?

Rise above it Amanda Cass pinteresst Voor mij geen goede voornemens als gezonder leven of meer sporten, geen grote wensen. Ik wens vooral meer ruimte voor mijn hart, zodat ik vaker kan voelen wat echt belangrijk voor me is en daar naar kan leven. De basis. Een leeg hoofd, een hart dat spreekt, uit dankbaarheid voor wat ik heb, en dat liefdevol naar de wereld kijkt, naar mezelf, naar de ander, met (zelf)compassie. Het is nogal wat en tegelijkertijd bedoel ik het klein. Alles begint bij jezelf.

Wat gaat er nu door jouw hoofd als je dit leest? Wat zegt jouw hart over 2014? En wat wens je jezelf toe in 2015? Is het glas half leeg of juist half vol of precies goed gevuld met wat jij nodig hebt? Het is maar hoe je er naar kijkt. Ik wens je in ieder geval een prachtig jaar toe vol liefde, maak er iets moois van. Want er is maar één persoon die dat kan doen, en dat ben jij!

Happiness is not something readymade. It comes from your own actions - Dalai Lama

Veel liefs en veel geluk,

Chantal & Noah

PS: Volg je Mamazing al? Kijk en vind ons ook op Instagram! We zijn ook te vinden op FacebookBloglovin en Twitter. Gezellig je daar te ontmoeten!  🙂

Tekening gevonden op Pinterest, te koop via Redbubble van de artiest Amanda Cass.

14 Responses

 1. Heel mooi geschreven. Je hoofd als kwebbelende buurvrouw... zo is het precies! Ook die angst om iets te verliezen herken ik al te goed. Als ik dat voel, erken ik het en probeer ik terug te keren in het nu. wat betreft 2014, hier ook een ontzettend gevoel van dankbaarheid. Mijn hart spreekt opluchting en geluk als ik terug kijk naar het afgelopen jaar. Die opluchting komt van de gebeurtenissen rondom de geboorte van dochterlief waarbij alles gelukkig goed is gegaan. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Voor 2015 spreekt mijn hart: "Blijf bij jezelf en heb vertrouwen in je kunnen." Dit sluit aan bij het feit dat ik ga ondernemen vanaf Februari. Heel spannend, eng maar ik moet vertrouwen hebben. Gelukkig nieuwjaar! <span class="cluv">Francesca recently posted...<a class="7efb8cc59f 678" rel="nofollow" href="http://mamasgoud.nl/2014/12/31/oudejaarsavond-terugblik-op-2014/">Oudejaarsavond: terugblik op 2014</a><span class="heart_tip_box"><img class="heart_tip u 678" alt="My Profile" style="border:0" width="30" height="20" src="https://www.mamazing.nl/wp-content/plugins/commentluv/images/littleheartplus.png"/></span></span>
  • Dank je en wat een mooie, oprechte reactie! Dank ook daarvoor, heel fijn, daar hou ik van. :-) Knap dat je voor jezelf gaat beginnen na alles waar je eerst doorheen moest met oude baan en geboorte van je lieve dochter. Ik wil je heel veel succes wensen voor het komende jaar! En als je zo start als je schrijft, dan komt het vast goed, want je hebt een heel grappige en positieve kijk op de dingen. Gelukkig nieuwjaar!
 2. Mooie gedachte om het komende jaar mee te beginnen. Bedankt. <span class="cluv">Linda recently posted...<a class="c02b0d9e5d 679" rel="nofollow" href="http://www.mamaliefde.nl/blog/goede-voornemens/">Goede voornemens</a><span class="heart_tip_box"><img class="heart_tip u 679" alt="My Profile" style="border:0" width="30" height="20" src="https://www.mamazing.nl/wp-content/plugins/commentluv/images/littleheartplus.png"/></span></span>
  • Graag gedaan! Fijn dat je er iets aan hebt! Veel geluk en gezondheid gewenst voor 2015 en je doet het super goed met je blog, leuk om je voornemens te lezen. :-)
 3. Ik vind het mooi wat je schrijft! En ik ben het er helemaal mee eens. <span class="cluv">Vlijtig Liesje recently posted...<a class="8ff9db5c06 680 p" rel="nofollow" href="http://www.huisvlijt.com/2015/01/nieuwjaarwinnen-de-achterhoek.html">Nieuwjaarwinnen in de Achterhoek</a><span class="heart_tip_box"><img class="heart_tip p 680" alt="My Profile" style="border:0" width="30" height="20" src="https://www.mamazing.nl/wp-content/plugins/commentluv/images/littleheartplus.png"/></span></span>
  • Dank je! Leuk om te horen! En ook heel erg bedankt voor je lieve en leuke comments van het afgelopen jaar, daar werd ik heel blij van. :-) Ik wil je al het beste wensen in liefde en gezondheid voor 2015. En natuurlijk heel veel schrijfplezier en succes met al je blogs! :-) Leuk dat je me volgt!
 4. Cari
  Hoi Chantal, Leuke blog heb je! En ook heel herkenbaar; ik heb zelf een zoontje Tom van 15 maanden en woon ook in Leiden, dus veel dingen die je beschrijft (van dramadreumes tot Tuin vd Smid, de bibliotheek, 't Geertje) ken ik ook van dichtbij! Leuk om zo ervaringen te delen. Andere adresjes / dingen die wij leuk vinden in en om Leiden: koffie of lunch bij Roos, kinderboerderij in de Merenwijk, zwembad De Does in Leiderdorp, boek Buskruit met Muisjes, baby- en zwangerschapswinkel Pjokk in de Doezastraat... Wie weet komen we elkaar wel eens tegen in Leiden! Groetjes Cari
  • Hey Cari, wat een leuke reactie! Bedankt voor je compliment en wat grappig dat het zo herkenbaar voor je is. Ik schrijf inderdaad veel over Leiden, dat is toch waar ik het meest beleef met onze Noah boef. Bedankt voor je tips ook! Ik vind Roos ook echt gezellig, daar heb ik zelfs één van mijn eerste review blogjes aan gewijd! Kijk maar via deze <a href="https://www.mamazing.nl/portfolio-view/roos-in-leiden/" title="Roos – in Leiden" rel="nofollow">link</a>. :-) De Does zwemmen wij ook wel eens. Als vind ik dat zwemmen wel een hele <a href="https://www.mamazing.nl/eropuit/zwemmen-een-olympische-uitdaging/" title="Zwemmen: een olympische uitdaging!" rel="nofollow">uitdaging</a> altijd. ;-) De kinderboerderij van de Merenwijk ga ik zeker eens bezoeken, leuk idee! Die wil ik nog steeds ontdekken met Noah, omdat we daar binnenkort ook in de buurt gaan wonen. Pjokk ken ik ook nog niet! Genoeg te doen dus nog voor ons in het nieuwe jaar in Leiden, haha! Leuk. Nou, wie weet tot ziens eens in Leiden. Lijkt me leuk jou en Tom te ontmoeten. Waaraan kan ik je herkennen? ;-) Fijne avond en bedankt voor je lieve reactie.
   • Cari
    Haha, ja dat zwemmen geeft altijd wel een logistieke uitdaging... Zelf alvast bikini aandoen, een speeltje (of autosleutels ;-) paraat hebben en bij het weer aankleden een koekje of halve banaan zijn inderdaad wel handige tips. Als het niet zo druk is heb ik Tom ook wel eens in badjasje laten rondkruipen in de groepskleedruimte terwijl ik me verkleede, zodat ik daarna rustig hem kon doen. Maar de beste tip is eigenlijk met zijn tweeen gaan! Ik zag dat jouw mamadag maandag is, helaas heb ik woensdag, anders zouden we een keer samen kunnen gaan met de twee kleine mannen. Wie weet komt het er nog wel eens van. Je kunt ons denk ik het beste herkennen door even op de facebookpagina van mijn man te kijken (ik ben niet zo'n social mediadier): https://www.facebook.com/goos.hofmans. Als je dat schattige mannetje (niet Goos ;-) ergens ziet moet je maar roepen, dan herkennen we elkaar vast :-). Groetjes!! Cari
    • Wat een goede tips! Aan dat koekje of die halve banaan had ik nog niet eens gedacht. Maar inderdaad, samen gaan is toch het fijnst en makelijkst. Ga jij vaak (baby)zwemmen met Tom? Mijn mamadag is inderdaad maandag, maar wie weet kunnen we een keer in vakantietijd. ;-) Ik zal in ieder geval mijn ogen openhouden in Leiden want ik weet inmiddels hoe jullie lieve Tom eruit ziet met zijn prachtige blauwe kijkers! Dan geef ik een gil. En andersom mag dat natuurlijk ook, hahaha!
 5. Wat mooi! Ik ben dankbaar het prachtige leventje van mijn twins te mogen baren en meemaken in 2014, en hopelijk nog vele jaren. Het is loodzwaar,maar ook zo mooi. In 2015 wil ik nog meer genieten van mijn kleintjes, en minder stilstaan bij het "zwaar hebben". Andere insteek maakt het misschien net iets minder zwaar :-) <span class="cluv">Sonja recently posted...<a class="87ecdef623 686" rel="nofollow" href="http://www.ohmymacushla.nl/5-persoonlijke-doelen-voor-2015/">5 persoonlijke doelen voor 2015</a><span class="heart_tip_box"><img class="heart_tip u 686" alt="My Profile" style="border:0" width="30" height="20" src="https://www.mamazing.nl/wp-content/plugins/commentluv/images/littleheartplus.png"/></span></span>
  • Mooi! En zo'n eerlijke kijk naar jezelf. Het is echt niet niks een tweeling hebben, dat weet ik door mijn beste vriendin die er twee heeft. En tegelijkertijd is het ook hoe je er zelf instaat en mee omgaat, hoe hoog je je verwachtingen stelt (wat moet, wat mag en wat hoeft lekker een keer niet). Worstel in ook nog steeds mee hoor, die <a href="https://www.mamazing.nl/mama-time/timemanagement-voor-mamas/" title="Timemanagement voor mama’s" rel="nofollow">timemanagement voor mama's</a>. ;-) Heel veel succes met je doelen en geniet vooral van 2015 wanneer dat kan! Ga ik ook doen! Tot blogs :-)
 6. Ja, ik heb dat ook, het stilstaan en kijken naar waar je staat en wat belangrijk is. Ik vind jouw wens een hele mooie wens. Ik denk dat het heel goed is om te zien dat niet alles wat we hebben vanzelfsprekend is en dat we er dankbaar om moeten zijn en dat niet moeten vergeten. En aangezien we mensen zijn, dan vergeten we het zo nu en dan wel. En dan is zo'n moment dat je alles weer even relativeert en je hart weer meer ruimte geeft, zoals je zo mooi zegt, iets heel kostbaars. Ik wens je een mooi jaar! <span class="cluv">Frederique recently posted...<a class="f434856373 688" rel="nofollow" href="http://www.srsck.com/mamalief/persoonlijk-verdriet-boosheid-en-bevreemding/">Persoonlijk: Verdriet, boosheid en bevreemding</a><span class="heart_tip_box"><img class="heart_tip u 688" alt="My Profile" style="border:0" width="30" height="20" src="https://www.mamazing.nl/wp-content/plugins/commentluv/images/littleheartplus.png"/></span></span>
  • Dank je voor je lieve reactie. Fijn dat je er iets aan hebt. Ik wens jou ook heel veel goeds en een warm, rustig hart toe voor 2015.

Leave a comment

CommentLuv badge