Hiep hiep… van baby naar dreumes!

Op 4 maart 2014 is onze Noah 1 jaar geworden. En je raadt het al, de tijd is omgevlogen! Hij is nu echt geen baby meer, maar een dreumes. Ik vond het een heel bijzonder moment, zijn eerste verjaardag, de overgang van baby naar dreumes. Ik had me dat van te voren niet zo gerealiseerd, maar zoals mijn beste vriendin Charlotte me al vertelde: echt een heel jaar trekt ineens aan je voor bij. Hoe ik een jaar geleden stond te puffen in de huiskamer, de pittige bevalling waarbij ik veel bloed verloren had, langzaam herstellen en mama zijn van een prachtige baby. Een baby, onze Noah, die van 'met grote ogen alles bekijken', leerde pakken met zijn handjes, draaien op zijn buik, tijgeren en nu met zijn twee handjes in de mijne kleine stapjes zet.

Het is ongelooflijk wat er allemaal kan gebeuren in één jaar...

baby NoahDreumes Noah op loopfiets

En met het vieren van zo'n bijzonder eerste jaar, komt een hoop om de hoek kijken voor ons mama's. Een mooi cadeau uitzoeken, taarten bakken, trakteren op de crèche... Je kan het zo gek maken als je zelf wil. Er zijn mensen die het liefst een zaaltje huren en op zijn Amerikaans een soort sweet first birthdaybash organiseren waar iedereen voor uitgenodigd is, met een joekel van een taart. Maar low key en persoonlijk vind ik een stuk fijner. Ik zal jullie laten zien hoe ik het aangepakt heb ter inspiratie. 🙂

Traktatie

Ik ben niet van de knutseltraktaties. Begrijp me niet verkeerd. Knutselen vind ik super leuk! Mijn moeder deed dit vroeger ook heel vaak met mij. Maar op het moment is mijn leventje als werkende mama druk genoeg. En vaak gaat het die kleintjes toch meer om het snoepje of cadeautje, in plaats van de prachtig geknutselde clown eromheen waar jij uren op hebt zitten zwoegen de avond van tevoren. 😉

Neemt niet weg dat ik Noah wel graag iets leuks wil laten trakteren op de crèche. Ik heb de crèche daarom eerst gevraagd wat de kindjes allemaal mogen eten. Snoep krijgen ze mee naar huis. Fruit of een danoontje is gezond en verantwoord, dat mogen ze meteen opeten. Wel zo leuk! Ik heb dus gekozen voor lekker en gemakkelijk: danootjes. Uiteraard wel cool ingepakt met een mooie dierensticker erop om het feestelijk te maken. Behoefte aan meer traktatie inpiratie? Een collega tipte mij dat er leuke websites bestaan voor traktatie ideeën. Gewoon even googlen. En je kan bijvoorbeeld via bol.com heel lieve uitdeelboekjes kopen! Maar Noah kan toch nog niet lezen en wel smullen, dus die danootjes waren prima en zo op hoorde ik later van de juffies!

Noah jarig één jaar ballonnen in de boxtraktatie 1 jaar crèche

Dreumes verjaardagsuitje

Op Noah's verjaardag ben ik lekker thuis gebleven met hem. Samen spelen en wandelen was heerlijk. En ik wilde graag iets doen wat hij leuk zou vinden, een echt dreumesuitje. Een druk kinderspeelparadijs vind ik hem nog te jong voor, maar de bibliotheek bleek een schot in de roos. Dus als je samen wat leuks wil doen met je kleintje op zijn verjaardag, is dat echt een tip. Ik hoor je denken: de bieb? Wat is daar te doen dan? Ik zal jullie binnenkort meer vertellen over ons dreumesuitje in de bieb: go shorty, go party, go party like it's your birthday, in de bieb, whoep whoep!

Afgelopen zaterdag kwam al onze familie over de vloer om de kleine te knuffelen voor zijn verjaardag en met cadeautjes te strooien. My oh my, wat is hij verwend onze Noah! Een mooie speeltoren, loopfiets van ons, stoere truien, tijgermuts, duplo van mijn moeder en het topstuk was zijn eigen piano! Noah is nu net groot genoeg om bij de mijne op de toetsen te drukken en dat doet hij maar wat graag. Zijn oom en tante hadden bedacht dat een eigen wel een must was voor deze kleine Wibi in de dop, hihi. Hij is er niet weg van te slaan. Ik hoop dus maar dat hij een snelle leerling is.. 😉

piano spelen cadeau dreumeskaarsje uitblazen één jaar verjaardagstaart

Feestelijke taart!

En dan de taart... Op Facebook zie ik altijd super mooie taarten voorbij komen van kleurrijk marsepein. Ik vind dat heel mooi, maar het is ook een heel werk lijkt me. Mijn collega trekt er altijd een avondje voor uit met haar vriend en een goede fles wijn erbij. Dan is het meteen een gezellig avondje samen. Ik heb het anders aangepakt voor Noah's eerste verjaardag: een worteltjestaart. Gezond, maar het is vooral ook heel lekker. Het recept zal ik deze week online zetten! Hieronder zie je het resultaat. Het is een stuk gemakkelijker te maken en weer eens wat anders. 🙂

verjaardagstaart dreumes één jaar noah worteltjestaartverjaardagstaart en muffins 1 jaar

Ik ben benieuwd hoe jullie de eerste verjaardag van je kleintje gevierd hebben! Of misschien gaat dat bijzondere moment nog komen. Heb je er al ideeën over hoe jullie het gaan vieren? Laat dan vooral een berichtje achter hieronder! En tips voor Noah's tweede verjaardag of voor leuke traktaties zijn ook altijd welkom.

Veel plezier in ieder geval als je het nog mag vieren deze mijlpaal! 🙂

Liefs,

Chantal

 

12 Responses

 1. Maartje
  Klinkt als een ontzettend leuke dag! Loek is vandaag precies 6 maanden dus over een half jaartje is het bij ons zo ver! Groetjes, Maartje
  • Ah, gefeliciteerd met Loeks halve jaar vandaag! Dat gaat ook hard zeg. Ik ben benieuwd hoe het met jullie mannetje is! Gauw weer eens bijpraten! x
 2. Marrit
  Mmm heel benieuwd naar die taart! Wij hebben nog twee en een halve maand om ons voor te bereiden ;) en eigenlijk had ik een groot feest bedacht. Geen idee waarom. Jilles maakt dat niet uit en wijzelf vieren verjaardagen zelfs alleen met familie altijd... Volgens mij juist omdat het eigenlijk zo'n bijzondere dag is! Dus Noah, jij en je mama zijn van harte uitgenodigd op 24 mei :) Wat een mooie foto trouwens van pasgeboren Noah en jou!!
  • Aaaah nog 2,5 maand, nou dat moet goed komen met het grote feest! En het is ook echt een groot feest waard hoor, zo speciaal die eerste verjaardag.. Ik moet eerlijk toegeven dat wij ook erg klein wonen, anders hadden we het misschien wel ietjes uitgebreider gevierd. ;-) Maar veel toeters en bellen hoeft voor mij sowieso niet zo. Bedankt voor de uitnodiging en het compliment! :-D
 3. Sharmayne
  Gefeliciteerd!!
 4. Gefeliciteerd. Gaaf hoor dat je nu een dreumes hebt. Vindt dat zelf zoveel leuker. Iedere dag leren ze weer iets nieuws, worden echt minimensjes.
  • Dank je! Ja, dat vind ik nou ook! Zo leuk om te zien als hij ineens iets door heeft, al is het maar het lichtknopje aan en uit doen. ;-) Hoe oud is jouw dreumesdochtertje nu?
   • Zij is nu 20 maanden. Heerlijke leeftijd waarop ze je steeds meer gaan imiteren en praten. Wordt je soms pijnlijk bewust van je eigen gedrag en uitspraken.
    • Aaaah, lekkere grote meid dus die echt aan het nadoen en napraten is al! Ik kan me daar met Noah nog niets bij voorstellen, maar het lijkt me zo leuk. En confronterend vast ook ja, kinderen weten vaak onbewust meteen wat 'stoute' woorden zijn, haha! Hoe doen ze dat toch? ;-)
 5. Gefeliciteerd nog! En wat is die mini piano leuk!! Mijn zoontje word over iets minder dan 2 maanden alweer 1 jaar, en ik vind het zo snel zijn gegaan allemaal! Ik ben al druk bezig met ideetjes voor zijn eerste verjaardagsfeestje, ik heb er maar een thema van gemaakt; dinosaurussen! Ik hou echt heel erg van geknutsel, dus ik ga zeker proberen wat leuks ervan te maken. Tegen die tijd komt er zeker wat over op mijn blog! En ik vind je danoontjes super leuk verpakt trouwens!
  • Dank je Pauline! Ja hè? Die piano is Noah ook echt heel blij mee. Gelukkig speelt hij geen uren achter elkaar, want echt mooi klinkt het nog niet hahaha, maar dat komt vast goed met wat jaartjes erbij. ;-) Wat leuk dat je voor een thema kiest met zijn eerste verjaardag. Die stickers zijn van de Hema, misschien hebben ze ook wel een dino versie! Maar dat weet ik niet zeker hoor. Veel plezier met knutselen, dank voor je compliment en ik hou je blog in de gaten voor mooie dino knutsels. Daar kan ik als onervaren knutselaar vast nog iets van leren. ;-)

Leave a comment