Op zoek naar een origineel kraamcadeau?

Het is weer de tijd van het jaar voor de ooievaar. Tenminste in onze omgeving wel. Overal worden lieve, kleine babytjes gedropt alsof het niets is. Heerlijk die kleine mensjes knuffelen en verwelkomen, de warmte en liefde die voelbaar in het huis hangt van je vrienden. Waar eerst werd gefeest en geborreld, is nu alles verstild en picture perfect ingericht. Sereen. Totdat de kleine dame of heer zich aankondigt met honger of een volle luier. Papa en mama springen op, helpen elkaar of stuntelen wat aan, maar eigenlijk is alles goed. Wat ze ook doen. Hun kleine wonder heeft hen nodig en met volle overgave storten ze hun liefde uit over het kleine humpie die er met volle teugen van drinkt. Die eerste babyliefde. Ik kan er geen genoeg van krijgen.

Als je dat dan mag aanschouwen op een kraambezoek, niet te lang, niet te kort, met je beschuit met muisjes of de kleine wurm op schoot, kom dan niet met het zoveelste knuffeldoekje aan als kraamcadeau. Als er iets is waar je genoeg van kan hebben als kersverse ouder, is het knuffels en knuffeldoekjes. Wees liever origineel. Ik ben inmiddels ervaren 'inkoper' bij ons in huis. Mijn vriend doet ook wel eens een poging in de stad, maar komt dan vaak alsnog met lege handen thuis. 😉 Lastig om weer iets te verzinnen? Wel nee! Denk vooral eerst goed na met wat voor type mama, papa of ouders je van doen hebt en pas daar het cadeau op aan. Dan past het bij hen en is het al snel een origineel kraamcadeau. Hier zijn alvast een paar kraamcadeautjes die in mijn vriendenkring met veel plezier ontvangen werden:

[bol_product_links block_id="bol_54d6181709249_selected-products" products="1004004007525038,9200000025877854,9200000021818064,1001004009904087,9200000005540155,9200000002235596,9200000036278845,9200000036278813,1004004012335912" name="Originele kraamcadeaus" sub_id="originele kraamcadeaus blog" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="4ECC2E" deliverytime_color="F61EBC" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="700" cols="3" show_bol_logo="undefined" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="0" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

 

Zo heb ik bijvoorbeeld het kookboek Easy Peasy met baby- en peuterrecepten gegeven aan een vriendin die zelf een kookwinkel heeft met haar zus. De Dames Dietz heten ze. Als je in de buurt van Leiden woont, maak dan eens een uitstapje naar Oegstgeest voor je boodschappen. Zij maken en verkopen echt de meest lekkere dingen! Ook leuk om hun feed te volgen op instagram (@damesdietz) als je een echte foody bent. 🙂

Aan mijn schoonzusje hebben we bij hun eerste kindje onder andere de kalender gegeven waar je stickers op kan plakken met mijlpalen op deze bijzondere dagen, zoals 'eerste tandje' of 'zelf omrollen'. Op de stickers staan super leuke tekeningen en je kan er uiteraard ook nog wat bijschrijven. Maar dat hoeft in principe niet. cadeauZo heb je toch een prachtig overzicht van de groei- en ontwikkeling van je kindje, zonder dat je een heel boek vol hoeft te schrijven. Een boek is natuurlijk erg leuk, maar niet altijd haalbaar als je net mama bent geworden. Ik zal je eerlijk zeggen dat wij Noah's eerste jaar boek met foto's en verhalen ook nog niet af hebben. Noah wordt volgende maand twee. Zo gaan die dingen soms als je iedere week drie wassen draait, vier dagen per week werkt en nog een sociaal leven wil hebben naast je gezin, hahaha. Hopelijk telt dit blog ook een beetje als jaarboek. 😉 Sinds kort zijn we weer tante en oom geworden van een superlieve, kleine bink! Zo leuk! Dit keer hebben we ze een zweefmobiel gegeven. Kan hij lekker vliegtuigjes kijken vanuit de box, zonder al die toeters en bellen die tegenwoordig in bijna elk speelgoed verwerkt zitten. Noah staarde bijvoorbeeld altijd naar de plant boven zijn box. Meer had hij niet nodig leek het. Zo schattig vond ik dat altijd die onderzoekende oogjes. Hij kon nog niets met zijn lijfje, maar van binnen waren de radartjes flink overuren aan het maken zo leek het.

Zelf hebben we van vrienden toen Noah geboren werd een loopkar gekregen. Niet heel praktisch op dat moment misschien, maar ik vond het een super leuk en origineel kraamcadeau om te krijgen! Het gaf me echt zo'n gevoel van wauw, er staat ons nog zoveel te wachten met onze kleine Noah. Hij gaat ooit die periode krijgen waarin hij gaat leren lopen, hoe gaaf. En nu kan hij dat en ren je je rot erachteraan, maar daar heb je dan nog totaal geen weet van. Hormones. Babylove. Hahaha!

Tot slot is Noah echt helemaal fan nu van Doris de beer en dan bedoel ik met name het verhaal. Ik mag niets anders meer voorlezen! Kom ik aan met Dikkie Dik of iets anders, dan is het: 'NEE', 'Do-us'. Meneer kan de 'r' nog niet zo goed uitspreken, maar weet wel wat hij wil. 😉 Alleen het mooie prentenboek 'Mama kwijt' maakt soms nog kans tijdens een voorlees sessie die hij tegenwoordig vakkundig weet te rekken. 'Nog keer', 'nog keer' en in de easy peasy modus zijn flesje leeg lurken. 😉

Ik hoop jullie zo wat leuke ideetjes gegeven te hebben voor een origineel kraamcadeau! Mocht je zelf zwanger zijn, lees dan ook eens mijn blog over Mommaluv. Dat is een bijzondere stichting opgezet door Mandy Ladan waarbij je als kraamcadeau moeders in ontwikkelingslanden kan steunen die net als jij pas een kindje hebben gekregen. Als je meer van zelfgemaakte kraamcadeaus houdt, lees dan vooral mijn blogje over Mamaluv! Die maken zo een origineel kraamcadeau op maat voor je, van maxicosi uil tot gepersonaliseerd boxkleed. 🙂

O ja, en wat ik laatst ergens tegen kwam op een blog via een vriendin vond ik ook wel te goed om niet te vermelden: maak gewoon een heerlijk potje eten voor de kraamfamilie. Kraamkost. Daar maak je ze echt gelukkig mee. Ik weet dat wij echt niet aan koken toekwamen in het begin. Je hebt gewoon geen puf ervoor en dat terwijl gezond eten en aansterken juist zo belangrijk is voor een kraamvrouw. Origineler kan niet: een heerlijke feel good bak lasagne of stoofvlees met een strik erom. 🙂

En wat geef jij graag cadeau als je op kraamvisite gaat? Ik ben benieuwd!! Laat je tips en ideeën vooral weten in een reactie onder dit blog.

Veel liefs en succes met vinden!

Chantal

PS: Volg je Mamazing al? Kijk en vind ons ook op Instagram! We zijn ook te vinden op FacebookBloglovin en Twitter. Gezellig je daar te ontmoeten!  🙂

De illustratie van de zwangere vrouw en de vrouw met kinderwagen zijn beide via Pinterest gevonden. Via de hyperlinks kom je op de originele pagina.

 

 

6 Responses

 1. Marleen
  Leuke tips Tal en erg herkenbaar dat het eerste jaar boek nog niet af is....
  • Hahaha, stiekem is dat wel fijn om te horen lieverd! Voel deze mamamanager zich iets minder schuldig. ;-)
 2. Ik geef moeders altijd graag van die bruistabletten voor vermoeide voeten!
  • Oooh wat een goed idee! Iedereen denkt altijd aan de kleine lieve frummel, maar de newborn mommy mag inderdaad ook zeker verwend worden. :-)
 3. Iris
  Wij hebben van mijn ouders en zusjes na de geboorte een aantal manden gekregen met voor elke kraamdag (10 dagen) één of meerdere cadeautjes. Soms alleen voor de baby, soms ook voor papa of mama, soms een kleinigheidje en soms een groter cadeau. Dat vond ik wel echt heel leuk. En van een tante heb ik een halve kilo (hele goede) biefstuk gekregen, ijzerrijk voedsel voor een kraamvrouw. Dat schijnt vroeger heel gebruikelijk te zijn geweest (en kwam in mijn geval, fluxus, goed uit)
  • Wat een leuk idee die mand, dat heb ik ook van mijn werk gehad destijds en ben ik helemaal vergeten te opperen als idee in dit blog. Fijne aanvulling! En wat een super cadeau die biefstuk. Is hartstikke duur namelijk en inderdaad heel goed om vaker te eten na een bevalling met veel bloedverlies. Ik wist dus niet dat dat fluxus heet, maar ik heb precies hetzelfde gehad. Heftig herstel hè? Was een soort vampier geworden daarna, zo wit van bloedverlies. Hahaha. Hoop dat het bij een volgende beperkt blijft.

Leave a comment